EU repülőjáratok és a klímaváltozás?

EU hír: a légitársaságok széndioxid-kibocsátásának

Az EU megköveteli, hogy drasztikusan csökkentsék a környezetre gyakorolt hatást 2012-től.

Drágább repülőjegy árak várhatóak 2011-2012.-ben?

Az Európai Unió a közelmúltban jelentett be egy listát közel 4000 repülőjáratról, amelyeknek csökkenteni kell a környezeti hatásokat 2012-től. Ellenkező esetben a vállalataikat kitilthatják az európai repülőterekről.

A fő légitársaságok, mint a Lufthansa, az Alitalia, Quantas, a KLM, az Emirates, US Airways és az United szerepelnek a listán. Airbus és a Dassault, az európai repülőgép gyártó, szintén szerepel együtt több száz magán üzleti jet os, vagy katonai szolgáltatásokat, mint például az amerikai haditengerészet és a légierő Izrael és Oroszországból.

Az új törvény, amely hatályba lép hamarosan minden légitársaság rajta lesz, hogy korlátozzák a CO2-kibocsátást 2012 januárjától. Ellenkező esetben a légitársaság szembe szankciók lépnek életbe.

Az új törvényt ellenzi a legtöbb a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) tagországokban, valamint a vállalatok szerint a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA). A listát a légitársaságokról a nem-európai cégek európai repülőjáratai miatt is bírálták.

Jelenleg a szennyezésből a repülőgép-kibocsátásból jön 3 százalék Európában. CO2-ra jelenleg úgy tekintenek, mint egy jelentős mértékben az éghajlatváltozáshoz hozzájáruló tényezőre.

Ebben a témában rengeteg ellentmondó információ terjed, tehát egészen biztos, hogy a politika betette a lábát megint a tudományos területekre. Az biztos, hogy az olaj szennyezések, a gazdasági bűncselekmények, az óceánokat ellepő szeméthegyek léteznek. UFO-k létezési is lehetséges. Járjunk és gondoljunk utána, hogy mivel etet a média a globális felmelegedés témájában!

Weboldalak, források a klímaváltozásról:

actonco2.direct.gov.uk/home/climate-change-the-facts/Climate-change-myths-and-misconceptions.html

videók: www.youtube.com/watch?v=iKp0zd4PqLc – mítosz vagy valóság?

www.youtube.com/watch?v=FOLkze-9GcI – fórum hozzászólások is a témában.

Logikai sorrendekről egyszerűen: www.youtube.com/watch?v=9fCP_nHRjP8

Járatok az EU érintésével, vagy az EU-n belül az utazási irodák, repülőjegy értékesítők ajánlataiból:

MALÉV, ADRIA, AERO MEXICO, AEROLINEAS ARGENTINAS, AEROSVIT, AIR EUROPA, AIR MAURITIUS, AIR NAMIBIA, AIR NEW ZEALAND, AIR NIUGINI / Papua, AIR PACIFIC, AIR TAHITI NUI, ALITALIA, AVIA, AVIANCA, BANGKOK AIRWAYS, BRITISH MIDLAND, CATHAY PACIFIC, CHINA AIRLINES (Taiwan), CHINA EASTERN, COPA, CROATIAN, DRAGONAIR, EMIRATES, ETHIOPIAN AIRLINES, ETIHAD, EUROSTAR, EVA AIR, FINNAIR, GEORGIAN ZENA, GULF AIR, HAINAN AIRLINES, ICELAND AIR, JET AIRWAYS, KENYA AIRWAYS, KINGFISHER, LOT POLISH AIRLINES, MALAYSIAN, MEXICANA, OK CZECH AIRLINES, OLYMPIC AIRWAYS, OMAN AVIATION, PLUNA, PRECISION AIR, PULKOVO, QATAR AIRWAYS, QANTAS, ROYAL BRUNEI, ROYAL JORDANIAN, SAT AIRLINES, SIBERIA AIRLINES, SIEM REAP AIR, SINGAPORE AIRLINES, SOUTH AFRICAN, SRI LANKAN, SYRIAN, TACA, TAM BRASIL, THAI AIRWAYS, VIRGIN ATLANTIC, VLADIVOSTOK AIR

A jegyekhez ISIC, ITIC vagy IYTC kártya is szükséges a jogosultaknak.

Továbbiak: Austrian, Lufthansa, Swiss, Turkish Arlines, Air Canada, SN Brussels, British Airways, JAL, Delta, American Airlines, Continental, KLM, Air France, NorthWest, Aeroflot, SAS, Iberia, Air Malta, Egypt Air, Condor, LAN, US Airways, United, TAP Protugal, Spanair, ANA, Asiana, Shanghai Airlines, Air China, Aeroflot, China Southern, Korean Air, Air Asia, JetStar, Aer Lingus, Star Alliance, SkyTeam, Oneworld, Germanwings, Air Berlin stb., ez egy változó lista a mai világban.

Low-cost, olcsó fapados, diszkont légitársaságok például: Easyjet, Ryanair, Wizzair.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük