Madrid étkezés tippek – Gasztronómia

Választhatunk, hogy nyugodtan, ráérősen vagy rohanva közlekedünk a városban.

A menüsor összeállításánál legjobban tesszük, ha a pincérre hagyatkozunk egy elit helyen, miután megadtuk neki a vágyaink körvonalait. Akár mediterrán konyhára vágyunk, akár baszk különlegességekre, az étlapot a piac legfrissebb kínálata határozza meg. Madridban pompás alapanyagok kaphatók, ehhez jönnek még a kiváló szakácsok, így a madridiaknak egyszerűen nincs szükségük arra, hogy mindenféle flanccal drágítsák az ételeiket. Aki szeretne mindent végigkóstolni, nyugodtan megteheti. „A picar” az állva elfogyasztott tapeo éttermi változata, azaz, amikor legalább az előételekből többfélét rendel az ember, és mindenből fogyaszt egy keveset. Kiválasztott, híresebb éttermek:

■             Zalacaín. Ehhez hasonlóan magas színvonalú baszk konyhát csak San Sebastiánban lehet találni. Calle Alvarez de Baena, 4.

■             Jockey. A nemzetközi konyha mellett azt is bemutatják, mi hozható ki a spanyol/madridi receptekből. Calle Amador de los Ríos, 6.

■             Príncipe de Viana. Az öltönyös finom uraknál csak a baszk konyha finomabb. Calle Manuel de Falla, 5.

■             La Despensa. Kulináris kirándulás Észak-Spanyolországba, finom halakkal és húsokkal. Desszertként puding ajánlható, melyet itt natillasnak hívnak. Calle Cardenal Cisneros, 6.

■             Casa Ciriaco. Ennél madridibb módra nem lehet enni, ennél udvariasabb kiszolgálás pedig elképzelhetetlen. Fogások helyett rendelhetünk „de picar”-t. s akkor sokféle finomság közül válogathatunk. Calle Mayor, 84.

■             El Bocaíto. Itt igen változatos a tapeo kínálata. A pincérek nagyon elegánsak, s a pirítóson felszolgált grillezett kagylót nem szabad kihagyni. Calle Libertad, 6.

■             Redondella. Ez a galíciai vendéglő bizonyíték arra, hogy kevés pénzért is lehet jót és bőségesen ebédelni. Calle Tortosa, 7.

Az olcsóbb, eldugottabb helyi kis éttermek napi menü ajánlatai árulkodóak, 4-6 euróért lehet egy fogást kapni ezekben, egy finom tészta étel a városnézés közben éppen elég lehet, máshol egy 1 eurós kávé, így nem kell a 22-30 eurós csoda menük után külön emésztési pihenőt sem tartani. A nemzetközi gyorséttermeket messzire kerüljük el! Kivétel alig akad, egy tea vagy kávé más például, de az ételek terén legyen igényünk és jó szimatunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük