Marosvásárhely látnivaló és szállás fórum Targu-Mures

Marosvásárhely

Románul Târgu Mureș (németül Neumarkt, Neumarkt am Mieresch) municípium Romániában. A székelység fővárosa, művelődési, gazdasági, kereskedelmi, oktatási és szellemi központ, Maros megye székhelye. Lakosságát tekintve Románia tizenhatodik, Erdély hatodik legnagyobb városa. A magyarok lakosok számát tekintve az első helyen áll Romániában, megelőzve Kolozsvárt.

Jó szálláshelyek foglalása díjmentesen magyarul: Marosvásárhely, Targu-Mures hotel, szállás ajánlatai ITT. Kattints az előző linkre, hogy lásd a lehetőségeket, szabad szobákat és a korábbi vendégek élménybeszámolóit online.

Kiemelten jók, keresett szálláshelyek például:
– Plaza V Executive Hotel 5***** (2013. óta foglalható 29 szobás modern, városi luxus-szálloda, spa, wellness, szauna, étterem)
– Mures Central Apartment (4 fős teljesen felszerelt kiadó erkélyes lakás)
– TGM Apartment (új – 2016., földszinti apartman jó személyzettel)

Látnivalók, a város nevezetességei és programjai – Turizmus:

Multikulturális jellegére való tekintettel, Marosvásárhely vendégszerető város. A kultúra sokszínűség régi keletű, mely az etnikai csoportokban és a különböző vallási felekezetekben nyer kifejezést. A várost többségben románok és magyarok lakják. Az ország hivatalos nyelve mellett, a magyar nyelvet, a német nyelvet (léteznek líceumok, amelyekben magyar és német nyelven folyik az oktatás), angol nyelvet is hallhatjuk. Marosvásárhely és környéke természeti szempontból is vonzó, a megye területének egyharmada erdővel borított. Magát a várost is erdők veszik körül. Egy másik jelentős természeti elem a Maros, amely meghatározó jellegű Marosvásárhely számára, a folyóhoz köthető a város identitása, elsősorban a település megnevezését adó nevén keresztül, valamint jelenlegi formájának kialakulásában játszott szerepével.

Építészetében középkori, reneszánsz-kori, barokk és főleg „Art Nouveau” időszakbeli műemlékek meglátogatása lehetséges. Érdekes a „Rózsák téri” városi együttes, amelyet a város „emblémájának” tekintenek, a lakók és látogatók pedig felvállalnak – Középkori Vár, Színház tér, Kultúrpalota, a Polgármesteri Hivatal „art nouveau” együttese, Teleki-Bolyai Könyvtár, Királyi Ítélőtábla stb.

Sport Zumba táncA város szabadidőközpontja közkedvelt: a Víkendtelepként ismert Maros Sport- és Szabadidőközpont, nagy strand-fürdő- és napozóhely (ezáltal nyaralóhely is), valamint a Somostető, ahol egy dús erdő közepén modern játszóteret alakítottak ki a gyermekek számára, ugyanitt van az Állatkert – amely méretben országos szinten a második helyen áll, továbbá léteznek biciklis utak, kocogópályák, valamint sétaösvény. Ezeken a kikapcsolódási központokon kívül van Lovarda, a lovasturizmust kedvelők számára, valamint a Román Sportrepülőklubot, amely megfelelő körülményeket teremt a könnyűszerkezetű gépekkel való repülésre (extrém sportok).

Aki, ki akar kapcsolódni vízben, spa vagy természetes gyógykezelés szolgáltatásra tart igényt, a Marosszentgyörgyi Apollo Welness Club hotel -, szabadidős- és gyógykezelési komplexum, valamint a Herghelia Lifestyle Központ között választhat, amely különleges természetes környezetben fekszik, integrált orvosi kezelésen túl a természetes életvitelre tanítanak.

Érdekes marosvásárhelyi események:
Marosvásárhelyen évente szerveznek a külső vendégek számára érdekes rendezvényeket:
• Constantin Silvestri Nemzetközi Fesztivál;
• Marosvásárhelyi Zenei Napok Fesztivál;
• Egyházzenei Fesztivál;
• Marosvásárhelyi Napok, a Bor és a Sör Fesztiválja;
• Látványszínház Nemzetközi Fesztivál;
• Face-A-Face Fesztivál;
• Credo Vallásos Irodalmi Országos Fesztivál;
• Romulus Guga Versfesztivál;
• Cobra Epigramma-verseny Országos Fesztivál;
• Alternative Nemzetközi Rövidfilm-fesztivál.
• Öregek tánca – marosvásárhelyi folklórfesztivál;
• Képzőművészeti tárlatok a Kultúrpalota kiállítótermeiben, a Nagy Imre Galériában, valamint a Kulcsár Béla Galériában.
• Népművészeti és kézművesmesterségek fesztiválja: szőttesek-szőnyegek, törülközők, asztalterítők, csergék; vesszőből font kosarak, harangkészítők, csillárok, vallásos tárgyak, ikonfestészet Marosvásárhelyen.

Az egyre több drón és nagy felbontású útikalauz és promóciós videó segít a távol maradók informálásában, a virtuális/vizuális világ fejlődik a maga módján:

koncert

Repülőterek távolsága a belváros központjától légvonalban: Marosváráshely (Târgu Mureș) Transilvania repülőtér (TGM) 14.9 km, Kolozsvár (Cluj-Napoca) nemzetközi repülőtér (CLJ) 72.2 km és Nagyszeben (Sibiu) nemzetközi repülőtér (SBZ) 92.0 km.

Városok, közeli települések, Marosvásárhely környékén további szállások, távolságok: Marosszentgyörgy (Sîngeorgiu de Mureş) 3.2 km 1, Marosszentkirály 5.1 km 1, Koronka 5.3 km (Corunca) 4, Nagyernye (Ernei) 8.5 km 1, Ákosfalva (Acăţari) 9.0 km 1, Ungheni 10.7 km 1, Gyulakuta 20.4 km 1, Marosugra 23.1 km 1, Szászrégen (Reghin ) 26.2 km 2, Szováta (Sovata) 38.4 km 22, Segesvár Sighişoara 41.2 km 28 és Parajd 43.3 km 2, Bazna 44.6 km 2, Mediaş – Medgyes 45.8 km 2, Biertan 46.5 km 1, Turda 59.9 km és Székelyudvarhely 62.6 km 4. Továbbá: Nyárádtő, Udvarfalva, Gernyeszeg, Balavásár, Magyarpéterlaka és Marosugra.

Családi panzió, privát apartmanok (ház és kiadó lakás) és szállodák minden igényre. Olcsó, wellness és üzleti elegáns szállás csoportnak, rendezvényre, esküvőre vagy konferenciára. 1-2-3-4-5 csillagos szálloda színvonal, és előkelő lakosztályok, kiadó olcsó szobák egyaránt várják a vendégeket. Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg online. A települések és környékük, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések fórum, a leírások mellett több nyelven.

Budapest és Marosvásárhely távolsága kb. 525-567 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 7 – 7 és fél óra autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 7-8 óra (515 km), láthatóan az utak minősége még sokat fejlődhet, és az időjárási/forgalmi viszonyok tovább ronthatják a menetidőt és az utazási élményt.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

A város hivatalos weboldala több nyelven: www.tirgumures.ro/index.php?lang=hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.