Algír – al-Jazā’ir, Algier szálláshelyek keresése

Az afrikai kontinensen Algériában járva joggal gondolnak sokan luxus szállodákra és mesés gazdagságra. Csak egy falatnyi ízelítő ebből a Sofitel Hotel Hamma Garden ***** (5 csillagos), Hilton (az öt csillagos szálloda címe: Pins Maritimes, El Mohammadia) és a Mercure Aeroport Hotel. A belvárosi és a repülőtérhez közeli hotelek, szállások között is megtalálhatjuk a megfelelőt.

Last minute utazás akciók, napi és csomag árak kigyűjtése a szálláshely foglalási oldalakról az internetről egyszerre: Algír hotelek, szállások minden online ajánlata együtt kereshető ITT. Szintén elérhető az interneten a Sheraton Club des Pins Resort and Towers, Hotel Suisse vagy El-Djazair, vagy a kevéssé ismert vagy helyi vendégeknek fenntartott Palace Bordj El-Kiffan apartmanház, Dar Diaf Bouchaoui, Hotel d’Hydra, El Aurassi, Hotel Emir, Hotel Grand Adghir és az El Riadh Hotel. Ez európai árszint mellett egy-egy olcsóbb lehetőség is felkutatható helyi idegenvezetővel, nyelvtudással vagy szerencsével. Vendég vélemények, képek is a leírások mellett.

Gyors szállás foglalás díjmentesen magyarul: Algéria szállások ITT: luxus hotelek.

Algéria fővárosa Algír, melyet a titkok városaként is szoktak emlegetni. Ez a fantasztikusan fejlett és szép várost a mai napig fennálló „terrorizmus” (veszélyesebb szabályrendszer, kockázatosabb van élet) miatt csak kevesen látogatták régebben. Mára már ez az állapot enyhülni látszik. Több országból békefenntartók garantálják a biztonságot az ott lakóknak és az odaérkezőknek egyaránt. A városon kívül a part mentén még több város is megtekinthető, csodálatos élményt nyújtva. Az idegenvezetőket követve betekinthetünk a város történelmébe és kérdéseinkre is választ kaphatunk.

Hotel fotók, elsősorban drága 5 csillagos szállodákat találunk itt is:
Algír

Algír leginkább repülővel közelíthető meg, Air France, a Lufthansa és a British Airways is újra megtalálható a repülési szolgáltatók között. Nemzetközi repülőtere Houari Bumedien. Ez annak köszönhető, hogy csökkent a terrorizmus a térségben. Megtalálható saját vasútállomás és kikötők is.

Látnivalók és nevezetességek: a tengerparti séták a Földközi-tengernél feledhetetlen élményt nyújtanak, de strand nem jellemző a parton. A kikötő viszont sűrűn sorakoznak, így elfoglalják a part nagy részét. Ha viszont nyugatra vesszük az irányt, Sidi Ferroudzs Sheraton szállodájában találhatunk strandolási lehetőséget, mindössze fél órás utazással.

Algírban találhatunk múzeumokat, templomokat, hazai ízeket adó éttermeket, ahol biztonságosan étkezhetünk és tölthetjük időnket. Nagyon szép környezetben és mediterrán éghajlatú körülmények között a nyaralás nagyon gyorsan telik.

Algírban virágzik az ipar. Nemcsak az élelmiszergyártásban jeleskednek, de francia autókat is gyártanak. A hagyományokat is őrzik azzal, hogy jelentős, minőségi kézműves termékeket állítanak elő.

A legismertebb templom a városban a Notre-Dame d’Afrique, de megtalálható még a város legrégebbi temploma is a Szent Fülöp székesegyház. Az el Kebír is igazi látványosság, egy nagymecset, amit a XI. században építettek.

Algír városába Magyarországról közvetlenül repülőgéppel juthatunk el.

Szoba, olcsó magánszállás, apartmanok (kiadó lakás, ház vagy villa), kis szálloda, vendégház és diákszállás is kereshető. A legjobb árak gyűjtőhelye jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok az egész világból, elsősorban Európából az oldalsó hotelkeresővel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük