Carcassonne szálláshelyek és látnivalók

Carcassonne (okcitánul: Carcassona) francia város Aude megyében. A Földközi-tengertől és a Pireneusoktól 60, a spanyol határtól 160, Toulousetól pedig csak 90 kilométerre fekszik. Két részre osztható, az erődített Cité de Carcassonne-ra és a nála kisebb kiterjedésű új városrészre, a ville basse-re.

Több mint ötszáz szálláshely ajánlata folyamatosan foglalhatóan: Carcassonne szálláshelyek, népszerű hotelek foglalása kedvezményes árakon ITT.  Garantáltan kedvező hotel, apartman és diákszállás árak egyénileg elérhetően. Elhelyezkedés, leírások és képek a vendég vélemény fórum mellett.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek:
• Domaine De Marseillens – a Cavayere-tó mellett található, 3-4 kilométerre a fő látnivalóktól jó áron.
• Notre Dame De L’abbaye – a olcsóbb ágyak, kollégium (diákszállás) 18 euró/fő/éj ártól koedukált hálóteremben, átutazó turistáknak ok.
Demeure Saint Louis – a középkori város felfedezéséhez jó kiindulás, elit árkategória.
La Capitelle De Sol – tágas, kényelmes, medencés vendégház, ingyenes parkolás, szép környezet, közeli golfpálya.
• Hotel Du Chateau *** –  középkori erőddel szemben méregdrága szobák.
• Hotel de la Cite – MGallery Collection ***** – 5 csillagos luxus, elit kategória.
Hotel 111 *****– a megfizethető luxus, mindössze egy kilométerre a középkori városrésztől, tágas szobák és lakosztályok.

A 1-2-3-4-5 csillagos szállodák, panziók és az apartman kategória online akciós árakkal, csomag ajánlatokkal, reggeli, önellátó és félpanziós csomag lehetőség. Szálloda, kemping és apartman (kiadó ház, luxus lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat.

SzállodaHotel

Budapest és Carcassonne távolsága kb. 1734 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, 16 óra utazás autópályákon.

A kínálatban, városok / szállások száma és távolsága a környéken – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan:  Villegailhenc 5.7 km Palaja 6.2 km, Trèbes 6.7 km 2, Bouilhonnac 7 km 2, Leuc 7.5 km, Conques 7.8 km, Floure 11.4 km 2, Sallèles-Cabardès 13 km, Badens 13.5 km, Villeneuve-Minervois 14.6 km, Montréal 16.3 km és Marseillette 16.3 km.

Repülőterek távolsága a központtól: saját repülőtér a Salvaza (CCF) 3.3 km, Rivesaltes (PGF) 67.7 km – Perpignan, Beziers Cap d’Agde Airport (BZR) 82.2 km és Blagnac (TLS – Toulouse) 92.1 km.

Leírás magyarul:

A város erődje, melyet 1853-ban Eugène Viollet-le-Duc építész felügyelete alatt újítottak fel, 1997. óta az UNESCO Világörökség listáján szerepel. Az újabb városrész, a Ville Basse a központja a cipő-, a gumi-és a textiliparnak, és a jelentős bortermelő vidékeket erre találjuk. A város bevételeinek jó része, mégis a turizmusból származik. Carcassone évi három millió turistát vonz.

Történelem, története:
Területén már Kr. e. 3500 körül letelepedtek. Kr.e. 100-ban a rómaiak foglalták el és Julia Carsaco néven hoztak létre kolóniát. 462-ben a rómaiak eladták a várost II. Theodoric vizigót királynak, aki még több erődítményt építetett a városban, mely az északi kereskedők fontos határállomása volt. Theodoric nevéhez fűződik a mai Szent Nazarin bazilika elődjének építése. 725-ben a szaracénok próbálták bevenni a várost, és Kis Pippin hamarosan kénytelen volt visszavonulót fújni seregeinek, mert noha Dél-Franciaország legnagyobb részét uralta, Carcassone bevehetetlen erődjével ő sem boldogult. A város a középkorban egyik családtól került a másikhoz, a Trencavel család uralkodása idején építették például a Szent Nazarin Bazilikát, melynek alapköveit 1096-ban maga II. Urbán pápa áldotta meg. A 13. században a város a Francia Királyság birtokába került, IX. Lajos alapította meg a város folyó menti részét. Carcassone erődjeinek jelentősége csak a 17. században csökkent, a város gazdasági központtá vált, mely a gyapjúiparra koncentrált.

Carcassonne

Egy helyi legenda szerint Nagy Károly öt éven át sikertelenül ostromolta a várost, amikor annak védője, Carcas úrnője a vár utolsó gabonaszemeit egy disznó elé szórta, majd a pukkadásig telt kocát lehajíttatta Károly katonái elé. A császár elámult, hogy a városnak még mindig ilyen óriási élelmiszer-tartalékai vannak, és nyomban fegyverszünetet javasolt. Carcas úrnője a jó hírre győzedelmes kürtszóval válaszolt. Innen ered a vár neve, a „Carcas sonne”, azaz „Carcas zeng”.

Carcassone lovagvárai a középkor hangulatát idézik, a város forgalmas kis utcáin sétálva rögtön visszarepülünk a múltba néhány évszázaddal, pedig Napóleon uralkodása, majd a Restauráció idején a francia kormány el akarta bontani a város erődítményeit. Carcassone polgármestere és az író, Prosper Mérimée kampányt szervezett, hogy Carcassone híres várát, mint történelmi emlékművet megőrizhessék. Egy évvel később Eugène Viollet-le-Ducöt kérték fel felújítására, aki épp a Szent Nazarin Bazilikán dolgozott, és akkor már keze nyomát dicsérte a párizsi Notre-Dame.

1853-ban a munkálatok a nyugati és a délnyugati falak rendbetételével kezdődtek, majd a tornyok és a lépcsősorok kerültek sorra. Figyelmet szenteltek a tetőt díszítő tornyok és a bástyák helyreállításának. Viollet-le-Duc halála után a munkálatokat tanítványa folytatta a mester alapos jegyzetei, tervrajzai után. A helyreállítási munkálatokat már Duc idejében számos kritika érte, elkövette ugyanis azt a hibát, hogy a tetőket palatáblával fedte csempék helyett. Mostanra zseniális munkának tartják művét, és azt el kell ismerni, hogy nem a legszigorúbb hitelességet tükrözi. Az erődítmény kettős bástyagyűrűből áll, melyet 53 torony koronáz. A vár első bástyáit még a rómaiak építették a Kr. e. III-IV. században, majd a XIII. században a spanyolok betörésétől tartva, Szent Lajos erősítette meg őket. A középkorban a város közel 4000 lakost számlált, egy-egy ostrom idején akár tízezer ember védelmezte falait.

Nevezetességei, látnivalók:

Míg újvárosában ma közel ötvenezren élnek, a vár falain belül mindössze 350-en. A Szent Mihály katedrális Carcassone nemzeti emlékműve, 1801-től a Carcassone-i római katolikus püspökség székhelye. A várostól mindössze öt percre találjuk a Lac de la Cavayère mesterséges tavat, ahol lehet fürdeni jó időben, ami így szép tóparti program lehetőség.

Carcassonne szabad hotel szobák keresése és foglalása ITT. A francia városban 27 szálloda online szállás árakkal csábítja magához az utazókat.

Carcassonne

Aktuális időjárás és előrejelzések, hőmérséklet, szél, csapadék, páratartalom részletesen: meteofrance.com/previsions-meteo-france/carcassonne/11000/.

Zoomolható térképe, a GoogleMaps-on sok-sok funkcióval még több segítséget ad az utazás tervezéshez.

Ez volt a azállodák listája Carcassonneban, útikalauz magyarul, online szobafoglalás tipp. Utazásunk előtt olvassuk el a rövid történelmi betekintést! Időjárási adatok és térkép. A francia városba érdemes elutazni, és kis időt pihenjünk ott!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük