Kamena Vourla szállások, nyaralás és utazás ajánló

Kamena Vourla

Kaména Vúrla, az Athéntől mindössze 150 kilométerre (két órás távolságra) fekvő közép-görögországi üdülőhelyet (Καμένα Βούρλα görögül) sokan csak termálforrásairól ismerik, melyeknek a város nemzetközi hírnevét is köszönheti. Nem véletlenül, hisz ezek a gyógyvizek (termálvíz) nemcsak a reumatikus panaszokat és bőrbetegségeket csillapítják, a nőgyógyászati problémákat enyhítik. Ami a legfőbb, hogy nyaralási , üdülési igényeink kielégítéséhez itt jól értenek.

Egyénileg foglalható szálláshelyek, napi és csomag árak azonnali visszaigazolással itt: Elérhető árú luxus, hotel, olcsó és akciós apartman szálláshelyek, online szállásfoglalás – Foglalj itt valamelyik piros linken keresztül, amikor sikerült választani. Mentsd le oldalunk, vagy küldd tovább ismerőseidnek!

A hotel és apartman szálláshely napi és heti csomag árakkal online: szállások. Siessen, a legjobb helyek gyorsan betelnek. amiket utazási irodában sem lehet foglalni! A Galini Wellness Spa & Resort ***** öt csillaga ragyogóan csillog, a görög vendéglátás és a luxus itt jól együtt él. Félpanzió vagy all-inclusive álmok? Itt minden lehetséges. Privát magánszállás, hotelek és üdülők, komplett nyaralás csomagok foglalása egyénileg.

A gyógyfürdőkön túl itt még a tenger vízének van egy kevés gyógyító hatása az öbölbe torkolló gyógyforrásoknak köszönhetően. A felkapott üdülőhely tengerpartja apró-kavicsos, bizonyos részeken pedig durva homokos. Kamena Vourla varázslatos eukaliptusz fáival ezenfelül ideális kiindulópontja lehet egy gyalogtúrának, vagy egy kisebb hegymászó expedíciónak. Meglátogathatjuk a közeli, Parnasszosz hegy sí-centrumát, elzarándokolhatunk a Meteórákhoz, Delphibe, vagy akár Thermopülébe.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Néa Aghíalosz repülőtér (VOL) 48,9 km – Volos és Skiáthosz-Skiathos repülőtér (JSI) 75,9 km.

Városok és falvak, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Ájosz Konsztandínosz Fthiótidasz, Liapáta, Ájosz Jeórjosz, Paralía, Pelazgía, Thrónio, Szkárfia, Ráhesz, Mólosz, Karavómilosz, Káto Melidóni és Jáltra.

Utóbbi természetes hőforrásairól kapta nevét, elsősorban mégis a krisztus ellőtt 480-ban zajló thermopülai csatáról nevezetes, ahol a görögök győzelmet arattak a túlerőben lévő, Xerxés vezette perzsa csapatok felett.  A hőforrásokat a hegy lábánál találjuk. Delphi régészeti hely és modern város. Az ókorban Apolló legfontosabb jóshelyének számított. Természetesen az UNESCO védnökségét élvező Meteórákhoz muszáj ellátogatnunk, hisz ez a legnagyobb és legfontosabb kolostorkomplexum egész Görögországban, az Athos-hegyi csak második a sorban. Ha úgy tartja kedvünk, akár Athénba átruccanhatunk, az ókori csodákkal zsúfolt város Kamena Vourlától mindössze két órára fekszik. A tavernák, bárok és diszkók mellett Kamena Vourlában szabadtéri mozit, játszótereket és még vidámparkot találunk.

Ami a szálláslehetőségeket illeti, Kamena Vourlában 14 hotel ajánlata közül választhatunk, melyek közt a 3, 4, illetve 5 csillagosakat megtaláljuk.

A település és környéke zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Thessaloniki és még sok jó Görögország info: thesszaloniki.lap.hu/

Egyéb szállás linkek, kemping:

Olcsó szállás, kemping, verjünk sátrat?:  www.rentocamp.com/camping-kamena-vourla.htm.

Nyaralás élménybeszámolók (angol): travel.yahoo.com/p-reviews-485195-prod-travelguide-action-read-ratings_and_reviews-i.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.