Cozumel szállások: utazás egyénileg, magyar fórum

Cozumel szállás, hotelek

Álom nyaralás helyszín, mexikói szigeten, szép nyaralóhely, szinte egész évben nyár van.

A turizmus itt is visszaesett Mexikóban 2009 után, annak ellenére, hogy a rossz biztonsági helyzet az ország ellenkező felére volt jellemző, azóta sok akció van egy-egy kevéssé keresett főszezoni időszakban ugyanúgy, ahogy télen, tavasszal vagy ősszel, egész évben.

Hotel, szálloda és apartman keresés segítségek, árak itt. Lehetséges 4 csillagos szállodában tölteni egy hetet ~ 465 USD/fő áron all-inclusive ellátással akciós áron. Cozumel luxus és olcsó szállás és szálloda ajánlatai – nézz 2 perc alatt körül a szállás ajánlatok között a következő linken! Cozumel összes szállás ajánlatai összegyűjtve ITT: hotel, apartmanház, vendégház, szálloda árak kereshetően/rendezhetően képekkel. Kattintson az előző piros linkre, és konkrét dátumokra keress!

Garantáltan kedvező árak, jellemzően jóval a közvetlen (portai lista) árak alatt, nincs trükközés, kedvezmények, last minute szálloda szobaárak vannak. Az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt ez a rendszer. Szép fotók, képek, térkép és leírás is segít a döntésben. Kutakodjon néhány dátumra bátran és figyelmesen!

Sok-sok hotel és apartman szálláshely kettő, három, négy és öt csillagos kategóriában, akciós nyaralás ajánlatok. Kedvezményes ajánlatok, jó árak vannak: Cozumel hotelek, árakkal, keresővel ITT – szálláshelyek árak garantáltan jó napi és csomag (reggelis, félpanziós, all-inclusive stb.) ajánlatokat. Önellátó apartmanokat, pici villákat és házakat más oldalakon találunk inkább.

Hotel B Cozumel vízparti medence
Szálloda Hotel B Cozumel
Az olcsó szállás: Hotel Boutique Vista del Mar

Cozumel (majául: a fecskék szigete) karib-tengeri sziget a mexikói Yucatán-félsziget keleti partján. Playa del Carmennel szemben fekszik, közel a Yucatán csatornához. Quintana Roo állam nyolc településének egyike. Cozumel népszerű turistacélpont, kivált a búvárok körében. A sziget fővárosa a nyugati parton található San Miguel de Cozumel, ahol a lakosság túlnyomó része is él.

Történetéből, nevezetességek, látnivalói:
Cozumel Mexikó legnagyobb atlanti szigete, magának Mexikónak pedig harmadik legnagyobbja. Ha Cozumelbe utazunk, érdemes ellátogatni a közeli Xcaretba, és a Xel-Há Víziparkba is, melyet közvetlen a Xelha régészeti romok szomszédságában találunk, igazi látnivalók ezek is. Április végén a sziget déli részén fekvő kisvárosban, El Cedralban történelmi fesztivált rendeznek, mely éves esemény a hagyományok szerint több mint 150 esztendős múltra tekint vissza. A helyiek egy háború után megmenekülésük emlékére fakeresztet állítottak a városban, a legendák szerint e körül kezdődtek a fesztivál hagyományai is, mely a vallás hatalmára figyelmeztette az embereket. Ma a Szent Kereszt Fesztivál csupán egy része a szélesebb El Cedral fesztiválnak, mely körében vásárokat és versenyeket tartanak, akár még műbikázni is lehet. Az április végén kezdődő, május elejéig tartó fesztivál hossza kerek öt napra rúg.

A 2005-ös esztendő két hurrikánnal is sújtotta a várost, előbb az Emily, majd a Wilma hurrikán okozott károkat a sziget tenger alatti élővilágában. A korallzátonyok mellett az ott élő halak is megsínylették a természeti katasztrófákat. Cozumel gazdaságának alapját a búvárkodás és a halászat képezi, ebből származik a helyiek legtöbb bevétele. Több mint 100 éttermet és számtalan hotelt találunk területén, melyek zöme saját úszómedencével is rendelkezik, felszereltségének köszönhetően a nászutasok egyik kedvence. A turisták még egy tengeralattjárós túrára is befizethetnek. A hotelek némelyikében elfogott delfineket is tartanak, a delfinshowkban megközelítőleg 100 dollárért gyönyörködhetünk fejenként.

A hajódokkokban a kubai szivartól kezdve, az ékszereken át a tequilát is beszerezhetjük, de az olcsó szuveníreket is érdemes itt megvásárolni. Cozumelben három bordélyház is működik, melyek közül kettő, a Platina és a California Club a turisták igényeit szolgálja ki.

Repülőjegy árakra keresésben online és irodai tanácsadónál is érdemes ajánlatot kérni.

Egyéb szálláshelyek, privát apartmanok, bérelhető házak: www.cozumel.net/bb/index2.htm.

Zoomolható térképe, és a környéke Googlemaps műholdképe:

Környékén szállások, közeli mexikói települések online foglalás lehetőséggel: Playa del Carmen, Cancún, Tulum, Puerto Morelos, Akumal, Isla Mujeres (Nők szigete), Puerto Aventuras, Xpu Ha, Balcheil, Tancah, Chemuyil és Leona Vicario.

Egyetem, oktatás:  www.cozumel.uqroo.mx/, www.upc.edu.mx/.

Szinte minden (képek, szállás, története, térképek stb.) : www.islacozumel.com.mx/.

ITT utazási, szállodák témában szólj hozzá itt! Kérdezzen a blog-hozzószólás fórumban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük