A Fekete-erdő nevezetességei és szállás, hotel keresés

Schwarzwald – Fekete-erdő

Legmagasabb csúcs: Feldberg (1493 m)
Fekete-erdő teljes területe: 6009 km²
Vegetáció: lucfenyő

Szállás ajánlatok keresése és összehasonlítása gyorsan, egyénileg magyarul: Fekete-Erdő térsége szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba (Privatzimmer), panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel, Jugendherberge) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Baden-Württemberg, NÉMETORSZÁG
A Fekete-erdő nevét – silva nigra – a rómaiaktól kapta. A helyet népi mondák, tündérmesék és fantasztikus természeti szépsége tették ismertté. A varázslatos erdő Németország dél¬nyugati csücskében csipkézett hegyormaival, tiszta vizű tavaival, mély völgyeivel ámulatba ejti az idelátogatót. Az erdő valójában nem fekete, hanem örökzöld – főként lucfenyőkből áll, és ez a magas, egyenes növésű fa ideális faanyagot szolgáltat. A Fekete-erdő Európa egyik legszebb tája, az itt-ott, elszórtan elhelyezkedő, lenyűgöző kastélyok még gyönyörűbbé teszi A több mint 3000 km turistaút kiváló lehetőségeket biztosít a túrázásra, télen pedig ideái síelő és hódeszkázó terep.

Kiemelt települések turisztikailag szállás ajánlóval: Baden-Baden, Freiburg im Breisgau, Titisee-Neustadt (Titisee), Schluchsee, Feldberg, Badenweiler, Freudenstadt, Bad Krozingen, Lörrach, Weil am Rhein, Pforzheim és Offenburg.

Adatok, Wikipedia útikalauz részletek magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Fekete-erd%C5%91.

A Fekete-erdő szívében ered Európa második legnagyobb folyója, a Duna, innen indul útjára Közép-Európa felé. Nem ez feltétlenül a legszebb kerékpárút, de aki megteheti, és két hét alatt felfedezheti nem rohanva a Duna menti településeket innentől Budapestig, annak nagyon ajánljuk, mert a jelen, a múlt és a jövő ékköveit egyaránt megszemlélheti (a június-július-augusztus erre az ideális, napvédő krémeket használni mindig ajánlott közben). Az egyik legnagyszerűbb látványosság a környéken a Gutach-folyón lévő vízesés Triberg (Triberg im Schwarzwald) városa mellett. Ez a Fekete-erdő legnagyobb zuhataga, egy 2 km hosszú szakasz 500 méteres magasságból zúdul alá. A térség továbbá a kakukkos órákat készítő órásmesterekről is híres, akik az órák lógó súlyait a lucfenyő áramvonalas tobozáról mintázták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük