Kairó szállás: Egyiptom fővárosa hotel blog-fórum ajánló

Kairó (Cairo, Al-Qāhirah)

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Egyiptom fővárosa, késő ősszel és télen egyaránt jó itt klíma, itt egy európai ember megfő, élve elpárolog. Itt könnyű lenne elveszni a világ egyik legnagyobb városában. Ragaszkodjunk az idegenvezető és a csoport közelségéhez a rázósabb környékeken folyamatosan! Béke van-e éppen, vagy forr a levegő, ez itt egy hónap alatt sokat változhat. Teljes területe 606 km², ami 15 ezernél körüli lakost jelent egyetlen négyzetkilométeren átlagosan, régi és új kerületek, belső, belvárosi és külső kerületek, sűrűn lakott központi részein a 75 ezer fő/km²-t is átlépték közben (Būlāq al-Dakrūr kerület). Magyarország átlagosan 108 fő/km² körüli népsűrűségére gondolva sejthetjük, hogy valami félrement ebben a térségben, egy ősi történet ez, amit igyekszünk elfelejteni (Nagy felejtés videó ITT, körülbelül 10 ezer évvel ezelőtt). A város és környékének (elővárosok) lakossága összesen kb. 15 millió fő volt 2006-ban. 2018-ban a hivatalos állandó lakosság már 20577113 fő volt, több mint húsz millió. A belvárostól 40 kilométerre egy külvárosi lakótelep közepébe csöppenve szerintem a legtöbben azt sem tudnák megmondani, hogy melyik földrészen vannak, én sem tudnám, annyira jellegtelen, a sivatagba épült ilyen helyek nekem döbbenetesen furcsák.

Madīnat Badr

Gyors árlekérdezés és foglalás interneten, a vendégek friss élménybeszámolói, értékelései segítenek a szállás kiválasztásában: kairói szállások, szálloda és luxus apartman ajánlatok ITT – minden hotelhez térkép, leírás és fotók, a jobban pörgő hoteleknél vendég vélemények segítik a döntésünk. 1-2-3-4-5 csillagos hotelek egyénileg vagy kis csoportban utazóknak. Az elit lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

A Freedom Hostel jó példa arra, hogy központi helyen, szép szobában kaphatunk olcsó helyet kétágyas szobában reggelivel.

Népszerű hotelek, szálloda a 2-3-4-5 csillagos kategóriából minden rétegnek, csoportoknak Kairóban:
Öt csillagosok például: 5 csillagos szálloda, különleges a Hilton Cairo World Trade Center Residence.
4 csillagos: Novotel Cairo 6th Of October Hotel, Hotel Novotel Airport vagy a Tiba Pyramids a piramisok vonzerejével. A 726 szobás InterContinental Cairo Semiramis elhelyezkedése tökéletes, az ára szinte mindig nagyon magas. Az Intercontinental Hotel Citystars a csúcs luxus csábító kategória része, 790 szobájával a nagy rendezvények helyszíne lehet. Az öt csillagos házak közül a Fairmont Nile City vendégei a legelégedettebbek a vendég értékelések szerint. A Safir Hotel Cairo 5***** elhelyezkedése miatt szintén kiváló.

Önnek átláthatóvá tették az összes egyiptomi fővárosi szállás ajánlatot: Kairó összes szálláshely ajánlata ITT kereshető – kis vendégház, apartmanok (kiadó szoba, lakás konyhával, olcsó diák hostel, magánszállás, villa és turista szállás) és minden 1-2-3-4-5 csillagos szálloda, teljes egyéb kínálat online automatikus visszaigazolást küldő megbízható rendszereken keresztül.

3 csillaggal jóval olcsóbban: Hotel Concorde Dokki, President Hotel vagy a Pharaohs***. Kairóba egyénileg utazva így tudunk jó helyet foglalni a fórumokat olvasva.

Megtalálható itt még az ismert nevek közül a Le Meridien Pyramids, Sofitel El Gezirah, a Nílus pari: Four Seasons Hotel Cairo At Nile, Marriott Hotel And Omar Khayyam Casino: kaszinó, szórakozás és fényűzés magas fokon 5 csillagos szállodákban, egyedüli hibájuk, hogy túl drágák a helyi viszonyokhoz képest. A Kempinski Nile Hotel 191 szobájával a Nílus partján több mint kényelmes.

A szép négy csillagos elismert hotel láncok tagjai közül a Mercure Cairo Le Sphinx csábít kiváló, okos ajánlatokkal.

InterContinental

Fairmont luxus

Munkásszálló áraktól elindulva még a belvárosban találhatunk olcsó diákszállás kategóriát: Palace Hostel, persze kevés turista merészkedik ide, mert félni otthon lehet. A bátraknak persze itt a lehetőség, hogy a Richmond House Hostel, Gresham House vagy az Arabian Nights fél-1-2 csillagos szállodáinak egyikét kipróbálja egy éjre. Kis panziók és vendégházak sora próbálja csábítani a vendégeket. Legyen szerencsénk velük!

A szebb és nagyobb olcsó szállodákban rengeteg az akciós időszak. Lásd. pl: Europa Hotel ***, Pyramisa Suites Hotel és Kaszinó, The Oasis Hotel. Ezekben étterem, félpanzió lehetőség szolgálja a vendégek pihenését.

Mercure Cairo Le Sphinx szálloda

Freedom Hostel Cairo - turista szállás, munkásszálló

Hostel elitebb stílus

Budapest és Kairó távolsága 2204 km az online távolság számítóval mérve, ez repülővel (közvetlen charter) egy kellemes út. Az utazási idő 3 és fél óra jellemzően (Budapestről és Bécsből).

Repülőjegy árakat találunk már 92 ezer Ft-os áron (oda-vissza illetékekkel együtt), egy akciós csomagban, charter járaton még ennél olcsóbb ajánlat a miénk lehet, ezek a járatok szinte mindig megtelnek, mert még mindig nagyon népszerű a magyar utazók körében ez a régió. Egyptair, Austrian Airlines járatait találjuk meg jobb áron jellemzően, a Malév, Lufthansa vagy a KLM egy magasabb árkategória.

Ideális utazási időpont: a nagy hőség miatt a legtöbben elkerülik a nyarat és például ősszel vagy télen érkeznek ide.

A város részei, kerületei és környéke: Al-Marj, Al-Warrāq, Shubrā al-Khaymah, Al-Ahrām, Madīnat an-Naṣr, Imbābah, ‘Ain Schams, Al-Maṭariyah [Matariyyah], Al-Khānkah, Qalyūb, Al-Badrashayn [Badrshein], Dār as-Salām, Ḥulwān [Helwan],Al-Qanāṭir al-Khayriyah, Al-Basātīn, Shubrā al-Khaymah, As-Salām, Al-Khuṣūṣ, Aṭ-Ṭālbīah, Kirdāsah, Awsīm [Ossim], Al-Jīzah [Giza], Al-‘Umrāniyah, Az-Zāwiyah al-Ḥamrā’, As-Sāḥil, Hada’iq al-Qubbah, Al-Jīzah [Giza], Al-‘Ajūzah, Al-Ma’ṣarah, Munsha’āt Nāṣr [Manshiyat Naser], Miṣr al-Qadīmah [Old Cairo], An-Nuzhah, Ṭurah [Tura], Al-Muqaṭṭam, Madīnat Sittah Uktūbar, Al-Ḥawāmidiyah, Ash-Sharābiyah, Az-Zaytūn [Zeitoun], As-Salām, Madīnat Sittah Uktūbar, Al-Amīriīah, Madīnat ‘Ashirh min-Ramaḍān, Qalyūb, Rūd al-Faraj [Rod El Farag], As-Sayyidah Zaynab, Al-Qāhirah al-Jadīdah, Miṣr al-Jādidah [Heliopolis], Al-‘Ubūr [El Ubour], Al-Khalīfah, 15 Māyū [15th of May City], Ash-Shaykh Zāyid [Sheikh Zayed City], Al-Qāhirah al-Jadīdah [New Cairo], Al-Ma’ādī [Maadi], Ash-Shurūq, Al-Waylī, Al-Khānkah, Shubrā, Madīnat ‘Ashirh min-Ramaḍān, Madīnat an-Naṣr 2 [Nasr City], At-Tibbīn, Aẓ-Ẓāhir, Ad-Duqqī, Al-Qāhirah al-Jadīdah, Ad-Darb al-Aḥmar, Būlāq, Bāb ash-Sha’riyah, ‘Ābidīn, Al-Jamāliyah, Madīnat Badr, Al-Azbakiyah [Azbakeya], Al-Mūskī, Az-Zamālik [Zamalek] és Qaṣr an-Nīl.

Utazás olcsón, repülőjegy-repülőjáratok: kényelmes a repülős út. Az utazás olcsón fapados repülőjeggyel, több társaság repülőjárataival megoldható. „Repülővel Cairo-ba”, sok ilyen álomszép élménybeszámoló kezdődött így.

A repülőtér weboldala: www.cairo-airport.com a nagy nemzetközi repülőtérről szinte mindent megtudhatunk itt. Transzferek, térképek, érkező és távozó járatok minden publikus információja. Érkező és távozó járatok: www.cairo-airport.info/arrivals.html. Megdöbbentő volt látnia az 1998-as weboldal html design-t 2019-ben működés közben. Róma, Párizs, Kuwait, Dzsidda (Jeddah) és Róma városából jöttek éppen akkor a repülők.

Kairó látnivalói, nevezetességek, programok és érdekességek:
Állatkert (Zoo), különösen a böjt (Ramadán) után láthatunk itt pezsgő, ünnepi életet. Abdin Palota. Ma itt van a köztársasági elnök hivatala. Az Abu Szerge-templom az ország egyik legrégibb temploma, hiszen az 5. században épülhetett. A legenda szerint Jézus Krisztus és családja itt bújtak Heródes elől egy barlangban, ami ma kripta. Az oszlopokon lévő festmények 18. századiak, az ikonosztáz 12. századi., El-Azhar-mecset, Bayt el-Suhaymi, A Ben Ezra-zsinagóga Egyiptom legrégebbi zsinagógája. Helyén egykor templom állt, ezt alakították át zsinagógává., A Kairói torony Gezira szigetén áll, 187 méter magas. Tetejéről páratlan kilátás nyílik a városra. , Citadella, Bijou-palota, A Mohamed Ali-mecset Kairó egyik legkülönlegesebb mecsete. Az épület ugyanis az isztambuli mecsetek mintájára készült. Belseje hatalmas, csodálatosan van díszítve. Jobb oldalon nyugszik Mohamed Ali., Ibn Túlún-mecset Ibn Túlún egykor Egyiptom kormányzója volt. Minaretje csigalépcsős. A mecset Kairó legszebb épülete., Haszán szultán-mecset: Kairó ‘legszebb’ mecsete., Báb Zuvelja (kapu): A középkorban Kairót 60 kapu vette körül. Ma már csak 3 áll. Báb Zuvelja a déli kapu, egykor kivégzések helyszíne volt., Római erőd, A Szűz temploma (El-Muallaqa-templom), Szolimán kalifa nilométere Roda szigetén.
belvárosi templom

Egyetemi weboldal, nemzetközi képzés, angol: cu.edu.eg/Home.

Egyiptom pénze: Az egyiptomi font, az ország hivatalos pénzneme. Arabul gunaihként ismerik és gininek ejtik (el-Gunaih el-Maṣrī الجنيه المصرى), a név valószínűleg az angol guinea szóból származik.

Az utazási irodák itt mindent megtesznek értünk, érdemes az ajánlataikat átvizsgálni.

Kairó nagyítható, zoomolható térképe, várostérkép az utcákkal és a környék, turista céllal hasznosíthatóan a Google által.

Kairó, Cairo időjárása és meteorológiai alap adatok, hőmérséklet előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast, szél, csapadék, páratartalom, radar műholdkép, jól érthető nemzetközi BBC hír oldalon.

Ez volt Kairó városának szállodái cikk, szép szálláshelyek keresése és foglalása gyorsan. Díjmentes ügyintézés, kedvező árak egész évben. Apartmanok és hotelek ajánlatai utazásunkhoz Cairo-ban.

Kairó szálloda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük