Dominikai Köztársaság szállások és látnivaló ajánló

Dominikai Köztársaság

Spanyolul República Dominicana, angolul Dominican Republic, spanyol anyanyelvű Karib-tengeri ország egy forró és szeles terület, nem az eső, inkább a szél szokta megzavarni a pihenést.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Dominikai Köztársaság, települések és szállások ITT. Napi és üdülés csomag árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. Az újonnan nyitott helyek között vannak kifejezetten olcsóak, így nem csoda, hogy többen 3-4-5 hetet itt töltenek, akár részmunkaidősen online dolgoznak. Egy olcsóbb kiadó felszerelt apartman pl.: Long Palms Apartment Punta Cana ITT, 53 m²-es, 1-2-3-4 főre, Wifi-internettel.

A Dominikai Köztársaság 48 730 km² négyzetkilométer, kisebb mint Magyarország. Teljes állandó lakossága 10,169 millió fő. A Hispaniola szigeten osztozkodik francia nyelvű Haiti-vel.

A fehér homok a strandokon, a szép fekete lányok látványa itt alap adottság. Szerencsére jó egyensúlyban van a természeti és a városi környezet, nincs túlépítve.

Dominika a 90-es években divatos célpont volt. A magyar állampolgárok érkezéskor, a repülőtéren a vízumnak megfelelő, úgynevezett Turista kártyát kapnak kb. 10 USD-ért. A Turista kártya 15 napig érvényes. Utána, ezen felül kiutazáskor fejenként 20 amerikai dollár kilépési illetéket kell fizetni.

A közbiztonság változó, a turista övezetekben, hotelek mellett nincs mitől tartani, az elővigyázatosság szükséges. Kötelező oltásra nincs szükség.

Mikorra érdemes az utazást időzíteni, utazni? Mondhatjuk, hogy téli üdülőhely, Január és június között a legkellemesebb, ilyenkor van a helyi, szezonális gyümölcsök érése, illetve ilyenkor több érdekes program lehetőség van. A mindennapos nyári trópusi esők, a magas páratartalom nem vonzóak, ez érthető.

A hotelekben gyakran all-inclusive ellátás van, nem akarják, hogy a vendégek máshol költekezzenek. Gazdagabbak, jómódúak, olyanok válassztják a dominikai nyaralást, akik szívesen töltik az idő nagy részét egy üdülőkomplexumba zárva.

Pénzneme, a Dominikai Köztársaságban a dominikai peso (DOP), a hivatalos fizetőeszköz.
Peso (DOP) => forint (HUF) átváltás, 2017. augusztus 2.-án a középárfolyam: 1 DOP = 5.43677 HUF.
1 USD = 47,2488 dominikai peso.

Beleakadtam ebbe a 2017-es videóba, és látom, amit látok, hallom, amit adnak. Fekete ország, fehérek féktelenül, óceán és zene:

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Mindenképpen egy megosztó ország, mivel nem európai és kulturált vagy keresztény. No, de hol van ilyen ilyen?! A vad dominikai erőket itt Európában is megtapasztalhatjuk, ahogy a kubai táncosokat, a brazil capoeira edzőket, úgy őket se a gyenge fizikai adottságaikról ismerhetjük fel. Bőrszín szerint öt típusra oszthatók: mulatt (fehér és fekete keveréke), mesztic (fehér és indián keveréke), indió (vagy indián), fekete (sötét) és fehér bőrű. Az erős és fekete haj itt is jellemző, ahogy például Kolumbiában.

A szegénység és a lustaság (motiváltság hiánya) itt is komoly probléma, iskolázatlanság, szociális problémák, ezért az embereket hibáztatni nehéz. A dominikai kormány, a politikai ‘elit’, mesterségesen tartja műveletlen szinten a lakosokat, hogy a politika élet sikeresen tudja folytatni korrupt, és pénzgyűjtő politikáját, mert ebben az országban szinte ez az egyetlen út a meggazdagodás felé. Tehát itt is túl sok dolog, szinte minden a pénz körül forog.

A főváros egyes részei és az ország legfejlettebb régiói jelentősen különböznek, vannak területek ahol a szokások civilizáltak. A megélhetési lehetőségek és a jó iskolák együtt szinte csodákra képesek.

Fővárosa Santo Domingo. A történelmi belváros, az óvárosa az UNESCO kulturális világörökségének a része.

A túl turistás részek, az erőszakos eladók zavarhatnak. Jómagam is a hétköznapi piacokat, a helyiek bevásárlóhelyeit és a bio-, öko őstermelőket kedvelem.

Turisztikailag kiemelt települései, városai: Punta Cana, Santo Domingo, Sosúa, Las Terrenas, Bayahibe, Cabarete, Boca Chica, Juan Dolio, La Romana, Las Galeras, San Felipe de Puerto Plata, Jarabacoa, Santiago de los Caballeros, Santa Bárbara de Samaná, Río San Juan, Cabrera, Punta Rucia, Nagua, Gurabo al Medio, San Pedro de Macorís
Legnagyobb városainak lakossága:
Santo Domingo 2,581,827
Santiago de los Caballeros 550,753
Los Alcarrizos 245,269
La Romana 224,882
San Pedro de Macorís 185,255
Higüey 147,978
San Cristóbal 138,455
San Francisco de Macorís 132,725
Puerto Plata 118,496
La Vega 104,536

Repülőterei: Las Americas repülőtér (SDQ), Punta Cana emzetközi repülőtér (PUJ), Gregorio Luperon repülőtér (POP), La Romana repülőtér (LRM), Cibao nemzetközi repülőtér (STI) és Samana El Catey International Airport (AZS)

A települése és környékük, hotelek, luxus szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen segítenek a döntésben. Összes ár, szálláshelyek listájával: Dominikai Köztársaság szállások ITT kereshetően. Az internetes, online egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Wikipedia útikalauz, tudnivalók és adatok: hu.wikipedia.org/wiki/Hispaniola ill. hu.wikipedia.org/wiki/Dominikai_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g.

Aktuális időjárás, radar felhőkép:
www.dominican-republic-live.com/dominican-republic/weather.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.