Cerknica város és tó, Szlovénia tavi túra és olcsó szálláshely

Cerknica

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Egy a sok bizonyíték közül arra, hogy Szlovénia mesés ország Európa szívében, amiért konkrétan az egész világ egyre jobban ismeri és keresi ezt a térséget (ahogy az észak-olasz tóvidéket). Alig 14.5 km²-es területén mindössze 4061 fős állandó lakosságot számlált 2018-ban. A teljes hozzá tartozó kistérség fejlődik, a 241 km²-es terület népsűrűsége 47.68/km², ami mutatja, hogy még tud tovább fejlődni a természettel összhangban, fenntarthatóan. A város déli részén található tóhoz nemzeti park is tartozik, szlovén nevén: Cerkniško jezero – Notranjski regijski park (németül Zirknitzer See). Szlovénia Notranjsko-kraška régiójában, itt a Karszt-hegységben több napot el tudunk tölteni kellemesen a világhírű Postojnai-cseppkőbarlangtól az eldugott folyóvölgyekig, romantikus kilátó pontokig.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Cerknica szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

2014-től online foglalható vendégszobákat kínál a Rooms Cerknica ITT közös fürdőszobával. A személyzet jó, és az év nagy részében olcsó.Cerknica-tó

Hogy lehet ilyen nehezen észrevehető egy maximálisan 38 km²-es tó a térképen? Ez Szlovénia legnagyobb időszakos tava. Többnyire ősszel és tavasszal, az esős időszakok után jelenik meg. Én éltem hasonló helyen, ahol szintén több négyzetkilométeres sekély tavak jelentek meg időszakonként. Ez is egy jel szerintem, hogy érdemes jobban körbenézni a saját környezetünkben. Néha az 1 km²-es tavakat észre se vesszük, pedig azok is óriási nagyok közelről nézve. Ennek a szlovéniai tónak a maximális mélysége 10 méter körüli. Horgászokat és vízi sport kedvelőket is találunk itt. A kiszáradt tó felület és környéke száraz nyári időszakban szintén érdekes a változatos madár és élővilág miatt. A konkrét lehetőségekről érdeklődjünk a helyi turisztikai irodákban, a helyi idegenvezetőknél. Mára a mezőgazdaság (pénzügyi haszonleső gépesített garázdálkodás) itt is túlzásba vitte a dolgait, de ezzel együtt, vagy pont emiatt még inkább érdemes felkeresni.

Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Cerknica szállások minden ajánlata ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Ljubljana, Koper, Tolmin, Postojna, Cerkno, Nova Vas, Rakitna, Grahovo, Rakek, Begunje pri Cerknici, Kožljek, Žerovnica, Gorenje Jezero és Planina.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban:

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Cerknica távolsága kb. 513 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 5 óra 15 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 8 és fél 9 óra közötti idő (519 km).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Wikipedia útikalauz angol: en.wikipedia.org/wiki/Lake_Cerknica. Egy meditáció a tóparton, egy óriási nappali alvás a természeti környezetben egy kellemes romantikus piknik után. Itt ideális sok-sok minden.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.bergfex.si/sommer/cerknica/wetter/.Cerknica

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük