Indiana Állam és Indianapolis nevezetesség és szállás

Indianapolis

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Indiana Állam szállások, hotel vagy apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok. Nagyvárosok, forgalmas helyek turisztikailag: Indianapolis, Fort Wayne, South Bend, Evansville, Bloomington, Lafayette, Terre Haute, Merrillville, Elkhart, Anderson, Michigan City és Shipshewana.

Szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt, szálloda előfoglalás, egyénileg foglalhatóak: Indianapolisi szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (Hostel) interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Közeli települések, környéke szállás ajánlóval: Plainfield, Carmel, Fishers, Greenwood, Southport, Brownsburg és Avon.

Szállás, szolloda élménybeszámoló reklám fotók:

Tudnivalók és nevezetességek:
Indianapolis 1825 óta az Amerikai Egyesült Államokbeli Indiana állam fővárosa, egyben Marion megye székhelye. A tervezőasztalon született város az állam szívében a Mississippitől északra elterülő síkságon, a White River és a Fall Creek vízfolyások mentén található.

A várost a XX. század elején jelentős iparvárosként és gazdasági központként tartották számon, később a lepusztulófélben levő iparvidék, a „Rust Belt”, vagyis Rozsdaövezet része lett. A hely a múltszázad végére indult újra fejlődésnek, így mára az Amerikai Egyesült Államok egyik legdinamikusabban növekvő városa lett, amely sokszínű sport- és kulturális rendezvényekkel várja az érdeklődőket.

Indianapolis gazdag kulturális örökséggel büszkélkedik. A városban hét hivatalosan kijelölt kulturális övezet található, amelyeknek egyike Broad Ripple Village. A hely aktív társadalmi életét a közeli Butler University táplálja. Találhatunk itt magán művészeti galériákat, bárokat, éttermeket. A pezsgő városrészen a turisták a világ különböző kultúráinak ízeit kóstolhatják meg, és elvegyülhetnek a vásárlási és szórakozási lehetőségeket kutató tömegben. A Massachusetts Avenue-n találhatóak a város leglátványosabb színházai és művészeti galériái. Többek között itt áll az egykor bontásra szánt Athenaeum épület, ami ma az amerikai kabaré, a Rathskeller étterem és a belvárosi Young Men’s Christian Association otthona. A Fountain Square a sok erőfeszítésnek köszönhetően szintén kedvelt turistalátványossággá vált alkotóműhelyeivel és szórakoztató rendezvényeivel. A Wholesale District, Indianapolis kereskedelmi központja 1982-ben vált a nemzeti örökség részévé. Az Indiana Central Canal szintén kijelölt kulturális övezet, a területet 1990-ben nyitották meg újra. A Velence ihlette csatorna mindkét oldalán hemzsegnek a kulturális látnivalók, a Canal szívében 1996-ban készült el a White River State Park, ahol megtalálható a felújított Washington Street Bridge. Az Indiana Avenue történelmileg jelentősnek mondható környék. A területet a hetvenes évekre többségében afro-amerikaiak lakták, így nem meglepő, hogy itt kezdett el működni város első afro-amerikai tulajdonban lévő újságja, a The Indianapolis Leader 1879-ben. A sugárúthoz több neves történelmi személy is kötődik, mint például Madam CJ Walker, a jazz nagyjai, köztük Freddie Hubbard, Jimmy Coe, Noble Sissle, Erroll “Mormota” Grandy és Wes Montgomery. A Market East 2014-ben került a kulturális övezetek listájára. A kerület magában foglalja a City-County Building-et, a városi piacot, a régi Városházát, és az Indygo Transit Centert.

A gyalogos és kerékpáros túrákat kedvelő turisták számára épült meg 2007 és 2013 között a Cultural Trail, ami egy városi kerékpáros és gyalogos útvonal, amely összeköti a város öt belvárosi kulturális övezetét. Egy bérelt kerékpárral hamar körbejárhatjuk a várost, vagy tehetünk egy kellemes esti sétát a hangulatosan kivilágított utcákon.
Indianapolis belvárosában található a Monument Circle, amely a város zászlaján is visszaköszön. Itt az érdeklődők a Soldiers’ and Sailors’ Monument-et tekinthetik meg. A városrendezési osztály 1960-ban kiadott rendelete korlátozza a környező épületek magasságát, így ez az emlékmű a terület legmagasabb építménye, ami karácsonykor, amikor fényfüzérekkel díszítik fel, feledhetetlen látványt nyújt.

2012-ben adták át az indianai világháborús emlékművet, a War Memorial Plaza-t. Az emlékművet eredetileg az I. világháborúban elesett indianai katonák tiszteletére emelték, de pénz hiányában az építkezést felfüggesztették. Az építményt végül az amerikai háborúkban harcolt Hoosiereknek szentelték.

Indianapolisban időszakos látnivalókból sincs hiány. Az Indiana Convention Center többször is otthont adott olyan rendezvényeknek, mint például a Star Wars Celebration II és III, amely több ezer rajongót csalt a városba a világ minden tájáról. Továbbá a kongresszusi központ ad otthont a Pokémon U.S. National Championships-nek, ami sok Y generációs örök gyermek szívét dobogtatja meg.

A városban egymást érik a fesztiválok és a különböző rendezvények. Indiana legnagyobb éves rendezvénye az Indiana State Fair, amely körülbelül egymillió látogatót vonz. Itt tartják a nemzetközi hegedűversenyt, az International Violin Competition of Indianapolis-t, itt kerül megrendezésre az Indy Jazz Fest, és a Drum Corps International World Championships. Nyaranta az Indianapolis Symphony Orchestra várja nagyszabású koncertsorozattal a zenekedvelőket.

A zene mellett a kézműves ipar is képviselteti magát. A város művészeti közösségei rendszeresen megrendezik a Ripple Art Fair, Talbot Street Art Fair, Carmel Arts Festival, Indian Market and Festival, and the Penrod Art Fair nevű fesztiválokat.
A sportkedvelők is bőven találnak maguknak izgalmas, életre szóló élményeket. A jellegzetes amerikai csapatsportok, mint a kosárlabda vagy a baseball mind képviseltetik magukat a városban.

A sport témánál mindenképpen megemlítendő az Indianapolis Motor Speedway, ahol minden évben megrendezik a híres Indianapolis 500 autóversenyt, aminek a város a legnagyobb hírnevét köszönheti. Ezen a pályán számos Forma 1-es futamot is indítottak.
Indianapolisban számtalan múzeum található, így a turisták könnyen szenvedhetnek bőségzavarban. Mindenképpen megtekintendő az Indiana State Museum, amely az állam történelmét mutatja be, az Indianapolis Museum of Art, amely egy fantasztikus művészeti gyűjtemény, vagy a főként gyermekek számára érdekességeket nyújtó Children’s Museum.
A meghitt családi délutánra vágyók sem maradnak ideális helyszín nélkül. A Broad Ripple Park, a Brookside Park, Garfield Park, a Military Park, a Skiles Test Nature Park, a Town Run Trail Park, és a White River Gardens csak rájuk várnak.

Az Indianapolisba látogatók életre szóló élményekkel gazdagodhatnak ebben a pezsgő nagyvárosban. A látnivalóknak és rendezvényeknek se végük, se hosszuk, bármikor is látogatunk el ide, biztosan találunk magunknak valami érdekeset, izgalmasat.

Iskolái, egyetemei között találunk jókat, híreseket, központi elhelyezkedése miatt sokakat vonz. Lásd. pl.: www.uindy.edu, sport és egészség felsőfokon.

Indianapolis (Indiana fővárosa) 798 ezer (egyetemi város)
Fort Wayne 251 ezer
Evansville kb. 120 ezer
South Bend 103 ezer
Gary 96 ezer
Hammond 76 ezer
Bloomington 72 ezer
Fishers 69 ezer
Carmel 66 ezer
Muncie 65 ezer
Lafayette 64 ezer
Terre Haute 60 ezer

Részletes népességi adatok korábbi és friss lakosság számok: www.citypopulation.de/USA-Indiana.html.

További települések 15.000 fő feletti lakossággal:
Anderson, Elkhart, Mishawaka, Greenwood, Kokomo, Lawrence, Noblesville, Columbus, New Albany, Portage, Richmond, Merrillville, Goshen, Granger, Michigan City, West Lafayette, Jeffersonville, Valparaiso, Marion, East Chicago, Schererville, Hobart, Plainfield, Crown Point, Franklin, Highland, Munster, Clarksville, La Porte, Westfield, Brownsburg, Seymour, Greenfield, Logansport, Shelbyville, New Castle, Vincennes, Huntington, Frankfort, Griffith, Dyer, Lebanonm és Crawfordsville.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.