Ecuador szállás-kereső segítség, utazás és hotel tippek

Az Ecuadori Köztársaság egy dél-amerikai ország, amely északon Kolumbiával, keleten és délen Peruval, nyugaton a Csendes-óceánnal határos. Spanyol nyelvet beszélnek itt, aminek különleges zamata van. Az emberek kisugárzása különleges, szeretettel teli, sokan azonnal szerelmesek lesznek ebbe a mély érzésekkel teli világba. Mások a Galápagos-szigetek természeti csodái, a banán és néhány egzotikus gyümölcs dimenzióiban mozognak különösebb kulturális elmerülés nélkül.

Nekem ez az ország a személyes találkozások által lett még vonzóbb, peruiakkal Budapesten és a Kanári-szigeteken találkoztam korábban, de ecuadori lánnyal legelőször Barcelonában beszélgettem 2018-ban, ami után talán nem véletlen, hogy két magyar világutazó is úgy beszélt a világ ezen szegletéről, hogy az egyik legmeghatározóbb élmény (1990 és 2000 között töltöttek ott több hónapot dél-amerikai országokban).

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg online: Ecuador szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba (Airbnb stílus stb.), panzió, lakások, privát konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel, Hostal) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Néhány kiemelt, érdekes és jó szálláshely:
Hotel Perla Spondylus ITT Manta (jó 3*** szálloda, jó étterem, közel a strandokhoz / bevásárlóközponthoz, szobák és lakosztályok)


Casa El Edén ITT Quito (jó 4**** szálloda, jó étterem, történelmi belváros, óváros, tisztaság és jó árak 2014. óta)

Casa Canelos ITT Guayaquil (2017. áprilistól foglalható, olcsó, 16-28-20 m²-es szobák 2 főre)
Franciaágyas

Quito a főváros, itt találjuk a legtöbb szálloda, szállás ajánlatot. További nagy városok és turisztikailag kiemelt települések: Atacames, Bahia de Caraquez, Baños, Cotundo, Cuenca, Esmeraldas, Guayaquil, Lasso, Latacunga, Loja, Machala, Machalilla, Manta, Mindo, Nanegalito, Otavalo, Papallacta, Puerto Ayora, Riobamba, Salcedo, Salinas, San Antonio de Pichincha, San Clemente, San Pedro de Guaranda, Santa Cruz Island. Quito, Tonsupa, Puerto Villamil, Puerto Baquerizo Moreno, Puerto López, Playas, Olón, Ambato, Canoa, Ayangue.

Szálláskereső, ami minden ecuadori településre az összes interneten elérhető ajánlatot kigyűjti gyorsan: Ecuador – szállások ajánlat lista városok szerint ITT – Kattints a piros linkre, és ismerkedjen meg a sok-sok ajánlattal bármely konkrét dátumra, hotelek és magánszállások egy helyen. Minden szálloda kategória, pici családi panziók, apartman és standard hotel kereshető a híres, nagyobb településeken.

Ecuadorhoz tartoznak még Galápagos-szigetek (Archipelago de Colón) a Csendes-óceánban, 965 km-re a kontinens partjaitól. Nevének jelentése, a spanyol szó jelentése magyarul ’Egyenlítő’ (a latin ÆQUATOR szóból), mivel az Egyenlítő vonalán fekszik. Területe 272 045 km², fővárosa Quito.

Híres látnivalók, kikötők és természeti szépségek várják az erre utazókat.

A ecuadori lányok között találunk nagyon szépeket, akik egy részét a dél-amerikai sorozatok vagy szépségversenyek indítanak világot meghódító útjukra. A jellemzően alacsonyabb és sötét hajú lányok nem olyan trendiek, de a mosolyuk közt több igazi egzotikus indiánlányos főnyeremény, a szívük pedig a helyén van.
Helyi, egzotikus gyümölcsök

Ecuadori spanyol beszéd, különleges nyelvjárások: hu.wikipedia.org/wiki/Ecuadori_spanyol. A kasztíliai spanyol nyelv Ecuadorban használt változata, amely valamivel több mint 11 millió fő használ. Négy fő nyelvjárási területet különböztetnek meg alapvetően: partmentit, hegyit, amazóniait vagy keletit, valamint szigetit; az utóbbi a Galápagos-szigeteken. Wikipedia: hu.wikipedia.org/wiki/Ecuador, adatok, útikalauz részlet magyarul. Spanyolul: es.wikipedia.org/wiki/Ecuador. További adatok, érdekességek ITT.

Aktuális időjárása települések szerint, hőmérsékletek és előrejelzések: www.eltiempo.es/ecuador, csapadék és szél adatok, napfelkelte és naplemente ideje.

Zoomolható műholdkép és térkép sok információval a GoogleMaps-on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.