Mazuri tavak: Mikołajki, Mrągowo és Ełk szálláshelyek

Mazuri-tóhátság

Lengyelország természeti szépségei közül az északkeleti országrészben található tóvidéket emeljük ki. A Visztula alsó folyásától kb. 290 km hosszan húzódik kelet felé az orosz határig. Csodás üdülővárosok, falvak, szigetek és erdők váltják egymást, több hétre elegendő programmal minden árkategóriában, a hátizsákos fiataloktól kezdve a helikopterrel érkező és luxus hajót bérelő vendégekig tényleg mindenkinek ajánlható. Lengyelország két nagy tava, Śniardwy-tó (113,8 km²-es, Piska-erdő, őspagony) és Mamry-tó (104 km²), itt találhatóak. A kisebb tavakat csatornák kötik össze, és ez a hajókirándulás szervezők jó programokkal használják ki, 20-25-40 km-es kirándulásokra fizethetünk be nyáron. A kirándulóhajókon a körutazások népszerűek. Saját hajóval a 90 km-es érdekes utazást javasolják Mrągowo, Sorkwity vagy Biskupiec közeléből indulva.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Ełk és környéke szállások, hotel ajánlat keresés lista itt. A tóvidék és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Akinek a Balaton unalmassá vált, itt új erőre kaphat. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok ajánlatok az egész világból. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Fontos, nagyobb települések a térségben: Olsztyn, Ełk, Giżycko, Kętrzyn (Hitler és a nácik egy 70 épületből álló főhadiszállás ide építették a közelbe, 8 méter falvastagságú bunkert is), Szczytno, Mrągowo (csendes kisváros) és Pisz. Czos-tó, Niegocin-tó és még sok másik. A Dejnowo-tó partján találjuk Święta Lipka-t, barokk épületeivel az egykori katolikus búcsújáró hely érdekes gyöngyszem, a többször elpusztított épületek helyére különlegesen szép épületek kerültek, és sok kisebb képzőművészeti alkotás átvészelte a viharos évszázadokat.

Giżycko a vízi sportok egy paradicsoma a Niegocin-tó partján, a szép városka szép történelmi épületet is rejt (templom).

Videó-film zenével utazás élménybeszámoló képekből:

Városok, települések neve a közelben, a térségben szállás ajánló online: Stare Juchy, Woszczele, Płociczno, Mrozy Wielkie, Chrzanowo, Rękusy, Lepaki Wielkie, Zdunki, Małkinie, Bajtkowo, Rogale és Sajzy. Illetve Mikołajki térsége: Kosewo, Iznota, Zełwągi, Sady, Prawdowo, Stare Sady, Wierzba, Nowy Most, Lipowo, Jora Wielka, Kamień és Mioduńskie.

Konkrét szállodák, amik hírneve messze földre is eljutott:
– Hotel Mikołajki Conference & SPA 5***** (a Tałty-tó 500 méterre, ahol bérelhető luxus jachtok várják az utazókat, 98 szobás ház, szauna, wellness)
– Pensjonacik Cyklada Comfortable Rooms Close to the Lake (7 szobás olcsó szállás)

Kedvezményes árú lehetőségek a teljes internetről kigyűjtve:

A látványosságok, kiemelt helyek és programok közelében egyszerűen tudunk keresni szálláshelyet. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A Mazúriai Tájvédelmi Körzet középső részén találhatóak a tavak. A közel ötvenezer hektáros terület közel egyharmada vízzel borított.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Lengyelország időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: pogoda.interia.pl/polska.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Budapest és Mikołajki távolsága kb. 1097 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 12 óra gyors autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 12-13 óra (923 km).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.