Năvodari Románia, nem üdülőhelyen felüdülés lehetőség

Năvodari

A romániai tengerpartok, a Riviéra egy népes városa, állandó lakossága 33 ezer fő körüli volt 2012-ben, 64.5 km²-es területén. Kiváló strandjára nem lehet komoly panasz, sokan pihennek itt, jól érzik itt magukat. A város Mamaia-Sat szomszédja, egy híd és csatorna választja el tőle. Ez a régi település roppant lassan fejlődött, az 1950-es években indult igazi növekedésnek, miután a kommunista állami vezetés ide ipari üzemet telepített. Hivatalosan 1968-ban lett város, a mai napig óriási üzemanyag-finomító üzem működik itt. Ahogy sok új iparvárosnak, így ennek sincs igazi látnivalója. Sajnos ez jellemző a fejlett nyugati országokra, hogy a legszebb tájképi környezetben képesek voltak otromba üzemeket építeni. Hasonlóan, ahogy Bécset elhagyva az ÖMV bűzös és gigantikus ipari területét kell mindenkinek látnia, sokan itt vesznek búcsút a Román Riviérától. Van a közelben szép természetvédelmi terület, ami jó kirándulási célpont, a Corbu-tó és környéke jó célpont kikapcsolódni.

Szállás ajánlatok kikeresése és összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Năvodari szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Kiemelhető, 2017-től foglalható a Studio Ines ITT, 35 m²-es modern apartman, jól felszerelt kiadó lakás egység. A CORBŸ egy jó 53 m²-es 5 főre felszerelt tengerre néző kiadó apartman. Teljesen más kategória a családi mini panzió-vendégháznak nevezhető Pensiunea Maria, itt 20 m²-es normál franciaágyas szobát vehetünk ki.

Ami különösen érdekes Romániában, hogy pár kilométerre a tengerpartoktól és híres városoktól olykor hihetetlen szegény falvak fogadnak, ott apró kis templomokban, idős nénikék és bácsikák persze egykoron szebb időkről álmodtak. Ugyanez persze megfigyelhető Magyarországon, de itt olykor még nagyobb a kontraszt, földutakkal és omladozó házakkal.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Mamaia, Konstanca, Észak-Eforie, Costinești, Anadolchioi és Dél-Eforie.

Időjárása, hőmérséklet, szél és csapadék aktuális értékek és előrejelzések: vremea.ido.ro/Navodari.htm. Románia mozgó műholdképe, radarkép a felhős és napsütötte részek jó áttekintésével: www.meteoblue.com/en/weather/forecast/week/n%C4%83vodari_romania_672486.

Útikalauz tippek, friss értékelések, étterem ajánló és egyebek: www.tripadvisor.co.hu/Tourism-g1956122-Navodari_Constanta_County_Southeast_Romania-Vacations.html.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük