Hernádszentandrás – BioSzentandrás látnivaló és nevezetesség

Hernádszentandrás

Hernádszentandrás

Hernádszentandrás – BioSzentandrás, egy, több település történetének összefonódása, egy jövőképből szőtt jelen, érdekes volt hallgatni a Kossuth rádióban arról a helyről hallgatni egy riportot (másik YouTube video riport ITT), amit más forrásból természetesen már ismertem. A kihalófélben lévő falu lakossága elkezdett növekedni, nem mindenképpen csökkenni. 7.04 km²-es területén 1980-ban 451 lakos volt, 1990-ben 367, és 2018-ban 427 állandó lakossal büszkélkedhetett. A jövőkép, a Hernád-Völgyi Jövő – Nyitott Kapuk Tanodája ad okot a bizakodásra. Amíg vannak csillogó szemű gyerekek és fiatal felnőttek, addig hiszünk mi is a túlélésben. Ez nem ökofalu, vagy bio-falu, de a jövőkép része, hogy valami fenntartható és szép egészet alkossanak.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Pere szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Friss, új vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Összes szálláshely ára, lista: Hernádszentandrás, Pere és környéke hotel, szállások: apartmanok ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási iroda szállás csomag/napi árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, foglalható szálloda lista, luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok távolabbról. Gyakran nagy baráti társaságok, kisebb csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A gazdaság egy egyhangú lucerna kaszáló rét területére épült, ami nem volt gazdaságos, nem felelt meg a mai fogyasztói kor, a modern kultúra kőkemény anyagi elvárásainak. Ők itt felkészültek a jövőben megjelenő igényekre, és megszülték a vásárlói kört természetesen modern marketing eszközök beépítésével. Természetesen a drága minőségi terményeket felvásárló luxus éttermek fejlődése a világban nem újdonság, évezredes története van, ami az elmúlt negyven évben az egész modern világon elterjed, az ezredforduló után Budapesten és vidéken is beindult a fejlődés. A változás egy nagyon bonyolult folyamat, a legtöbben akkor kezdünk egészségesebben étkezni, amikor már testi és lelki tünetek hadával küzdünk. Olykor egy közeli hozzátartozónk halála gondolkodtat el, hogy kell-e például pacal pörköltet és csokitortát mértéktelenül befalnunk szorosan egymás után.

Hernádszentandrás történelmi gyökerei ezer évesnél is idősebbek, a folyópart élettel teli környezete jó élettér, egy kereskedelmi útvonal mérföldköve a 3-as főúton Miskolc és Kassa között.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Abaújszántó 5 km, Rátka, Golop, Tállya, Boldogkőváralja, Abaújkér, Forró, Hernádkércs, Arka, Sima és Vizsoly. További kiemelt települések turisztikailag, távolságuk: Szerencs 14,5 km, Erdőbénye 17,1 km, Tokaj 27,7 km, Edelény 28,4 km, Szabolcs 29,9 km és Sárospatak 32,9 km.

A magasan képzett, a politikai ambíciókkal már génjeiben megáldott polgármester Üveges Gábor. 22 éves korától önkormányzati képviselő, alpolgármester lett, 2006-tól polgármester. A tanár és mérnök szülők szellemi hagyatékát tovább tudta vinni a saját maga egyedi útján. Lásd az alábbi videót 2018-ból:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.