Madagaszkár látnivalói, utazás: nyaralás és nevezetesség

Madagaszkár, hivatalosan Madagaszkári Köztársaság (korábban Malagaszi Köztársaság) Afrika délkeleti partjainál fekvő sziget, szigetország az Indiai-óceánban, a Föld egyik legfejletlenebb és legszegényebb állama.

Az egzotikus nyaralásokat keresők körében töretlenül népszerű, amikor nyugodt a helyzet a viharos múltú fejlődő sziget-országban.

Madagaszkár összes luxus és olcsó szállás és szálloda ajánlata magyarul. Nézzen körül a szállás ajánlatok között néhány dátumra! Összes szállás ajánlat összegyűjtve ITT. Kattintson az előző piros linkre! Kutakodjon néhány dátumra bátran és figyelmesen, és görgesse végig az ajánlatot a foglalási feltételekig nyugodtan! Városok: Anjajavy, Antananarivo, Antsiranana, Ile Sainte-Marie és Nosy Be szállások, szállodák fórum véleményekkel, így pl. a La Note Bleue Park Hotel sok dátumra online szállásfoglalási lehetőséggel. Magánszállás, önellátó konyhás apartman lehetőség, kiadó lakás vagy villa a kínálatban.

Madagascar sziget szálláshelyei és városai, online napi akciós árak, képek és térkép nagyrészt online elérhető.

Európa, Ázsia, Afrika, Amerika és Ausztrália sok-sok jó utazás ajánlattal: Szállodák kiválasztása vendég élménybeszámolókkal – az egész hotel világ online az egyéni szálláshely foglalás teljesen automatikus ma már. Előre fizetés nélkül, díjtalanul többnyire.

különleges hotel Madagaszkár

hotel standard szálloda szoba

Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, fővárosa Antananarivo. Területe akkora, mint Spanyolország és Portugália területe együttvéve. Négy nagy tájegységre bontható, míg keleten keskeny, tengerparti övezet húzódik, dús, érintetlen esőerdőkkel, az ország középső része fennsík, nyugati részét pedig nagy kiterjedésű síkságok alkotják. A földkerekség állat- és növényvilágának 5%-a itt él, legismertebbek közülük a lemurok, a húsevő fossza, számos helyi madárfaj és hat baobabfaj. A sziget őshonos népe a malagaszi, hivatalos nyelve a malagaszi, a francia és az angol. Madagaszkár éghajlata trópusi. Iparát az élelmiszer- és textilipar, valamint a gépkocsi-összeszerelés alkotja. Az ország lakosságának nagy része él mezőgazdaságból, elsősorban rizs-, és maniókatermesztésből, de a halászat és a fakitermelés jelentős. Utóbbiból származik a nemzeti jövedelem harmada, az export 70%-a.

Történelme: Területén először 200 és 500 között telepedtek le a Délkelet-Ázsiából érkező tengerjáró népek, akiket hamarosan bantu telepesek követtek. A 7. században már a muszlin kereskedők uralták a szigetet, a középkori törzsfőnökök kereskedelmi kapcsolatai elérték Kelet-Afrikát, Közel-Keletet és Indiát. Az európaiak csak az 1500-as években érkeztek, elsőként Diogo Dias portugál kapitány. A portugálok a szigetlakókkal kereskedtek. A 17. században a franciák nyitottak kereskedelmi állomásokat a sziget keleti partján. 1774-1824 között Madagaszkár a kalózok vadászterülete volt, ők innét szállították a rizst Dél-Karolinába. A 18. században merina királyok uralták a szigetet, Mauritius brit kormányzóval megállapodva a rabszolga-kereskedelmet betiltották, melynek fejében a sziget brit katonai és pénzügyi segítséget kapott. A merina udvar lassan áttért a kereszténységre, meghódította az addig független törzsi államokat és egyesítette a szigetet. 1883-ban a franciák támadták meg Madagaszkárt, majd a háború végén Antsiranana várost Franciaországhoz csatolták. A britek 1890-ben hivatalosan tudomásul vették a Madagaszkár feletti francia védnökséget. A 103 éves merina monarchia 1896-ban ért véget, miután a francia parlament Madagaszkár annektálására szavazott. A II. világháború idején a madagaszkári katonák Franciaországban, Marokkóban és Szíriában harcoltak. A Madagaszkár-terv szerint a németek ide akarták telepíteni az összes európai zsidót, az akciónak csak Franciaország megtámadása szabott gátat. A franciák veresége után a Vichy-kormány igazgatta Madagaszkárt. 1947-ben nemzeti felkelés tört ki a franciák ellen, melyek előmozdították az 1956-os reformpolitikát, így Madagaszkár békésen haladhatott a függetlenség felé. Malgas Köztársaság autonómiáját a Francia Közösségen belül 1958-ban nyilvánították ki. A teljes függetlenség 1960-ban köszöntött az országra. A függetlenség után sokáig Afrika szociáldemokrata pártja kormányozta az országot. Madagaszkár jelenlegi népessége nagyrészt afrikai és ausztronéz származású, ám az utóbbi kisebbség a hegyekben él.

Madagaszkár hívogató, trópusi strandjai mellett, rendkívül gazdag és különleges élővilágáról nevezetes. Számos olyan élőlényt találunk erre, mely csak és kizárólag az itteni erdőkben fordul elő. A sziget belsejében vulkanikus hegyvidék, vízesések, dús erdők, baobabligetek várják a látogatót. Így aztán nem csoda, hogy Madagaszkár igazi paradicsoma lehet a természet kedvelőinek.

Látnivalók, nevezetességei még:
A szigetfelfedező túrát érdemes a fővárosban, Antananarivóban kezdeni, mely bár a többi ázsiai és afrikai fővároshoz hasonlóan, sajnos meglehetősen zsúfolt és szennyezett, számos látnivalóval vár. Míg Analakely elsősorban utcai árusairól híres, ahol a legócskább kacatoktól az értékes portékákig bármit beszerezhetünk, ha mégsem járnánk szerencsével, keressük fel a főváros arab piacát, a Zoma piacot, a Haute Ville negyedet éttermeiről és night clubjairól ismerik. A negyedtől rövid sétára találjuk az egykori királynői palota, a Rova palota romjait, melyet 1995-ben a politikai csatározások közepette gyújtottak fel.

Ha Madagaszkárban járunk, a helyi természetvédelmi területeket sem szabad kihagyni. Az UNESCO világörökség részét képező Tsingy de Bemaraha természetvédelmi terület parkjában különleges élőlényeket láthatunk, vagy fantasztikus evezőtúrára fizethetünk be. A park déli részén leljük továbbá a vízeséséről és érintetlen dzsungeléről nevezetes Manambolo Gorge Parkot. A sziget leglátogatottabb része mégsem ez, hanem a Montagne d’Ambre Nemzeti Park, melynek mind növényvilága mind állatvilága páratlan. Kellemes sétákat tehetünk a Kráter tavak vidékén.

Az Isalo Nemzeti Parkot már Ranohiraban találjuk, a közel 82 ezer hektáros park a Jura korszakból származó homokkő hegytömbökből alakult ki. Nemcsak a madagaszkári kaktuszpálmát, néhány különleges madár és maki fajt megfigyelhetünk itt.

Családosoknak a város botanikus és állatkertjét érdemes lehet felkeresni, bár ezek az intézmények eltörpülnek a nemzeti parkok mellett, ahol a lemurok legnagyobbikát, az Indri-indrit megleshetjük.

Madagaszkár első számú üdülőszigete Nosy Be, mely gyönyörű strandjairól nevezetes.
A szigetet „az illatok szigetének” is nevezik a hatalmas területet elfoglaló ylang ylang ültetvényeinek köszönhetően. Érintetlen óceánpartja kiváló lehetőséget nyújt a pihenésre, és napfürdőzésre. Ha a nemzeti parkok felfedezésébe belefáradtunk, feltétlen vegyük errefelé az irányt.

A vízi sportok szerelmesei a sziget tengerparti részein hódolhatnak szenvedélyüknek, de az extrém sportok kedvelőinek sem kell pánikba esniük, az ország felszínének változatossága miatt, gyakorlatilag bármilyen veszélyes sportág gyakorlására lehetőségük nyílhat.

A helyi specialitások közül érdemes megkóstolni a romazavát és a ravitotot. Míg előbbi egy zöldségkörettel tálalt marhaszelet, utóbbi egy ínycsiklandó, sertéshúsból készült étek. Az achards szinte elmaradhatatlan kísérője minden ételnek, a finom, csípős, currys zöldségszósz valóban páratlan ízt ad a helyi fogásoknak. Ezenkívül számos tengeri halból készült fogást kínálnak, de érdemes kipróbálni az egzotikus gyümölcsfajtákat is. A helyi bor és sör is nagyon finom, a tömények közül a rizsből és cukornádból készült rum, a toaka grasy, valamint a kókuszból készült trembo és a gyümölcsökből préselt litchel emelkedik ki.

Kalandtúra szervező utazási irodák már felvették a kínálatukba. Félpanziós vagy all-inclusive ajánlatokkal is találkozhatunk boros, tényleg magas árakon.

Sziget térkép Google, GoogleMaps műholdképek:

Linkek: Lap.hu.

Madagaszkári szállás, hotel szoba képek még:
La Note Bleue Park Hotel

tenger, óceán partokon

privát partok a hotelek mellett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük