Mazatlán szállások: nonstop nyaralás Mexikóban

Mazatlán mexikói város Sinaloa államban. A várost körülvevő községet, mely Mazatlán önkormányzatának székhelye is, ugyancsak Mazatlánnak hívják. A Csendes-óceán partja mentén fekszik, ezért nevezik a Csendes-óceán gyöngyszemének is. Szálloda az óceán partja mentén. A Csendes-óceán gyöngyszemének is nevezik Mazatlán-t. Hotel szállások keresése és foglalása gyorsan itt alább a téma.

Itt lehet nyaralni, barnulni télen is, tényleg. Kb 60 ház az 5 csillagosig, megfizethető árak egyénileg foglalva. Garantáltan jó ajánlatok egész évben: Mazatlan hotelek képekkel ITT, árak és leírások – Emporio, Olas Altas Bed and Breakfast, Luna Palace, Playa Mazatlan, Pueblo Bonito Mazatlan, Suitel 522 Eco Hostel stb. Vendég vélemény fórum 1-2-3-4-5 csillagos szálloda kategóriákban, üdülő-apartman házakban. Egy-egy kisebb szép vendégházaz, B&B panzió-vendégházat,  apartmant, villát is találni, ha még inkább pihenni akarunk.

Mazatlán– Minden szállás egy helyen itt nézhető meg és hasonlítható össze, a foglalást kezdje a piros linken keresztül, miután választott. Ingyen Wifi, medencék, kiváló bárok, barátságos vendéglátás várja a távolról ide utazókat.

A város nevének jelentése egyébként „a hely, ahol szarvasok élnek”.

A város alapítása 1531-re nyúlik vissza, az 1800-as évek közepén német bevándorlók nagy csoportja érkezett ide. Tulajdonképp az új polgároknak köszönhető, hogy Mazatlán virágzó kereskedelmi kikötővé fejlődött, mely a közeli arany- és ezüstbányák különböző berendezéseit importálta. 1859 és 1873 között Sinaloa fővárosának számított. A helyi zene is a német befolyás hatását tükrözi, a bajor népzene egyik alternánsa. Ugyancsak a germánok befolyása érződik az 1900-ban létesített Pacifico Sörgyáron is. Mazatlán közel félmilliós lakosságával az állam második legnagyobb városa Culiacán után, valamint Mexikó legnagyobb kereskedelmi kikötője.

Strandjaival, tengerparti hoteljeivel a turisták keresett célpontja. Mazatlán nemzetközi reptérrel is bír.  A város ad otthont az Angela Peralta Színháznak, melyet eredetileg 1869 és1874 között emeltek. A színházépületet 1987 és 1992 között teljesen felújították, így ma újra 19. századi pompájában ragyog, érdemes felkeresni. Már csak azért is, mert otthont ad egy koncertteremnek, több galériának, egy művészeti iskolának és a nagy tekintélynek örvendő zene és tánc konzervatóriumnak is. A városban olyan klasszikus zenészek adnak elő rendszeresen, mint például Enrique Patron de Rueda vagy a Machado Zenekar. Az óvárosban található Plazuela Machado a kulturális élet fellegvára, számos éttermet és szórakozóhelyet találunk itt, de a kézműves vásárok sem ritkák errefelé.

A Calle Constitución széles utcáját csütörtöktől vasárnapig még az autósforgalom előtt is lezárják éjszakáként, így nemcsak a jó, a biztonságos szórakozás is garantált. Ugyancsak Mazatlán ad otthont a világ egyik legnagyobb ünnepi karneváljának, mely Torkos csütörtök éri el csúcspontját. Ez az egy hétig húzódó tivornya a világ minden tájról idevonzza a látogatókat, akik szeretnek bulizni és érdeklik őket a kulturális események.

Robinson Crusoe stílusú olcsó szállás, fura kemping: hwww.igougo.com/lodging-reviews-b189385-Mazatlan-The_Twin_Towers.html.

Sokféle apartman, elérhető árak: http://www.mazatlanapartments.com/

Zoomolható térképe, környéke, műhold-képek is a Googlemaps szolgáltatásával.

Minden angolul a helyről: www.allaboutmazatlan.com.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük