Kalinyingrád szállások, hotel ajánló Oroszországban

Kalinyingrád

Alább adunk szállás, szálloda keresés ajánlót Kaliningrad – Калининград – tó magyarul Kalinyingrád városához. Németül Königsberg néven ismerjük.

Magyarul is foglalható hotelek, egyéni utazáshoz garantáltan a legjobb árakon: Kalinyingrád szállások keresése és foglalása magyarul ITT. A három és négy csillagos hotelek mellett találunk itt öt csillagos szállodát is. *** hotelek például: Dona, Tourist, Moskva (Moscow) vagy a Chaika. ****: Heliopark Kaiserhof, Usadba (Orlovka).

5 csillagjával és modern luxus szálloda a Triumph Palace Hotel *****.

Minden szálloda legolcsóbb ajánlatát egy helyre gyűjtve is megtaláljuk: Kaliningrad hotel ajánló, keresése és foglalása ITT, díjmentes és gyors rendszer. Olcsóbb szállások: Klaudia***, Deima ***, Baltica ***. Luxus kategória még a Glamour Villa vagy átlagos árú még az Olimpic***.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online, nevük magyar átírásban: Szvetlogorszk, Zelenogradszk, Pionerszkij, Baltyijszk, Jantarnij, Gurjevszk, Orlovka, Szokolnyiki, Pribrezsnoje, Maloje Lugovoje, Prokhorovka, Sosnovka, Zelenopolje, Nivenskoye és Volocsajevszkoje.

Olcsóbbat találhatunk kis panzióban vagy orosz tudással apartman kategóriában.

Látnivalók, nevezetességei, híres intézmények és épületek, oktatás és kultúra:
Múzeumok: Dómmúseum, Immanuel Kant Múzeum, Történelmi, Művészeti, kis galéria, Óceán múzeum
– Katedrális, Brandenburgi kapu, Sackheimi kapu, Királyi kapu, Szovjetek Háza, ortodox katedrális, templomok. Kikapcsolóládáshoz ideális az állatkert

Éttermek térén sokat fejlődött a város, hal éttermeket, olasz pizzériát és sushi bart talál az éhes vendég. Saját vodka és a sör márka tartozik a városhoz, gasztronómiai specialitásairól egy-egy helyi étteremben érdeklődhetünk.

Mindenről sok-sok képet találunk most már az interneten (angolul, németül, magyarul, oroszul keresve), a szótárprogramokkal az orosz nyelvű kereséssel boldogulhatunk.

A város fontos tengeri kikötő és a közigazgatási központ, a nagy 420 ezer fős lakosságú orosz települést Lengyelország és Litvánia között találjuk a Balti-tengernél. Ezek a NATO- és EU tagok elválasztják Oroszországtól.

Eredeti német neve Königsberg (lengyel : Królewiec), régi porosz : Twānkstathe és „Kunnegsgarbs”, latinul: Regiomontium), porosz/német város volt, 1255-ben alapították, a második világháborúban nagy része elpusztult/le lett rombolva. 1945-ben foglalták el az oroszok, átkeresztelték ‘kalinyingrád’-nak  ‘Mihail Kalinyin’ után, így a Szovjetunió rész lett végleg.

A nemzetiségek összetétele ~78% orosz, 8% fehérorosz, 7,3% ukrán, 1,9% litván, 0,5% német és 0,5% a lengyel.

Budapest és Kaliningrad (Kalinyingrád) távolsága 1197 km. Autós és buszos úton érdemes közben egy szép városban megpihenni és körülnézni. Turista csoportok ritkán indulnak ide, gyakoribb, hogy üzleti vagy családi ügyben látogatnak ide Magyarországról.

Repülőtere az orosz városok felé indít járatokat jellemzően, de nyugat európai városokat és Izraelt el lehet innen érni légi úton. Repülőtér neve / kódja: Kalinyingrádi Hrabrovo nemzetközi repülőtér (KGD) 19,0 km-re található légvonalban a városközponttól.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Időjárása és előrejelzései: news.bbc.co.uk/weather/forecast/4262 – csak magyarul tudóknak érthető formában.

szállás - szálloda

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Egyeteme: www.klgtu.ru/en/about – híres műszaki egyetem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük