Isztambul – Vásárlás és bárok

Vásárlás szabott árak nélkül

A legnagyobb áruválasztékot természetesen a bazárokban találjuk. Itt a rengeteg ajándéktárgy mellett mindig lehet eredeti darabokat is találni. A bőr- és rézáruk mellett érdemes venni egy szép kelimet (török szőtt szőnyeget). A minták gyakran 1000 évesek, és elárulják, hogy melyik vidékről valók. Mint Keleten mindenütt, kötelező alkudni.

■             Seyrekoğlu. Az itt kínált ékszereket az üzlet mögötti műhelyben készítik. A fedett bazár bejáratánál, a Nuruosmaniye mecsetnél. Nuruosmaníye Caddesi 106.

■             Hazal. Hatalmas választék gyönyörű kelimekből, régi és új, az Ortaköy negyed sétálóutcájának egyik régi házában. Medidiye Köprüsü Sokak 27-29.

■             Koç Kürk Evi. A Fedett bazárban a bőrárusok negyedének közepén árusítja Koç úr saját tervezésű bőrkabátjait és dzsekijeit. Kapali Çarşı Kürkçüler 22.

■             Çukurcuma. Ebben a negyedben nagyon sok régiségbolt található. Az İstiklal Caddesi alatt, a Galatasaray Gimnázium mögött.

■             Sanatlar Çarşışi (Isztambuli Kézműves Múzeum). A Yeşil Ev Hotel melletti kis udvarban művészek árusítják saját munkáikat. Kabasakal Caddesi.

Naplemente után

Az esti és éjszakai kínálat Isztambulban nem olyan nagy, mint más nagyvárosokban, és aki arab hastáncot szeretne itt látni, annak általában csalódnia kell. Egy tipp: az Ortaköy negyed gyalogosövezete – İstiklal Caddesi – itt mindig történik valami.

■             Babek Hotel-bár. Ideális hely a Boszporusz lábánál ahhoz, hogy gyönyörködjünk a naplementében. Élő zene. Cevdetpaşa Caddesi 113-115., Bebek.

■             Galata Kulesi Nightclub. Ha valaki mégis mindenáron hastáncot akar látni, a régi Galata-toronyban a legjobb show-műsorban lehet része, ráadásul csodálatos kilátással az éjszakai óvárosra. Hendek Caddesi, Beyoğlu.

■             Wine’n Roses. Itt adnak egymásnak találkát Isztambulban a gazdagok és a szépek, amióta a borivás egyre inkább divatba jött. Spor Caddesi 183., Makaç.

■             Gramofon. Napközben kávézó, este dzsesszbár élő zenével. Tünel Square, Beyoğlu.

■             Kaktüs. Félig kávézó, félig bár. Könnyű ételekkel és édességekkel, nyáron a szabadban is. Imam Adnan Sokağı 4. Beyoğlu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük