Dél-Karolina Állam nevezetességei és szállás, szállodák

Dél-Karolina az Amerikai Egyesült Államok alapító államainak egyike. A keleti parti államban a sok történelmi nevezetesség, történelmi emlékhely mellett kellemes tengerpartok találhatóak, amelyek mentén fekvő üdülőfalvak és városok strandolásra, szörfözésre, hajókázásra egyaránt nagyszerű.

Szállás ajánlatok összegyűjtése/áttekintése percek alatt, hotel előfoglalás egyénileg gyorsan: Dél-Karolina szállások, települések szerint minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, egyszerűen tudunk keresni.

A piros linken a szálláshelyek listája, korábbi vendégek értékelés fóruma: Dél-Karolina szállás, hotel és apartman árak leírással ITT. Kkiadó ház, lakás vagy nyaraló villa ajánló, kis csoportok részére a hotelkereső kínál szabad szobákat. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

Myrtle Beach óceánparti strand

Columbia az állam fővárosa, és egyben Richland megye székhelye. Nevét a kontinens felfedezője, Kolumbusz Kristóf után kapta. Ez a város az állam közigazgatási és oktatási központja, mivel itt található a Columbia International University, és a State House, az állami kapitólium épülete. Columbia Amerika harmincadik legkedveltebb helye, amelyet érdemes meglátogatni, mert sok kultúra kellemes keveredésével tartalmas kikapcsolódást, sportolási lehetőségeket, parkokat és szórakozó helyeket biztosít az odalátogatóknak.

Az állam történelme, ipar- és kultúrtörténete iránt érdeklődők számára ajánlott a városban járva felkeresni a South Carolina State Museum csodálatos állandó tárlatát. A hadászati történelem kedvelői számára kínál érdekességeket a South Carolina Confoderate Relic Room and Museum, amely kiállított tárgyaival az állam katonai múltját mutatja be.
Akik külföldön járva nem tudnak ellenállni egy kis helyi shoppingolásnak, Five Points környékén találják Columbia eklektikus bevásárló faluját. A Devine Street a különleges árucikkek széles skáláját kínálja az érdeklődőknek, beleértve a művészeti alkotásokat és a régiségeket, eklektikus lakberendezési tárgyakat, férfi, női és gyermek ruházatot. A történelmi Congaree Vista üzletei zsúfolásig teltek régiségekkel, keleti szőnyegekkel, ékszerekkel, eredeti műalkotásokkal, kézzel készített bútorokkal.

Homok, napfényes tengerpart, pálmafák, szubtrópusi növények, szállodák várják a Myrtle Beach-be látogatókat. A parton több mérföld hosszúságban húzódó üdülőteleptől néhány kilométerre érdekes látványosság található. A Fort Caroliná-t és Charles Town-t, egy régi erőd és egy egykori francia hugenotta település újjáépített változatát indiánok ostromolják meg nap mint nap, így szórakoztatva az odalátogató turistákat. Az épület ezen felül egy kis múzeumot üzemeltet, ahol korai amerikai iparművészeti és használati tárgyak tekinthetők meg.

Charleston egy magyar vonatkozásban érdekes város, mivel itt halt hősi halált 1779. május 11-én Fabriczi Kováts Mihály huszárezredes, az Amerikai Lovasság alapítója. Szintén itt hunyt el 1911. október 28-án Pulitzer József, világszerte ismert magyar születésű amerikai újságíró. Charlestont úgy is ismerik, mint „The Holy City”, a „Szent város”, köszönhetően a számtalan égbe emelkedő templomtornyának. Charleston egyike volt azon kevés városoknak, amelyek a korai időkben vallási megbékélést hirdettek és adtak a francia hugenottáknak.

Charleston az állam legnagyobb tengerparti városa, ami több évszázados történelmi múlttal rendelkezik. Gyönyörű régi házait mindenképpen érdemes megtekinteni. A város története iránt mélyebben érdeklődők betérhetnek a Charleston Museum-ba, amely sok érdekességet kínál az odalátogatók számára. Szórakoztató családi programra jó lehetőség a South Carolina Aquarium-ban, ahol a legkülönfélébb vízi élőlényekkel találkozhatunk.

Dél-Carolina ékszerköveként tartják számon az állam déli határánál található a Hilton Head Island-et, amelyet évente több tízezer turista keres fel. A hely fényűző szállodái kiválóan alkalmasak arra, hogy az odalátogató turisták kipihenjék a hétköznapok fáradalmait. A kiváló vendéglátóipart ünnepli a városban rendszeresen megrendezett FoodFest, ahol a vendéglátósok legjava méri össze a tudását különböző versenyeken, mint a The Best Bartender Drink Making Contest, The Hospitable Waiter’s Race, és a The Tailgate Gourmet Challenge.

Évtizedek óta közkedvelt nyaralóhely Myrtle Beach, amely északról dél felé haladva az állam első part menti nagyvárosa. A hely pezsgő hangulatát a fényűző szállodák, zsúfolt kaszinók és a kiválóan szórakozó emberektől hangos vidámparkok biztosítják. A kultúra iránt érdeklődők is találnak itt maguknak érdekességet, ugyanis a Brookgreen Gardens kettőszázötven művész több mint ötszáz alkotásával egész évben várja a művészetek kedvelőit.

Georgetown-t tartották egykor a rizstermelés központjának. Ennek állít emléket a helyi Rise Museum, amelynek állandó tárlata a rizstermelés történetét mutatja be. A város emellett az állam egyik legrégebbi vallási területe, ahol rengeteg régi templomot tekinthetünk meg. Itt található többek között a Prince George Winyah püspöki templom és a Temple Beth Elohim.

Rock Hill több szezonális eseménynek is otthont ad. Itt rendezik meg például minden tavasszal Dél-Karolina legkedveltebb fesztiválját, a Come-See-Me nevet viselő rendezvényt. Az amerikai Függetlenség Napja államok szerte óriási eseménynek számít, a városban ezen a napon rendezik meg minden évben a Red, White, and Boom Festival-t. Rock Hill-ben még sok egyéb rendezvényt szerveznek, bármikor járjunk is erre, könnyűszerrel belebotolhatunk egy-egy hangulatos utcabálba.

Dél-Karolina ideális úti cél a pihenést és szórakozást kereső turisták számára. A művészetek és a történelem kedvelői épp úgy találnak maguknak elfoglaltságot, mint a homokos parton napozni vágyók vagy a hullámok és a szörfözés szerelmesei.

Fő utazási célpontok, látványosságok, települések szállás, hotel foglalás ajánlatokkal: Myrtle Beach, Charleston, Columbia, North Charleston, Hilton Head Island, Greenville, Florence, Orangeburg, Beaufort, Rock Hill, Walterboro és Fort Mill.

Szomszédos USA államok: Georgia, Észak-Karolina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük