Algéria kalandos utazás, Algír szállás blog-fórum

Afrikában több nagy ország van. Gondolnánk, hogy Algéria az egyik legnagyobb közülük!?

Mennyire veszélyes az ország? Melyik részein és milyen idegenvezetőkkel lehet biztonságosan utazni?

Gyakorlott, tapasztalt afrikai utazók véleményét várjuk a hozzászólások részben, a kérdések szintén ide küldhetőek.

Gazdaságilag nagyon fejlettnek minősül, bányászat, ipar és agrárkereskedelem jellemzi. A szénhidrogén bányászat meghozta az igazi áttörést, ami rendkívüli módon gazdagította az országot. A kőolaj és földgáz bányászata jelentős. Régebbi útikalauzok részleteiből adunk át információkat alább.

A közlekedés rendkívül kedvező feltételekkel várja az oda érkezőket. Hajókikötőből több van, vasútvonala kiépült és kb 4400 km, útvonalai pedig 100000 km. Autóbusz közlekedésre van lehetőség, ami szintén nagyon kényelmes és rendezett körülményeket biztosít. Repülőteréről (Algír) minden irányban utazhatunk.

Összes ár, szálláshelyek listájával: Algéria, Algír stb. hotel, szállások ITT kereshetoen – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyujtohelye, garantáltan jól muködo online rendszerekbol, ténylegesen foglalható kis szálloda lista.

Hatalmas szállodái kényelmesek, még a Szahara nagy településein megtalálhatók. A központon kívül kisebb szállodákat találunk, vannak kiadó nyaralók, de lehetőség van kempingezésre.

A Szaharai kirándulások teveháton kihagyhatatlanok. Vigyázzunk, mert a tevék köpnek. Az átlaghőmérséklet nyári időszakban 25-26 C fok (éjszakára 4-5 fokra lehűlhet), és délebbre haladva a hőmérséklet emelkedik és akár még 50 C fok lehetséges (árnyékban). Sokan biztosan nem tudják, hogy a Szahara előtt virágzó szavanna volt az uralkodó terület zsiráfokkal, elefántokkal, krokodilokkal, vízzel. Ez persze még időszámításunk előtt volt kb.: 8000 és 5000 között, amit leletek igazolnak (csontmaradványok). Látnivalók és titkos nevezetességek sora van itt Oázisok és olajkutak között, télen elviselhető hőfokon tálalva.

Algír a főváros és környéke zoomolható térképe, GoogleMaps muholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minoségben: [geo_mashup_map]

Fontos számolni vele, hogy máig fennáll a terrorizmus (erőszakos önrendelkezés és háborús fenyegetettség) a térségben. A békefenntartó alakulatok azonban biztosítják a biztonságot, de számítani lehet váratlan kellemetlen eseményekre, amelyek lehetnek tovább tartó repülőtéri átvizsgálások, motozások.

Ezek az események nem csúfítják el az ország 3000 kilométernyi mediterrán tengerpartját és a nyaralás biztonságban és kellemesen telhet. Az éttermek, kávézók és egyéb kulturális és vendéglátó ipari egységek rendkívül felszereltek és kellemesek. Helyi kísérők segítenek eligazodni az utcákon, akik minden kérdésünkre szívesen válaszolnak.

Algériába régen közvetlenül juthattunk el Magyarországról repülővel. Olcsó repülőjegy ritkán van. Videó 2016, légihíd: .

További hasznos linkek: algeria.lap.hu. Magyar és külföldi oldalak, aktuális információk, politika, gazdaság és hírek elérhetőségei.

Algéria Nagykövetsége, információk: algerianembassy.hu/index.php?lang=hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.