Havírov hotel és utazási kalauz, szállás tippek

Havířov Karvina kerület központja, a második legnagyobb város a Cseh Köztársaság Morva-Sziléziai térségében.  Ilyen mérettel egyetemmel is rendelkezhetne.

Szállás ajánlatok összegyűjtése gyorsan, hotelfoglalás egyénileg: Havírov szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében is egyszerűen tudunk keresni.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum, last minute akciók: Havírov szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Nevezetességei, látnivalók és tudnivalók:
A Havírov szót egy a város elnevezésére kiírt, nyilvános pályázatra érkezett javaslatok közül választották ki, melyek között olyan hihetetlen és nyaktörő kifejezések is szerepeltek, mint a Bezručov vagy a Budosociokolektivov. Sport: foci, rögbi vagy kerékpár, ezeket a sportokat magas szinten űzik a helyi klubokban.

Történelméből:
Havírovot a II. világháború után alapították, mint szén-bányászvárost, így a Cseh Köztársaság legifjabb városának címét is magáénak tudhatja. Hivatalosan 1955-ben lett várossá, mikor a cseh kormány is áldását adta rá, számos kisebb falu fölé szerveződve, melyek számottevő lengyel lakossággal bírtak. A helyiek szállást kaptak az újonnan épült városban, a legtöbb régi házat lerombolták, hogy teret nyerjenek az újonnan emelt városi épületeknek. A népesség jelentékeny hányada Csehszlovákia más részeiről települt ide, néhányan, főképp munkások Szlovákiából. Ma az eredeti falvak a város adminisztratív részeit képezik, és többségük a belvároson kívül fekszik.

Repülőterek távolságok a központtól légvonalban: Ostrava – Leos Janacek repülőtér (OSR) 23,2 km és Katowice (Pyrzowice) nemzetközi repülőtér (KTW) 89,0 km.

Ostrava vonzáskörzetén belül Havírov hírnevét kiváló szálláslehetőségeinek, a régió más területeihez hasonlóan környezeti szépségeinek és nagyon jó szórakozási lehetőségeinek köszönheti. Olyan akár egy nyugodt hátország. Ha arra járunk, a mozik, könyvtárak, múzeumok mellett, feltétlen keressük fel a helyi Aquaparkot is, mely nemcsak a gyerekekre tesz majd mély benyomást, feltehetően a víz szerelmeseinek szívét is meghódítja egyszer s mindenkorra.

Városnézés, szórakozás, kaszinó és kávéházak, sport és kirándulás a környéken. Itt sokmindent megkaphatunk cseh városi módra.

Az oldalsó szálláskereső doboz sokat segíthet utunk során Csehországban is. Hotelek és olcsó vendégházak, panziók is a kínálatban a környéken. Városok és kisebb települések: Vratimov 7.0 km 1, Ostrava 9.2 km 20, Karviná 13.1 km 1, Frýdek-Místek 13.5 km 7, Petrovice u Karviné 14.7 km 1, Český Těšín 16.5 km 3, Šilheřovice 17.7 km 1, Cieszyn 17.8 km 4, Hlučín 19.1 km 1, Jastrzębie Zdrój 21.3 km 1, Jilešovice 22.1 km 1 és Wodzisław Śląski 22.8 km 1.

Itt létezik a turizmus, és aváros weboldalán is sok információt megtalálunk angolul, németül és lengyelül is:

www.havirov-city.cz/ szálláshelyek, látnivalók, események, webkamera, bankok stb.. Több város megirigyelhetné ezt a több részletében jól felépített vagy működő oldalt. Havirov, videó zenével:

Időjárás jelentés, előrejelzés: weather.msn.com/local.aspx?wealocations=wc:42417.

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképeken a város és környéke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.