Dahab üdülés szálláshelyek, programok és látnivaló

Dahab

Az arabul aranyat jelentő Dahab az egyiptomi Sínai-félszigeten található, Sarm es-Sejktől 80, Tabától pedig 220 kilométerre fekszik az Akabai-öböl partján. Dahab tulajdonképpen két részből áll. Míg Assalahu a kisváros régi arculatát őrzi, ahol a beduin közösségeket is megtaláljuk, a város déli részén elnyúló Mashraba a modern szállodakomplexumok paradicsoma. A város fő bevételi forrását a búvár-, és szörfturizmus adja.

Dahab városának szállás, hotel keresője, rendezett lista, vendég fórum sok véleménnyel, friss értékelések: Kedvező szálloda árak naponta, naponta változó nyaralás, szálloda napi és csomag ajánlatok: Apartman, luxus és wellness szállások együtt versenyeznek Önért.: Ismert nagy üdülők, a luxus MERIDIEN hotel és kisebb hotelek árai, fotókkal és leírásokkal. Hallgass ránk, és válaszd, ami tetszik! Minden szálláshely kategória együtt. A rendszert naponta millióan használják, letesztelve általunk kb. százszor. Az fenti piros linkeken keresztül magyarul lehet foglalni vagy segít az utazási irodában valaki személyesen.

Nevezetességei – rövid útikalauz részlet:
Az 1980-as évek végéig pár ezres lakosságával Dahab kis halászfalunak számított. A félsziget őslakos beduinjai halászatból és rideg állattartásból éltek. Izrael a hatnapos háborúnak nevezett harcok során 1967-ben foglalta a Sínai-félszigetet, mely csak 1982-ben, a hadsereg kivonulása után kerülhetett vissza ismét Egyiptomhoz. A kormány ezek után kezdte támogatni a turizmust, Dahabban számos méltán híres szállodalánc nyithatta meg luxushoteljeit, melyek közül a déli parton található Hotel Hilton Dahab kiemelkedik.

Program, látnivalók:
Dahabtól mindössze 6 kilométerre találjuk a Blue Hole névre keresztelt, több száz méter mélységű krátert, mely a világ egyik legismertebb, aszteroida okozta természeti jelensége. A búvárok által favorizált kráter 2004. óta Dahabtól aszfaltozott úton megközelíthető. A víz alatti világ szerelmeseinek másik kedvenc merülő helye, a Canyon névre keresztelt víz alatti alagút, mely koralljai mellett, gazdag halszaporulatáról nevezetes. Egyiptom, a Vörös-tenger egy ismert merülőhelye ez.

Az összes ár, szálláshelyek listája, hotelek és apartmanok ITT. Az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható kedvezményes szálloda/ajánlat lista:

A város déli részén található öböl kedvező széljárása miatt a szörfösök kedvence. Persze nem csak a vízi sportok szerelmeseinek érdemes ellátogatni az egyiptomi városba. A környéken számos szafarit találunk, melyeket tevén, lovon, esetleg autóval felfedezhetünk. A várostól kétórányira fekvő Sínai-hegy és a Szent Katalin kolostor egy-egy élmény dús kirándulás célpontja lehet.

Dahab különlegességei közé tartoznak tovább tengerparti éttermei, ahol az eredeti hippie és beduin tálaláson túl, alacsony asztalkák körül, párnákon ülve költhetjük el a helyi specialitásokat, ínycsiklandó halételeket és a tenger gyümölcseit, melyeket kívánságunk szerint készítenek el.

Hotelkereső, díjmentes foglalás egyénileg, kis csoportoknak: IMERIDIEN hotel és kis szerény hotelek potom last minute akciós árakon a csúcsszezonon kívül és néha azon belül – Szállodakereső.

A decemberi 15 C-ban szélben nem olyan jó a napozás, de egy meseszép 4-5 csillagos hotelből kirándulásokra, kalandtúrákra indulva lehetünk elnézőek, ha télen jutunk el ide.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Sarm es-Sejk 67,1 km-re, Nuvejba 61,7 km-re, Nuweiba`54,1 km-re, Szentkatalin 54,5 km-re és El-Tor 91,5 km-re

Ez volt a Dahab szállások, blog fórum utazás bejegyzés, ajánló, ahol izzik a homok és gyémántként csillog a tenger. Luxus hotel ajánlatok meglepően olcsón

Időjárás és előrejelzés az arab világban: www.bbc.com/weather/358245, hőmérséklet és szél, csapadék elég ritkán.

Dahabi információk, útikalauz és programok: www.red-sea-relax.com.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.