Famagusta: nyaralás, szálloda és látnivaló fórum Ciprus

A sziget, Ciprus keleti sarkát a szabad Famagusta régió aranyló homokkal borított strandjai veszik körül. Népszerű üdülőhelyei valódi paradicsomot jelentenek a tenger és a vízi sportok szerelmeseinek egyaránt.

Milyen hotel ajánlatunk az utazási irodától? Vagy már biztos benne, hogy egyénileg foglal közvetlenül egy szállodába online: Hotel szállások, egyszerű kereshető listája ITT található. Kattintson ide most az üdülés tervezéséhez! Jó famagustai szállások, vendég élménybeszámolók, értékelések a képek mellett.

A szálláshely foglalás fórum sokat segít a döntésben, az utazás könnyű és gyors szervezésében.

Egy kiemelten kedvelt öt csillagos szálloda például a Grecian Bay 5*****- címe: Kryou Nerou 32, Ayia Napa. Tengerparton található fedett és külső medencékkel.

Grecian Bay - Ciprus

Kiváló választás, az elit vendégkörben is kedvelt a Mon Repos 4**** – Ayia Napa.

Ezen a festői tájon találjuk Agia Napa apró halászkikötőjét, a település szívében lévő középkori kolostort, valamint a Paralimni és Protaras környékén elterülő apró falvak szélmalmait és apró templomait is. Ez a terület a sziget fő burgonyatermelő körzete, melynek itteni neve „Kokkinochoria”, jelentése „vörös talajú falvak”. Az itteni települések jól ismertek még népköltészetükről is, az itteni versek a sziget legszebbjei közé tartoznak.

Az eredetileg kicsiny halászfalu, Agia Napa, ma fontos turisztikai központ. A település közepén található a magas falakkal körülvett, bájos középkori kolostor, melyet az „Erdők Nagyboldogasszonyának” szenteltek. 16. században épült templomát részben a sziklába vájták, részben a föld alá építették. A templomtól nyugatra fekvő szállás az Egyházak Világtanácsához tartozik. A kolostor déli kapuja előtt álló, több mint 660 éves, hatalmas juharfa ma is bőségesen ontja termését.

Tájékozódjon online a repülés előtt, és olvasson a kiválasztott hotel korábbi vendégeinek élménybeszámolóiból!
Famagusta szálláshelyek, egyszerű kereshető lista itt található. Kattintson ide a nyaralás vagy utazás tervezésekor!

Időjárás: www.cypnet.co.uk/ncyprus/city/famagusta/fm-weather.htm.

Zoomolható térképen körülnézhetünk a környéken, GoogleMaps:

Famagusta volt vagy lesz utazási célpontja? Tájékozódjon online a repülés előtt, és olvasson a kiválasztott szállások korábbi vendégeinek élménybeszámolóiból! Írja meg kérdéseit vagy véleményét a helyről fórum szerűen!

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz