Liptovský Mikuláš, Lipótszentmiklós utazás és szállás

Liptovský Mikuláš – Lipótszentmiklós

Ahogy sok más szlovákiai város központja, sétáló utcái lettek nyugat európai mércével mérve is szép és modern helyek, a 2004-es EU csatlakozás óta főleg. Szép terek, parkok és kávézók, rendezett utcakép fogadja a helyieket, a turistákat és a megpihenő átutazókat egyaránt. A városi önkormányzat teljes területe 70.1 km², ahol 31194 fős volt az állandó lakosság 2019-ben. A teljes kistérség népessége 72 és 73 ezer fő között mozog régóta, amiben még Liptovský Hrádok városi rangú (7441 fős lakossággal).

A szlovákiai hotelek, panziók és kiadó apartmanok (lakás, nyaralók) keresése: Lipótszentmiklós – Liptovský Mikuláš szálláshelyek ajánlatai itt. Pályaszállás, olcsó szoba, magánszállás, apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Kiadó ház, lakás csoportoknak, családoknak. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok az egész világból, Szlovákiából és Európából elsősorban. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Mesés falusi vendéglátás, színvonalas sportszálló, turista hostel és egy-egy kiváló minőségű családi lakosztály is foglalható panzió-vendégházakban.

– 2018-tól foglalható szuper/minőségi lehetőség kedvező áron a Villa Vanilla itt, kényelem és kert, a párok kedvence, de a családosok is nagyon szeretik kis gyerekekkel.

Név szerint pár hely kiemelve: – Villa Bianca ***, Janosik****, Steve, Drak Panzió, vagy az olcsó Limba Panzió**. Jó előre foglalva olcsó ajánlatokat is kifoghatunk, a last minute akció itt kevéssé működik.

Városok, települések és szállások a közelben:
Smrečany 4.4 km 1, Liptovský Trnovec 6.1 km 1, Liptovský Ján 6.1 km 5, Liptovská Sielnica 9.2 km 2, Liptovský Hrádok 10.1 km 2, Nižné Malatíny 11.1 km 1, Bešeňová 12.3 km 3, Demanovska Dolina 12.7 km 9, Kráľová Lehota 15.3 km 1, Lúčky 16.7 km 1, Rózsahegy 21.8 km 4 és Likavka 21.9 km 1 – távolságuk a központtól és az online árakat, megjelenést biztosító helyek száma.

Budapest és Liptovský Mikuláš távolsága 258 km, így gyorsan oda érhetünk annak ellenére is, hogy nem autópályán halad az út.

Látnivalók, nevezetességei:
Minden évben sok ezernyi ember érkezik ide. Télen és nyáron is nagy itt az élet, síelés és kirándulás szempontjából is kiemelt célpont ez a hely. Szép növényvilág, erdők várják a túrák szerelmeseit meleg időjárás idején. Helyit többnyelvű weboldal: www.mikulas.sk, képek múzeumok, programok és minden hasznos info szlovák, angol és lengyel nyelvre is lefordítva nagy részben. Turizmus, programok és a város céljai is megismerhetőek itt Lipótszentmiklós településén.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: pocasie.sme.sk/krajina/slovensko/liptovsky-mikulas/15-dni.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Jasná - Chopok sífelvonók

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Liptovský Mikuláš szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.Liptovský Mikuláš, Lipótszentmiklós központ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.