Jugendhotel Saringgut szálloda – Wagrain Ausztria

Valami örömteliről, fiatalosról akartunk írni, így jött ez a téma. A fiatalok lázadása, öröme, esze, szíve mind ilyen, amire érdemes figyelni idősebb fejjel is, Azahriah sikerek, születési nevén Baukó Attila (Paul Street YouTube-csatorna Rejtélyek nyomdokában színvonalon és felette főképpen). Önreflekszió és a jövőkép felépítése egyben, amire ez lehetőséget ad. A világszinten kiemelkedő, magas kultúrát és életminőséget kínáló Ausztria fő téma lett nálunk. Itt nő a lakosság, szép és egészséges gyermekek születnek, virágzik a kultúra, a tájépítészet és a környezetvédelem valós figyelmet kap régóta.

A Wagrainban fekvő hotel gyakran ad szállást osztálykirándulásra, sport- és egyéb diákprogramokra érkező fiataloknak. Családi vállalkozásként működik, a személyzet és a tulajdonosok egyaránt nagy tapasztalattal rendelkeznek a minőségi ifjúsági turizmus terén. Kedvességüket és hozzáértésüket több értékelésben kiemelték. A Saringgut elhelyezkedése kiváló: a síbusz például közvetlenül előtte áll meg. Mindössze háromszáz méterre található a télen-nyáron nyitva tartó Waterworld víziparadicsom, ahová a szálloda vendégei egy alkalommal ingyen léphetnek be. A szálloda címe: Kirchboden 50, 5602 Wagrain, Ausztria. A körülbelül 150 ágyas kapacitás, a három épület még nem túl nagy, viszonylag kisebb személyzettel menedzselhető.

A diákszállás szobák négy-, hat- és nyolc fő befogadására alkalmasak, a tanárok és felnőttkísérők részére kialakított helyiségek egy- vagy kétágyasak. A fabútorok és a pasztellszínek kellemes, otthonos légkört teremtenek. Az ablakokból és az erkélyről csodálatos kilátás nyílik a természetre. Minden szobához saját fürdőszoba tartozik zuhanyzóval, WC-vel, mosdókagylóval és törülközőszárítóval.

A társasági életet számos program és közösségi tér élénkíti. A társalgókban, illetve a multifunkciós teremben a vendégek mozidélutánt rendezhetnek: vetítésre alkalmas fehér falfelület, Blu-ray és DVD-lejátszó biztosított. A felnőtteknek külön társalgó áll rendelkezésére. A házidiszkó keverőpultja, hangtechnikája és színes fényei a profi szórakozóhelyeket idézik. Az asztalitenisz és –foci, valamint a karaoke különösen népszerűek a fiatalok körében. A Saringgut változatos sportlehetőségeket kínál több mint egy hektáron (tízezer négyzetméternél nagyobb): foci- és kosárlabdapálya, strandröplabda és mászófal gondoskodik az aktív kikapcsolódásról. A közelben grillezőpavilont és tábortűzrakásra alkalmas helyet alakítottak ki, amelyet egy kis patak tesz hangulatosabbá. A napozóteraszon szökőkút frissíti a levegőt.

A sporttevékenységhez szükséges energiáról igényes all-inclusive ellátás gondoskodik. A bőséges svédasztalos reggelit helyben fogyasztott vagy elvitelre csomagolt ebéd követi, végül háromfogásos meleg vacsora zárja a napot, salátabüfével kiegészítve. Az egészséges életmód a tulajdonosok szívügye, így az üdítőket igazi gyümölcslevek és friss gyümölcsök helyettesítik, amelyek a nap 24 órájában elérhetők. Tea és kávé szintén egész nap és éjjel kapható a bárban.

A szálloda bekapcsolódik a környékbeli programokba, illetve saját ötletekkel színesíti a palettát. Például izgalmas geocaching-túrán vehettek részt vagy különféle kurzusokon sajátíthatjátok el a hegyikerékpározás, a zumba, a golf, a lovaglás, a kajak és számos más sportág alapjait. Nyaranta sok látogatót vonzanak a salzburgi sporthetek. Télen a síelés a legnépszerűbb: az összesen 120 kilométer hosszú könnyű, közepes és nehéz pályák között mindenki megtalálja a képességeinek megfelelőt. A felvonók közül a Flying Mozart fekszik legközelebb Saringguthoz. Sífutásra és korcsolyázásra szintén van lehetőség.

Az iskolai vagy egyéb csoportos kirándulások mellett szívesen fogadnak családokat: a hotel által összeállított katalógusban kifejezetten nekik szóló programok szerepelnek.

Nyáron és kora ősszel nyilván egy csoda látni a sportoló/játszadozó szép fiatalokat, őszinte baráti kapcsolódásokat. Egy depresszív korszak csóró/kifosztott balkáni országából kiszabadulva főképpen.

Olcsóságról beszélni mást jelent nyugatabbra, sok saját tapasztalatom van, így láttam, hogy a napi 200 euró elköltése alap dolog egy szerény osztrák családnál. Egy háromgyermekes családnál a szülőknek még több szabadidőre/wellness-re lenne szükségük, ami gyakran csak 55-60 éves koruk után adatik meg, amikor a legkisebb gyermek is önállóvá válik, addig egy-egy hosszú hétvége, egy-egy tengerparti kempingezés és a rengeteg munka az életük. Nem véletlenül találkozhatunk itt magyarországi magyar családokkal rendszeresen, hiszen jó a környezet, és nyelvtudás nélkül is tudják élvezni a szolgáltatásokat, a természeti környezetet kiemelten.

Kapcsolódó, forrás linkek:
– A Hotel www.saringgut.com/. Nem szorulnak rá minden közvetítőre és utazási irodára, ami a mai világban külön erény, így az áraikra kisebb nyomást tudnak gyakorolni a piaci szereplők. A konrét egyéni és csoport áraikat egyedileg kell lekérnünk.
– Vizivilág, élményfürdő belépőjegy árak és kedvezmények: www.wasserwelt.at/de/preise.
– Sípálya adatok, bérlet és felvonó árak: www.skiresort.info/ski-resort/snow-space-salzburg-flachauwagrainst-johann-alpendorf/.
Salzburg távolsága autóval kb. 79 km, 1 óra. Zell am See 51 perc, 51 km.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük