Iaşi – Jászvásár

Iaşi Jászvásár (németül Jassy) romániai nagyváros. A történelmi Moldva közigazgatási és pénzügyi központja, Iaşi megye székhelye. Románia keleti részén, a Bahlui folyó két partján, a román-moldvai határ közelében találjuk.

Több szállás lehetőség is van, amit így interneten nem lehet foglalni, de legjobbak jó ajánlatait azonnal le is foglalhatjuk.

Szállodakereső: Iaşi – Jászvásár szálláshely ajánlatai ITT 2,3 és 4 csillagos szállások közül válogathatunk.

– A Hotel Continental ** egy kedves kis új hotel jó helyen, 29,39, 55 eurós egy, két és háromágyas szobái reggelivel egyre népszerűbbé válhatnak.

– Népszerű és szép négy csillagos szálloda, tágasabb szobák, stílusos bútorok a Hotel Bellaria ****-ban szép környezetben várják az igényes vendégeket. Üzletemberként a legdrágább Business Premiere Suite (mini lakosztály) egy jó választás, ami olykor csak 80 euró két főre büféreggelivel.

– A Best Western Astoria Hotel egy standard világhírű brand része normál árakkal és megfelelő minőséggel várja a magyar vendégeket is.

– Zöld környezetben található s olcsó kis panzió a Pension Garofita ***, a vendégszereteten túl, a wifi internet is elérhető, így elfoglalt üzletemberek is választhatják ezt a szerényebb szállást.

– Apartmanokat, jó konyhás apartmanokat kínál a Iasi Apartments – légkondicionálóval, DVD lejátszóval, sokcsatornás TV-vel, tea- és kávéfőzővel, ingyenes internet-hozzáféréssel és várostérképpel, látva a képeket tényleg rövidebb és hosszabb tartózkodásra egyaránt alkalmas.

Történelem, látnivalók, nevezetességei, kulturális események, programok, műemlékek:
– Kúltúrpalota, – Nemzeti Színház, – Al. I. Cuza Egyetem, – Mihai Eminescu Múzeum, – Roznovan Palota, – Pogor-ház , – Ferentz Keresztje, – Templomok és monostorok, – Katedrális, – Trei Ierarhi-templom és monostor (Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi), – Gólia és Galata ill. Kissvár monostor (Mănăstirea Cetățuia),
– Szent Száva Templom. Katolikus templom

Környéke, közeli települések szállás ajánlóval: Tomeşti 1, Románvásár 1, Vaslui 2, Maxut 1, Glodeni 1, Hîrtoape 1, Cotu Siretului 1, Arămoaia 1, Hemeiuş 1, Bákó 26, Zăiceşti 1 és Tîrpeşti 1.
.
Moldova területén a 11. században jászok éltek, innen jön a város régi neve, Jászvásár. Az I. világháború idején a város két évig volt Románia el nem foglalt területeinek fővárosa, miután 1916. december 6-án a Központi Hatalmak elfoglalták Bukarestet.

1944-ben a román-német és a Vörös Hadsereg erői sokáig csatáztak a város közelében, majd annak területén, az év júliusában a szovjet erők elfoglalták a várost.

Budapest és Iaşi távolsága 788 km, miből csak nagyon rövid részt tehetünk meg autópályán, ha kerülővel megyünk, akkor sem tudunk időt spórolni a gyorsabb utakon sem.

Turizmus, helyi oldal (angol, román, francia nyelven), sok kép és leírás, ami után beláthatjuk, hogy érdemes ide utazni: http://www.turism-iasi.ro/index.php?id=101

Igényes sport lehetőségek is vannak, így a hosszabb időre ide utazók is találhatnak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget, esetleg új barátokat is.

Időjárási adatok és előrejelzések: http://www.weathercity.com/ro/iasi

Zoomolható műholdkép és térkép sok információval:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük