Kuala Lumpur Malajzia szállások, hotel és látnivaló tipp

Kuala Lumpur Malajzia fővárosa, a város fő vonzereje, látnivalók és szálláskereső tippek.

Nagyon jól lehet előre foglalni szép kedvezményes online áron, a hotelek versenyeznek értünk. Azonnali visszaigazolást kapunk, díjmentes a foglalás. A szállás ajánlatokat összegyűjti a következő rendszer online bármely konkrét dátumra másodpercek alatt:

Népszerű szálláshelyek Kuala Lumpur, részben magyar leírással: Kuala Lumpur hotel ajánlatai ITT – azonnali visszaigazolás, az olcsóbb külvárosi rész is a kínálatban. Apartman, családi szoba és olcsó hostel (diákszállás kategória) és a kínálatban.

Itt nézhetsz körül az összes szállás ajánlat között, ami az internetről ide össze van gyűjtve (konkrét dátumokra): Szállás ajánlat: apartman, hotel, vendégház, a teljes árlisták kereshetően ITT. Garantáltan jó árak, jellemzően jóval a portai (lista) árak alatt, kedvezmények részletesen. Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt ez a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás segít a döntésben. Kutakodjon néhány dátumra bátran és figyelmesen most!

Malajzia fő- és egyben legnépesebb városát, mely a három maláj szövetségi terület egyike, sokan csak a Petronas-ikertornyokkal azonosítják, noha a tengertől mindössze 35 kilométerre fekvő Kuala Lumpur, mely trópusi éghajlatának köszönhetően az év minden napján kellemes meleggel várja az idelátogatókat, ennél sokkal több izgalmat rejteget.

Malajzia sokak számára kis országnak tűnhet, a legtöbb turista szükségtelennek érzi a segítséget, amikor e multikulturális kikötő csodáit szeretné felfedezni. Pedig ahogy már hangsúlyoztuk, annyi látni- és tennivaló akad errefelé, ha csak nem töltünk több mint két hetet a maláj fővárosban, vagy nem akad egy szuper idegenvezetőnk, szinte kizárt, hogy az ország lenyűgöző látnivalói közül nem hagyunk ki jó párat. Épp ezért összeállítottunk egy tízes listát Kuala Lumpur legérdekesebb kulturális, természeti és történelmi nevezetességeiből, látnivalóiból, melyeket egyáltalán nem érdemes elmulasztani.

Top 10 kihagyhatatlan célpont, látnivalók Kuala Lumpurban:

Kuala Lumpur lenyűgöző városközpontjába érkezve máris Malajzia legmagasabb épületébe a 452 méter magas, ikonikus Petronas- ikertornyokba ütközünk, mely épület a 2003-as esztendő végéig a világ legmagasabb felhőkarcolóinak rangsorát vezette. A 88 emeletes króm és acéltornyok Malajzia kőolajtársaságának, az építtető Petronasnak köszönhetik nevüket, mely mellett számos egyéb vállalatnak adnak otthont. A malajziai filharmonikusok koncertterme – Délkelet-Ázsiában a klasszikus zene fellegvára – a két torony között búvik meg. A 41. emelet magasságában a tornyokat az úgynevezett Skybridge acélhíd köti össze, ahonnét csodás látvány tárul Malajzia pezsgő fővárosára. Ugyancsak a felhőkarcolóban kapott helyt a Természettudományi Múzeum, illetve a luxusbutikjairól nevezetes Suria KLCC bevásárlóközpont.

Az 1995-ben átadásra került Menara Kuala Lumpur a maga 421 méteres magasságával Ázsia második legmagasabb tévétornya, mely a világon jelenleg az ötödik legmagasabb épületnek számít. Bár a Petronas-ikertorony kétségtelenül népszerűbb célpontja a turistáknak, a helyiek bíznak benne, hogy a Menara KL máig a város meghatározó építészeti eleme maradt, ahonnét szintén csodás panoráma tárul Kuala Lumpurra. A kilátópont legalább 100 méterrel magasabban fekszik, mint a Petronas torony acélhídja – ha ingyenjegyet szeretnék, nem árt korán érkezni. A torony teteje ad otthon a Seri Angkasa forgó étteremnek.

A Vásárcsarnok, más néven a Pasar Seni elején hajdan ideiglenes piac működött, mely mára állandó piaccá nőtte ki magát mindenféle kereskedők pavilonjaival. A terület leginkább a Soho bolhapiacaira emlékeztet, olyan hagyományos termékekre specializálódott kiskereskedőket találunk itt, akik batikolt portékákkal, hímzett, faragott ajándéktárgyakkal, ruhákkal és egyéb érdekes termékekkel foglalkoznak. A piac különböző területekre oszlik, név szerint a Lorong Melayura, a Kínai szorosra és a Lorong Indiára, vagyis egy többnemzetiségű piacról van szó. Ennek az elrendezésnek köszönhetően a látogató betekintést nyerhet azokba a kulturális különbségekbe, melyek Malajzia különböző területeit jellemzik.

A közel-keleti bazárok hangulatát idézi Kuala Lumpur Kis Indiája, mely voltaképp egy indai üzletsor, ahol a kis üzletekben olyan hagyományos termékeket kínálnak a turistáknak, mint a füstölő pálcikák, a kókuszolaj, a szantálfa szappan, vagy a jázminvirág. Ezen a körúton autentikus indiai éttermeket szép számmal lelünk, és érdemes vásárolni valamit azokban a kis boltocskákban, melyek kirakatában úgy függnek a szárik, mintha csak kifüggesztett drapériák volnának. Dióhéjban, a színek kavalkádja és a Kis India bódéinak finom ínyencfalatjai és édességei teszik ezt a bazárt igazi kincsé, mely lenyűgöző illataival és káprázatos színeivel kihagyhatatlan élményt nyújt az idelátogatóknak.

A színpompás Kínai negyed az alkuszok igazi paradicsoma, mely látszólag sosem alszik. A negyed kétségtelenül az egyik kiemelt turisztikai célpont Malajziában, közvetlen a KLCC és a Bukit Bitang szomszédságában fekszik. A keleti kultúra és történelem mélyen áthatja. Tökéletesen reprezentálja Malajzia multikulturális hátterét, itt tényleg minden dolog megtalálható a kínai gyógynövényektől kezdve a replikákig bezárólag. Esténként a Petaling Street élénk és vibráló éjszakai piaccá alakul több száz standjával, filléres áruival. Alkudni még így is kötelező!

A Chow Kit Malajzia egyik leghírhedtebb látványossága, Amszterdam vöröslámpás negyedére emlékeztet, bár azért közel sem olyan gazdag. A ledéröltözetű, hívogató külsejű lányok mellett itt találjuk Malajzia kiemelkedően óriási élelmiszer piacát , ahol helyi árukat és termékeket értékesítenek. A piac különösen a helyi maláj közösségek körében népszerű.

A Thean Hou templom Délkelet-Ázsia egyik legrégebbi temploma és Malajzia népszerű turista látványossága. Ez a kínai templom a Kuala Lumpur-i Robson hegyen található, Tian Hounak szentelték fel, akit a halászok védőszentjének tartanak. A templomban Guan Yin hívei imádják az istennőt, aki a kegyelem istennője. A belteret díszes faragványok és falfestmények ékítik, az imádkozó csarnok hármas oltárnak ad helyet. A Malajziában élő kínai lakosság körében a templom népszerű esküvői helyszín és bizonyos kínai fesztiválok időről-időre több ezer hívet vonzanak a helyszínre.

A Mid-völgyben található a díszes Sri Maha Sakthi Mohambigai Amman Templom, melyet páratlan fekvése tesz egyedülállóvá – a 100 esztendős szentély a nyüzsgő Mid-völgyváros központjában bújik meg. A templom kapuját két impozáns szobor őrzi, ők a templom őrei, belterében pedig egy meditáló Buddha szobor helyet kapott. A templomot Mohambigai istennő tiszteletére emelték.

Kuala Lumpur egyik legfelkapottabb turisztikai attrakciójaként tartják számon a Batu Barlangokat, a mészkőhegyben három fő és néhány kisebb barlang található. A főbarlangban és körötte bálványokat és szobrokat emeltek, a mészkőképződményekből álló templomot kb. 400 millió évesnek tartják. A hinduk fontos vallási helye, a templom 100 méter magas boltíves mennyezete alatt több hindu szentélyt találunk. A látogatóknak 272 lépcsőfokot kell megmászniuk, hogy elérjék a barlangot. Thaipusam idején több ezer hindu hívő zarándokol ide, hogy előadják vallási rítusaikat.

A híres 92 hektáros park, a Lake Gardens részét képezi a Kuala Lumpur Madár Park, mely állítólag az egyik legnagyobb ilyen jellegű intézmény a világon. Ez a burjánzó 20 hektáros park számos különálló parkból áll össze, többek közt a Papagájok világa kiállítás részét képezi, csakúgy, mint az a szabad repülést biztosító madárház, mely több mint 3000 szárnyasnak ad otthont. Gólyák, flamingók fürdőznek a vízben, pintyek és rigók csipognak a fák között, kikövezett gyalogjárókon közlekedve csodálhatjuk meg ezeket a gyönyörű állatokat, sőt akár lefényképezhetjük magunkat a sasokkal vagy a pelikánokkal.

Budapest és Kuala Lumpur távolsága légvonalban 9202 km km az online távolság számítóval. Ez az óriási távolságot repülővel 15-22 óra alatt tehetjük meg.

Utazás olcsón, repülőjegy-repülőjáratok. Helyeb vonat vagy buszos utak.
Kényelmes a repülős út, de nagyon hosszú. Az utazás olcsón fapados szintű repülőjegyet vásárolva kb. 180ezer Fto-os ártól érhető el, több társaság repülőjárataival is megoldható. Luxus kategóriában 500 ezer Ft feletti árakat találunk. Egyptair turista, KLM Royal Dutch Airlines, Lufthansa turista vagy a Emirates Airlines járatai jók, Bécsből, Pozsonyból vagy Budapestről kiindulva.

A repülőtér weboldala: www.klia.com.my – KLIA, International Airport – nemzetközi, fő repülőtér.

A helyi utazási irodák ajánlatai, kirándulások, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése nyelvet tanulóknak terén hasznos lehet.

Időjárása és meteorológiai alap adatok, hőmérséklet előrejelzések: News.bbc.co.uk/weather/forecast/153 – jól érthető hír rendszer.

Zoomolható térképe, a várostérkép és a környék a GoogleMaps műholdképeken:
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.