Grenada látnivalói, üdülés szállás keresése egyénileg

Grenada

Grenada

A 348.5 km²-es szigetország összlakossága 109 ezer fő körül volt 2012-ben. Fővárosa St. George’s. Több sziget alkotja, ezek között vannak lakatlanok is. A hivatalos nyelv az angol, ezen kívül a lakosság 10%-a beszél egy egyedi dialektust a Grenada Creole-t (French-African patois vagy Grenada Patois).

Egyre könnyebb egyénileg repülőjegyeket keresni és foglalni, így ide is eljuthatunk utazási irodák nélkül, természetesen egy profi segítség az átszállások megtervezéséhez jól jön, és időt is tudunk spórolni a tapasztalt utaztatókkal. A szállást ma már egészen könnyű egyénileg lefoglalni.

Miért járnak ide hírességek, miért jönnek újabb és újabb gazdag emberek ide? Látva az alább felsorolt lehetőségeket, a trópusi környezet, a szépen gondozott parkok és a programok meggyőzőek. Nem véletlenül egy ismert nászutas célpont, azoknak ajánlhatjuk, aki a legkedvezőbb száraz hónapban tudnak utazni, és bírják a klímát, akkor tényleg lehet emlékezetes mézes hetekről beszélni. Egy másik lehetőség itt a profi idegenvezetőkkel segített incentive luxus kirándulásokkal, programokkal teletűzdelt kaland. Útikalauz részletekkel segítünk az egzotikus karibi kaland tervezéséhez alább.

Fő részei, települései, közigazgatási egységei: St. Andrew, St. George, St. David, St. Patrick, St. John, Carriacou és St. Mark.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg. Napi és csomag ajánlatok bármely dátumra: Grenada szállások települések szerint ITT. Árak és szobatípusok leírással, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, faházikók (Bayaleau Point Cottages ITT).

Petite Anse Hotel 4**** ITT (olykor kedvező akciós reggelis ár, félpanzióval, vacsorával drága volt, butik hotelnek is nevezték magukat, részben óceánra néző egységek, megfizethető luxus)

Utazás élménybeszámoló, reklám és látnivaló ízelítő képek:

Top látnivalók lista, képek:
– Grand Anse Beach (nagy strand, a fő üdülőközpont, játszótér, gyermek programok, kb. 3 km hosszú; aki nem szereti a tömeget, az keres más helyet, a ‘hivatalosan’ 45 db kijelöltből)
– Belmont Estate (kakaó ültetvény, különlegességek, a csokigyártás alapjai múzeum, étterem és vásárlás lehetőség)
– Sandy Island (sziget és finom homokos strand)
– Levera Beach (tengerparti strand)
– Morne Rouge (egyik legjobb strand)
– Tyrell Bay (tengerpart)
– Seven Sisters waterfall (vízesés)
– Underwater Sculpture Park (víz alatti szoborpark, búvárkodás)
– Fort Frederick (erőd)
– Sunnyside Garden (kert, park)
– Hyde Park Tropical Garden (trópusi park, fák és virágok, fotók itt)
– National Museum (nemzeti múzeum)
– St. George’s Market Square (a fővárosi piac)
– Maitland Mount (hegy)
– The Carenage (tengerparti sétány, kikötő)

+ egy, inkább a helyieknek érdekes, ritkaság a kis tó, a ‘Lake Antoine’.

A program lehetőségeknek ezzel nincs vége. Van megtekinthető, látogatható hagyományos eszközöket használó rum-főző műhely is. A jamaicai érzés egy irányzata (‘rasztafári’, Rasztafariánus mozgalom) itt is jelen van, lehet velük is találkozni. Sok férfi kedveli ezt a stílust, különösebb vallási és egyéb fanatizmus nélkül. A hajókirándulások és a helyi ételkülönlegességek természetesen fontos mérföldkövei lehetnek egy üdülésnek, ami kellő változatossággal egészen biztosan életre szóló élményt ad.

Az ország munkanélküliségi rátája 25 és 33,5 % között mozgott a 2017. előtti évtizedben, ennek ellenére nem voltak komoly éhezési problémák, az ‘ingyen’ beszerezhető gyümölcsök, élelmiszerek segítségével az emberek többsége vidám maradt.

Szállás fotók:

Repülőtere a Point Salines (GND).

Útleírás, látnivalói és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Érdekes fűszereket érdemes itt vásárolni a boltokban és a piacokon, ha tudjuk, hogy mi a jó minőség. Ugyanígy szép kézműves termékek, dísztárgyak és ékszerek is fellelhetőek olykor.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive üdülés/nyaralás csomag ajánlatok. Az összes szálláshely ára, teljes ajánlat lista. Az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, minden foglalható egység bármely konkrét dátumra:

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel stílus) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Dokumemtumfilm, utazási élmények film angolul:

Jelenlegi pénznemük kelet-karibi dollár (XCD), hivatalos fizetőeszköz ami értéke 95.87 Ft most (2017-08-08), az elmúlt 10 évben 94 és 111 között mozgott, ami nem nagy eltérés. 10 év alatt a CHF (svájci frank) a mesterséges gátak, szabályozások ellenére is a 141-323 közötti igen széles sávban mozgott.

Magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Grenada
Angolul (az ország hivatalos nyelvén) részletesen, hosszú útikalauz sok adattal: en.wikipedia.org/wiki/Grenada. Az időjárási és a fontos földrajzi adatokat is megtaláljuk így.

Van már olimpiai bajnokuk is: en.wikipedia.org/wiki/Kirani_James. A kiváló atléta, Kirani James jó példa arra, hogy a tehetségekkel érdemes foglalkozni, nemzetközi szinten támogatni.

Brad Pitt patois nyelven (dialektusban) beszél kicsit – Everyting gwarn be iree:

Korábbi karibi hangulat, reklám és útikalauz videó egyben: youtu.be/ePNHW0acE8E, strandok, bárok és program lehetőségek.

Alap adatok, tények és számok angolul: www.theodora.com/wfbcurrent/grenada/grenada_economy.html.

A karibi térségben több ismert nyaralóhely van, egy vadabb ország, a jóval nagyobb Dominikai-köztársaság például.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.