Nyaralás vagy szálloda foglalás félelmek

Nyaralás félelmeink többsége minden alap nélküli, a többire pedig érdemes felkészülni némi türelemmel és humorérzékkel.
Szállodai katalógusok és rossz utazási irodák szövegei, és amit jelentenek, ha morbid viccesek akarnánk lenni:

Egy hét félpanzióval már 98 450 Ft-tól! – Ennyiért a repülőre sem engednek fel, + + + költségek vannak.

A busztranszfer a repülőtérről mindössze 35 perc. – Ha a buszos időben elindulna, akkor talán annyi lenne, de megállapodása van a szállodával, hogy kizárólag vacsora után hozhatja az új turnust.

Magyar nyelvű idegenvezető. – Egy besavanyodott, honvágy gyötörte hisztérika, aki már úgy unja saját szerepét, hogy sírni tudna legszívesebben.

Modern, új létesítmény. – Az 1972-ben épült szálloda jobb szárnya jelenleg is átalakítás alatt, reggel héttől már kopácsolnak, fúrnak. Összkomfortos, örülj!

Csendes helyen. – A szomszédban minden este karaoke party, hajnalig falsul ordítozó, ordenáré részegekkel teli bár, reggel 6-8 között csendes.

Ideális a kikapcsolódásra, aktív pihenésre vágyóknak. – Kisgyermekes családok visíttatják a kölyköket reggel hattól éjfélig. Ha a visítás alábbhagy, a folyosókon trappol végig a gyerekhorda.

Fiatalos szálloda. – Amint átvetted a szobátok kulcsát, lebiggyedt szájjal kinéz onnan a többségében hetven fölötti társaság, egyikük elhozta a 16 éves unokáját.

A tengerparttól mindössze 50 méterre… – …van egy pihenőhely, nehogy kifáradj, mialatt a hoteltől lesétálsz a strandig 5-10 perc alatt. La Manga-n Spanyolországban egyszer tényleg nagyon távolt volt (túra), Görögországban és Balatonnál az 500 méteres gyaloglást élveztük.’

A szobákban minibár. – Megpróbálod beletuszkolni a szomszéd szupermarketben vásárolt söröket, de mindössze egy fér be, az is úgy, ha kipakoltad a 20 eurós féldecis Whiskeyket.

Bérelhető széf. – A szálloda belső ügyes tolvajai hat másodperc alatt kinyitják, ha elfelejted a kódot, akkor 4 euróért ők kinyitják :). „Rómában is volt hasonló, tényleg…

Sat tévé 50 csatornával. – Ebből 47 adó helyi (pl. ‘lengyel’) belpolitikai műsorokat sugároz.

Légkondicionált. – Központi befúvó rendszer, ami csöpög, mert elromlott, így kizárólag meleget fúj. Szólsz a recepción, hazaindulás előtt egy nappal megnézik. Megjavítani akkor sem fogják.

Tengerre néző szobák… – … is vannak a hotelben a hetedik emeletén (összesen 3 db 20 euró/éj felárért, a te szobád az már nem lehet, a lenti emeletek is arra néznek, csak te nem látsz az erkélyről mást, csak a kukákat és a szemben lévő házat. Reklamálsz, mosolyogva elhajtanak ismertetve a tényeket.

Bungalószobák. – Koszosabb putrik, messze a parttól, az étteremtől és a főépülettől.

Félpanzió. Italok térítés ellenében. – Étkezésekkor, a sós víztől kiszáradt pofád miatt nem tudsz ellenállni a kis üveges, jéghideg ásványvíznek, ami annyiba kerül, mint otthon két kartonnal. Az alkohol is hasonló árakon.

All Inclusive. – Helyben kotyvasztott löttyök és lőrék minden mennyiségben, a gyors májkárosodásért a szálloda nem vállal felelősséget.

Étkezés büfé rendszerben. – Mint a sáskák, úgy lerabolják előtted a lökdösődő többiek azokat az ételeket, amiket a belépéskor megkívántál. Marad a pizzaszelet és a kiszáradt sültkrumpli.

Reggeli későn kelőknek. – Ami maradt. Eldeformálódott zsemle kis dobozka dzsemmel félretéve egy asztalkán a sarokban.

Vacsora megfelelő öltözetben, férfiaknak hosszúnadrág kötelező! – A rendesen jattoló, a többiekhez képest kőgazdag, idősödő csóka húgyfoltos fecskében röhögve belibben az étterembe, az alkalmazottak mosolyogva hajtanak fejet.

Fitneszterem. – Egy fülledt kis ablakos odúban ugrókötél, két egykezes súlyzó, egy bordásfal és egy lestrapált szobabicikli. ‘Ez is megtörtént eset, szerencsére a célnak megfelelt, de a 4 csillagos színvonalnak semmiképpen sem’.

Teniszpálya. – Reggel héttől este kilencig odatűz a nap, soha senki sem használja. A háló belógása nem is zavarna, de a bokatörés veszélyes pályahiba már inkább.

Internetsarok. – Az idegen nyelvű klaviatúráról kissé lekoptak a betűk, hang nincs, a webkamera vak, a net akadozik, és végül betölti levelezésedet, ahol már nincs erőd ‘e’kezet ne’lku:li va’laszt ku:ldeni’. 2 eurórt bejön a gmail inbox, hurrá!.

Free WIFI. – A jelszó nem az, amit megadtak. Túlterhelt a rendszer. Vagy jó a jelszó, de az csak a recepciónál működik a három fotel környékén, ami ott van. Reklamálsz, de nem értik, mi bajod van, ők mosolyogva fészbúkoznak a pult mögött este egy gyors gépen.

Napágyak, napernyők térítés ellenében. – Egy órára egy vagyon (2 euró), egész napra már ok (4 euró), a közeli nagyobb boltban 6-8 euróért árulnak hasonlót.

Külön gyermekmedence. – Az öt centis vízben pókhasú leégett bácsik fetrengenek az unokával.

Animációs programok a hét minden napján. – Narancssárga egyenpólós, kotnyeles, bájvigyort felvett lányok és fiúk zaklatnak a parton „Háj, hávárjú?” kezdetű szövegükkel, pont akkor, amikor végre kezded élvezni, hogy senki sem szól hozzád egy árva szót sem.

Neked milyen kellemetlen és kellemes élményeid voltak?

Nekünk egyszer jó volt a program (animáció), azt hittük, hogy előszezonban nincs is, a Golf, Pétanque és az Argentin-tangó tánc órát is élveztük. Egyszer külön ingyen pezsgős meghívást is kaptunk (kilencen + egy fős – a konyha főnöke – a 265 szobás szálloda komplexumból), minket pincérek szolgáltak ki a vacsoránál, miközben a többi vendég a büféasztal körül válogatott. Máskor két alkalommal is a három csillagos áron áttettek a 4 csillagos épületbe, mert azt akarták, hogy jó véleménnyel legyünk, ezek után persze jó is volt. Spanyolországban az október szezon legutolsó napjain 3 csillagos szállodában 15 euró/fő/éj áron voltunk félpanzióval a tengerparti strand mellett (tengerre néző erkélyes szobában természetesen), minden rendben volt, sikerült hízni 10 nap alatt pár kilót.

Fotó ízelítő, és vicces képek:

Szálloda foglalás tippek még online: www.wikihow.com/Get-the-Best-Deal-Booking-a-Hotel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük