Frauenfeld szállás, útleírás tippek Svájcban

Frauenfeld

Svájci város, Thurgau kanton székhelye. 25 kilométernyire Konstanztól (Bódeni-tó), a Murg partján fekszik, majdnem ott, ahol az a Thurba torkollik.

Frauenfeld hotel és panzió, akciós szállások árai, szabad szobák képekkel: Frauenfeld szállás kereső árakkal garantáltan olcsóbb, ingyenes foglalás – KATTINTS IDE! . Kezdjük a szálláshelykeresést most! A szállások mindegyike, szálloda 2-3-4 csillagos (1 és 5 ***** a közelben), vendégház, apartman konyhával, magánszállás B&B kiadó szobák, lakások stb.

Kattints a fenti piros linkre, hogy lásd a ténylegesen szabad szobákat! Vendég élménybeszámolók, értékelés fórum található a képek, térkép és árak mellett itt.

Frauenfeld környéke szállások, svájci városok távolsága innen és a szálláshelyek száma: Elgg 6.1 km 1, Eschenz 11.4 km 1, Stein am Rhein 11.7 km 3, Winterthur 12.6 km 10, Münchwilen 13.4 km 1, Lipperswil 13.8 km 1, Steckborn 14.4 km 1, Wil 14.6 km 1, Gaienhofen 16.1 km 1, Mannenbach 18.6 km 1, Tägerwilen 19.7 km 1 és Reichenau 19.8 km 5.

Falken Pub & Motel kétágyas szoba

Frauenfeld városháza épülete

Repülőterek távolsága légvonalban a környéken:  Kloten – Zürich (ZRH) 28.0 km, Friedrichshafen (FDH) 48.8 km, St. Gallen-Altenrhein (ACH) 49.6 km.

Történelme:
A város első említése 1246-ból származik, a Frauenfeldi vár körül épült ki, a Reichenaui kolostor területén. 1264-ben a Kyburg grófok birtokából került a Habsburgok kezére, akik 1374-ben ítélkezési jogot adományoztak egész Thurgaunak (ami akkor St. Gallent magába foglalta). 1460-ban a svájci szövetségesek foglalták el. Frauenfeld 1803. óta Thurgau kanton fővárosa. 1919-ben és 1998-ban több kisebb települést csatoltak területéhez.

A Frauenfeldi vár a késő barokk és a klasszicista stílusú építészet egyik mesterdarabja. Nagy kaszárnyájával és fegyvertárával tarthat számot az ideérkező turisták érdeklődésére. Ezenkívül nevezetes arról, hogy falai közt kapott helyt a Thurgaui Történeti Múzeum. A Városháza a Frauenfeldek második csúcsidőszakának idejére tehető, 1513-ban emelték, majd a városban pusztító tűzvészek után, melyek 1771-ben és 1788-ban okoztak számottevő károkat, újjáépítették. A templomok közül Frauenfeld anyatemploma, a 14. században épült Szent Laurentius emelkedik ki, elsősorban elragadó, festett üvegablakaival. A városi múzeumok közül, a művészeti mellett, mint afféle kuriózumot, érdemes felkeresni a Telefonmúzeumot. Aki pedig a modern építészet csodáira volna kíváncsi, annak az Eisenwerk Frauenfeldet kell felkeresnie, a 20. században emelt gyártelepen nemcsak lakóházak kaptak otthont, kiállítótermek, színház és vendéglők üzemelnek a létesítményben.

Frauenfeld nyugat Thurgau közepén található, vasúti pályaudvarral büszkélkedhet, valamint két kijárata nyílik az A7-es autópályára. A városi busz negyedóráként indul, a város minden szegletébe szállítva a turistákat. A helyi pályaudvarról vasúttal könnyen eljuthatunk Winterthurba, a járatok 20 perces sűrűséggel indulnak, illetve gyorsvonattal, mely félóránként közlekedik Zürichbe.

Nevezetességei, látnivalók még Frauenfeldben:
1987 óta a város ad otthont a nyári Openair Frauenfeld fesztiválnak. A hazai Sziget Fesztiválhoz hasonló, ámbátor kisebb volumenű rendezvény elsősorban a fiatalokat vonzza, legutóbb olyan előadók léptek színpadára, mint a Wu Tang Clan, vagy Jay-Z. A 2009. júliusában megrendezésre kerülő, háromnapos eseményre már most vásárolhatunk jegyeket, melyeket elővételben potom 147 svájci frankért kínálnak a szervezők.

Családosoknak az egész évben nyitva tartó, helyi magánállatkert jó alternatívát nyújthat a szabadidő aktív eltöltésére, több mint ötvenféle állat, póni lovaglás, és külön gyermek játszóház várja az érkezőket.

Egy másik kirándulás ugyancsak izgalmas célpontja lehet a frauenfeldi sörfőzde, ahol nem csupán megízlelhetjük az isteni nedűket, a sörkészítés csínjába-bínjánba belekóstolhatunk, ha netalántán beiratkozunk a serfőző szemináriumok vagy hobbi kurzusok egyikére.

Helyen van kaszinó, színház és több jó szórakozóhely és étterem.

Magyar nyelvű szállodakereső, garantáltan jó ajánlatok egész évben: Frauenfeld szálláshelyek kereséséhez, a népszerű hotelek megtekintéséhez árakkal garantáltan KATTINTS IDE! B&B magánszállások, nyaralók, kempingek, üdülők kereshetőek.

Időjárás adatok, szél, előrejelzések, aktuális jelentések és webkamera: meteo.search.ch/frauenfeld.en.html és webkamera.

Zoomolható térképe, a város és környéke, műhold képek a GoogleMapstól:

Fotó galéria, vendéglátás és látványos belváros várral:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.