Lytham St Annes Észak-Anglia

Lytham St Annes

Szállás ajánlatok gyorsan, hotel foglalás díjmentesen online: Lytham St Annes szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Itt a látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Mode Hotel Lytham St Annes luxusa, Clifton Park 3*** stílusa vagy The Hollingworth Hotel 4**** minősége, és még lehet sorolni a kedvelt, keresett szállodákat.

Tudnivalók, nevezetességei és látnivalók útikalauz:
Lytham St Annes egy észak-angliai kedvelt tengerparti üdülőhely és agglomeráció, Fylde kerületben, az Ír-tenger partján. A város és annak turizmusa egyre dinamikusabban fejlődik, nagyon kedveltté váló hely a turisták között. Anglián belül, pedig Lytham St Annes környéke a leggazdagabbak közé tartozik, és itt az egyik legmagasabb a jövedelem. Lytham St Annes jelképének számít a városban található régi, hófehér szélmalom.

Lytham St Annes fő vonzereje a strandja nyáron. A környezete nagyon szép, finom homokos, dűnékkel tarkított, míg a vize kellemes hőmérsékletű, ám a téli időszakban hidegebb. A strand területe télen-nyáron látogatható.

A természet szerelmeseinek a „Wildlife” nevű helyen, a Ribble torkolata közvetlen környezete nyújt páratlan élményt. Itt számtalan madárfajt tekinthet meg az ember, a festői homokdűnés, nyílt tengerre néző parton.

A városba látogatókat évente megrendezett fesztiválok várják. 2007 szeptembere óta kerül megrendezésre minden évben a „Lytham Sörfesztivál”, ahol több mint 90 különféle angliai és külföldi sör mellett almabort és egyéb, alkoholos italt is kínálnak, egybekötve színes programokkal.

A zenét és a szórakozást kedvelőket pedig a „Zenefesztivál” várja, ahol humoristák, zenészek és színészek lépnek fel, különösen az angliai, főleg a városhoz kötődő előadókat hívják fellépésre. A fesztiválon szerepeltek és szerepelnek olyan neves emberek, mint George Formby, Les Dawson és Roy Walker.

Ha kikapcsolódásra, vagy lazításra vágyunk, akkor a strand környékén és a városban bőven akad erre lehetőségünk. A sport szerelmeseit három városi golfklub várja. A Royal Lytham & St. Annes Golf Club, a St. Annes Old Links Golf Club és a Fairhaven Golf Club. Mindegyik klub lehetőséget biztosít a golf kipróbálására, vagy akár a pályák bérlésére. A film és a mozi kedvelőket a partól nem messze lévő „Island Cinemas” várja. Főleg a turisták igényeinek kielégítésére szolgál a mozi, és szinte minden napszakban vetítenek filmeket. Az árak barátságosak, a székek kényelmesek, a büfé pedig kimeríthetetlen.

Magát a várost és annak utcáit is érdemes megtekinteni, mivel a Lytham St Annes azon angliai városok közé tartozik, aminek az elrendezése keretes szerkezetű, így minden utca szinte egyforma és egyenes. Lytham St Annes-re is jellemző a tipikus angliai városkép: barátságos környékek, régi építésű házak és jobbnál jobb igazi, angol pubok. Ezen kívül a városban bőven van étterem, hotel és vendéglő, melyeket hangulatuk és kínálatuk miatt érdemes megtekinteni, beleértve a pubokat is, főleg ha valami „tipikus angolt” dolgot szeretnénk látni, hiszen az angol kultúrában nagy szerepe van a puboknak.

A városban említésre méltó még a Szent Péter Katolikus Teplom, mely az anglikán országban szokatlan színfolt, díszes belső hajójával és impozáns orgonájával.

Lytham St Annes közlekedése jól megoldott, vasúttal is rendelkező város. A legközelebbi nagyváros Blackpool.

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Blackpool, Southport, Preston, Wrea Green, Poulton le Fylde, Rufford, Burscough, Saint Annes on the Sea, Hambleton, Kirkham, Great Eccleston és Barton.

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Blackpool nemzetközi repülőtér (BLK) 6,1 km, Liverpool John Lennon repülőtér (LPL) 44,7 km, Manchester repülőtér (MAN) 61,5 km és Leeds Bradford nemzetközi repülőtér (LBA) 87,2 km.

A piros linken keresztül megkapjuk a szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum, a még elérhető aktuális ajánlatok: Lytham St Annes szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.