Helsinki Étterem, Színház és kultúra

Helsinkiben található étterem minden ízlésnek és minden pénztárcának megfelelően. Aki finn módra kívánja éhségét csillapítani, gyorsan talál megfelelő helyet. Mindig érvényes a meglepő tény, hogy nem kell borravalót adni. A számtalan étterem között található olyan is, amelyre nem egykönnyen akad rá a vendég. Kiemelt éttermek listája alább:

■             Šaslik. Orosz konyha és a cári idők lehelete. A ház specialitása a medvehús és a vadételek. Neitsytpolku 12.

■             Lehtovaara. A háború előtti időszakban mozgalmas élet helyszínéül szolgáló, ízlésesen berendezett étterem étlapján egyaránt megtalálhatók a nyugati és a keleti konyha fogásai. Mechelininkatu 39.

■             Kosmos. Ugrás a 20-as évek világába. A művészvilág kedvelt találkozóhelye. Kalevankatu 3.

■             Kanavaranta. Tengerészhangulatú vendéglő egy raktár falai között Téli specialitásuk a flambírozott fogások. Nyáron csak este tart nyitva. Kanavaranta 3.

■             Safka. Kellemes kis hely. családi vendéglő. A funkcionális stílusban csak egy dologra lehet koncentrálni: az evésre. Vironkatu 8.

■             Mechelin. Itt a legjobb vendéglátói hagyományoknak megfelelő kiszolgálásban lehet részünk. Elfogadható árért osztályon felüli ételek és kiszolgálás. Mechelininkatu 7.

■             Kuu. A Holdban (Kuu finnül Holdat jelent) ízlik a sör, kellemes a hangulat, és jó hosszú estét lehet itt tölteni. Töölönkatu 27.

Dicséret felsőfokon – Kulináris élvezetek finn módra

Ezzel illeti a szakértő közönség a Töölö-öbölnél található új operaházat, a Finn Nemzeti Opera és Balett Társulatának szín házát, mely időközben az operarajongó finnek legnagyobb búcsújáró helye lett. Helsinki gazdag színházi kínálattal rendelkezik, és nyitott a kísérletek iránt. De vigyázat: a nyelvi akadályokra való tekintettel érdemes inkább klasszikusokra jegyet váltani! Gazdag kínálatot vonultat fel az augusztus végétől szeptember elejéig tartó Helsinki Ünnepi Hét, a választék a hangversenyektől az operán és táncprogramokon át a dzsesszig és rockig tart.

■             Finn Nemzeti Opera. Itt minden megtalálható, amire csak egy operabarát vágyakozhat, különösképpen pedig a balettirodalom legjobb darabjai. Jegyet azonban jóval korábban kell rendelni! Helsinkinkatu 58.

■             Helsinki Városi Színház. A modem berendezésű színház a drámai műfaj mellett musicaleket is bemutat. EIäintarhantie 5.

■             Finn Nemzeti Színház. Az ország legjelentősebb színháza négy színpaddal rendelkező, nemzeti romantikus stílusban, gránitból épült kastélyban található. Läntinen Teatterikuja 1 B.

■             Svéd Színház. Finnország legjelentősebb svéd nyelvű színháza. Pohjoisesplanadi 2.

■             Aleksander Színház. A finn operatársulatnak hosszú időn át otthont adó épület eredetileg orosz helyőrségi színház volt. Ma többek között külföldi vendégszerepeléseknek ad helyet. Bulvardi 23-27.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük