Tristan da Cunha sziget vulkáni kalandoroknak

Tristan da Cunha egy piciket sziget, a térképen, mégis óriási. Az Atlanti óceán déli részén található sziget biztosan ki tud kapcsolni, ha sok időt töltünk ott, és nincs vulkáni aktivitás. Hol is van ez, merült fel a kérdés, a lenti térképen többet is láthatunk.

Méretek: Tristan az átlagos átmérője 12 km (7,5 mérföld), és kerülete mintegy 40 km (25 mérföld); a vulkáni kúp, a Tristan da Cunha kiemelkedik az óceánból körülbelül 3500 méter a tengerszint alatt, a tengerszint feletti csúcsa eléri a 2082 métert (6750 láb), ez már többször egy hófedte csúcs – így összességében a Trisztán vulkán 5500 méter a tengerfenéktől, ahol körülbelül 48 km (30 mérföld) átmérőjű, ami már tényleg óriási.

Leírások, képek és hasznos információk: www.tristandc.com.

Wiki: en.wikipedia.org/wiki/Tristan_da_Cunha. Magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Tristan_da_Cunha – a megérzéseink nem csalnak, ezt mutatja a kis történelmi leírás is, politikai foglyoknak jó volt régen.

Budapest, Magyarország és Tristan da Cunha sziget távolsága 9870 km az online GPS koordinátás távolság számítóval. Koordináták:   47.471944 19.050278 és -37.066667 -12.316667.

Látnivalók, nevezetességei, kulturális események, programok: Vihetünk oda, és munkát is biztos találunk ott. Persze előre egyeztessünk! 🙂 Ekkora utazás nagy kaland lehet amúgy is.

Időjárása és előrejelzések: www.weather-forecast.com/locations/GoughIsland/forecasts/latest. A hideg miatt viszonylag kevés turistára számíthatunk itt. Picit száműzetés, picit nyugdíjas visszavonulás helye inkább lehet ez.

Szállás kap itt biztosan minden megfáradt vándor, aki ilyen nagy utat megtett, hogy lásson egy világvégi vulkánt és egy apró közösséget.

Utazási témában szóljon Ön is alább, a fórumban itt!

Zoomolható műholdkép és térkép sok információval:

Tristan da Cunha

Nagyítson rá! Nyissa meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük