Madrid: jó üzletek, vásárlás Spanyolországban

Az El Corte Inglés áruházban, amit én kimondottan szerettem korábban, minden kapható, kivéve régiségeket, ezek viszont például a Ribera de Curtidores körül található „Nuevas Galerías”-ban vásárolhatók. Olcsóbb zsibárut vehetünk szombaton, vasárnap és ünnepnapokon a Rastrón. Exkluzív butikokat és ékszerüzleteket viszont a Serrano és a Goya utakon találhatunk. A legújabb divatáru a Calle Almirante és a Calle Piamontén kapható, a legfinomabb csipke és paszomány pedig a Plaza de Pontejoson.

Boltok ajánlója, sokkal többet, mint egy bóvli souvenir ajándék, emlék:

■             Calle de Augusto Figueroa. Itt olyan cipőket kapni, amilyenek még nincsenek forgalomban. Egy tucat Muestrarióban a cipőtervezők a következő szezon klasszikus és feltűnő próbamodelljeit árusítják.

■             Calle de Piamonte. Soha nem látott táskák a Piamontében, soha nem hallott reggae, funk, soul és rap a Kingstoneban, a legvadabb divat a Galleryban és a Próxima Paradában.

■             Sybilla. A klasszikus divatot kedvelő hölgyek, akik nem szeretik, ha a legújabb divatot erőszakolják rájuk, Sybilla vonalvezetéséhez bizonyára előszeretettel vonzódnak majd. A legtöbb térkép számára túlságosan pici a Calle Jorge Juan mellékutcája, a Callejón Jorge Juan. Az üzlet a 12. szám alatt van.

■             Palacio de los Quesos. A spanyolok számára sokat számit a jó sajt, mely érett, ízletes, aromás. A sajtkedvelők ugyanolyan kényesen kóstolgatnak, mint egy borkóstoló résztvevői. Calle Mayor, 53.

■             El Miajón de los Castúos. Extremadurai különlegességek kóstolója és vására. Jamón de Pata Negra – fekete patájú sertés sonkája. Ezek a sertések egész életükben kizárólag makkot esznek. Calle Infanta Mercedes, 56.

Szálláshelyek útikalauz ITT, szállodák, olcsó apartmanok, illetve turista/munkásszállás kategória gyors keresése üzleti utazásunkhoz, vagy fapados hátizsákos kirándulásunkhoz is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük