Bukarest szállás: Bucharest utazás fórum ajánló

Bukarest (románul Bucureşti, angolul Bucharest ) Románia fővárosa, politikai, ipari, kereskedelmi és kulturális központja. A Román-alföld közepén, a Colentina és Dâmboviţa-folyóknál fekszik. Bukarest román nevének (Bucureşti) elemei a román „bucurie” (boldogság) és „-esti” (településnév-képző) szavakból származnak.

A román fővárosba látogatva egészen olcsó szállás árakat találunk. Minden hotel, apartman és diákszállás egy helyen kereshető: A szoba árajánlatokat rendezve, napi akciókkal ITT találjuk. Az összevont kereső az 1-2-3-4-5 csillagos hotelek áttekintéséhez jó rendszer, a friss vendég vélemények sokat segítenek a döntésben a térkép és a képek mellett.

Nézzen körül gyorsan, mindössze néhány perc alatt az összes szálláshely ajánlata között böngészhetünk egy konkrét dátumot beállítva: Bucharest, Bukarest összes szállás, diákszálló, hotel és apartman ITT gyorsan kereshető – magyar, angol, német és még több nyelven.

Szállodakereső, olcsó és elit szállodák magyarul foglalhatóak biztonságosan és gyorsan: Hotel foglalás ingyen, kedvezményes árakon ITT magyarul Garantáltan kedvező online egyéni szobaárak. A tippekre hallgatni megéri, amint spórolunk abból sok ajándékot vehetünk a szeretteinknek (magunknak).

Népszerű szállodák, panziók és apartmanok: luxus kategória a Crowne Plaza és az Intercontinental. Közép kategória az NH és a Confort Traian. Olcsó szállás a Hotel Zenix, Carpati vagy például a Bestflat Apartment (apartman). Kedvelt az Europa Royale 4****, EVS Apartments Mihai Bravu (fotók alább), Christina Hotel 4 ****,

Nyáron még olcsóbb hostelek, diákszállók (turista, munkásszálló vagy kollégium kategória) várnak a városban (Litovoi Bucharest stb.).

Élménybeszámoló és szálloda képek:

Repülőtere: Otopeni – a közeli repülőtér. Távolságok a belváros központjától légvonalban: Băneasa nemzetközi repülőtér (BBU) 8.3 km és Henri Coandă nemzetközi repülőtér (OTP) 15.4 km.

Környéken települések még szállás ajánlóval, átutazó vendégeknek hasznos: Pipera 7.9 km, Bragadiru 11.9 km 1, Otopeni 13.3 km 10, Berceni 14.9 km 1, Afumaţi 16.2 km 1, Buftea 18.6 km 1, Mihăileşti 19.3 km 1, Săftica 20.6 km 3, Belciugatele 27.0 km 2, Ciofliceni 27.9 km 1, Comana 29.5 km 2 és Snagov 30.4 km 5..

Története, nevezetességei:
A legenda szerint Bukarestet egy Bucur nevű pásztor alapította, bár valószínűbb, hogy alapjait az Öreg Mircse havasalföldi fejedelem rakta le egyik sikeres, törökök elleni csatája után. A város első hivatalos említése 1459-ből származik, egy Vlad Ţepes fejedelem által aláírt dokumentum erősít meg javaiban egy bukaresti gazdát. Fővárosként először 1659-ben említik, Gheorghe Ghica uralkodása alatt, ekkor kezdődik a város igazi fejlődése. Ekkor fektették le az első kövezett utakat, alapították meg az első felsőoktatási intézményt, az Academia Domneasca-t (Fejedelmi Iskola), ekkor épült a Palatul Mogosoaia (Mogosoaia palota), ahol ma a Nemzeti Művészeti Múzeum található. A 18. században Bukarestet ellepték a mesterek, ekkor alakultak az első céhek. A város lakossága 1831-re megduplázódott. Ekkor épültek az első közérdekű építmények, a Nemzeti Színház és a híres Cismigiu Park. 1916. augusztusában Románia hadat üzent a központi hatalmaknak, mire december 6-án Bukarestet elfoglalták az osztrák-magyar és német csapatok. 1918. tavaszán Románia különbékét kötött. A II. világháborúban a város nem került ostrom alá, így kevesebbet szenvedett. A szovjet csapatok a román átállás miatt ellenállás nélkül szállhatták meg a várost.

Tudnivalók egyéb
A bukaresti magyarok száma hivatalosan kb. 5800 fő, becslések szerint a valós létszámuk húszezer főre tehető. Rajtuk kívül több ezer magyar köztisztviselő, politikus, illetve újságíró dolgozik itt. A városban működik a magyar tannyelvű Ady Endre Líceum, itt jelenik meg az Új Magyar Szó című napilap, és a Bukaresti Közlöny. Az RTV heti 5 órás magyar műsort készít, a Bukaresti Rádió pedig napi egy órás magyar adást sugároz. A magyar kultúra terjesztését a Magyar Kulturális Központ, illetve a Petőfi Ház biztosítja. A városban magyar amatőr színjátszók működnek, Petőfi Színkör néven. A városi egyetemen hungarológiai tanszék is van. Bukarest 2004-ig magyar képviselővel rendelkezett a román parlamentben.

A hírhedt román diktátor, Ceauşescu szívügyének tekintette a főváros arculatának átformálását. Bukarest belvárosának ötszáz hektárját eldózeroltatta (az emberiség történelmében ez a legnagyobb méretű, békeidőbeli városrombolás, amit feljegyeztek), hogy helyébe észak-koreai mintára a rendszerének kedves szocialista realista stílusúnak nevezett, de valójában neoklasszicista új városközpontot építsen. A város közepén mesterséges dombon épült fel a gigantikus Köztársasági Palota, más elnevezéssel a Nép Háza (Casa Poporului), mely ma a Parlament Palotájaként szolgál, Ceauşescu saját rezidenciájának szánta. Jelenleg ez az épület ad otthont a Képviselőháznak, a Szenátusnak és az Alkotmánybíróságnak. Még a Guiness rekordok könyvében szerepel, ez a világ második legnagyobb épülete, a 330.000 m2 alapterületű Pentagon után. A palotától a Champs Elyséesnél szélesebb sugárút (Bulevardul Unirii) vezet keleti irányba. Az 1930-as években ennek köszönhetően Bukarestet „kis Párizsként” emlegették. A hasonlóság valóban szembetűnő, hisz a Kisseleff sugárúton még a francia főváros Diadalívének hű másolatát megcsodálhatjuk.

Látnivalók
Bukarest közepén fekszik az egyetem, illetve az üzleti negyed és a számos érdekességet rejtegető városközpont. Az Egyetem tér közelében találhatjuk a Cismigiu Gartent, ezt az idilli parkot, melyet kis tavacskája és kávéháza tesz igazán népszerűvé a helyiek és a turisták körében. Bukarest leglátogatottabb és legrégebbi templomai a Mircea Ciobanu megrendelésére épült Biserica Armeneasca és Biserica Coltea.

A múzeumok sorából kiemelkedik a „George Enescu” Zenei Múzeum, mely mindössze 15 perc járásra található a városközponttól, kiállítási anyagát kizárólag a román George Enescu zeneszerzőnek szenteli. Valamint a Nemzeti Művészeti Múzeum, ahol a román festőművészek gazdag kiállítási anyagát tekinthetjük meg,  és A Román Haza Múzeuma (Muzeul Taranului Român), mely a román kultúrát és történelmet villantja fel kiállítási tárgyainak tükrében.

A város zöld oázisa, A Herastrau park, a centrumtól 4 kilométerre, északra található, ahol igazán jólesik egy kis séta a park széles útjain a nagy virágágyások között. Ugyancsak a Herastrau park ad otthont az érdekes „Muzeul Satului”szabadtéri múzeumnak, ahol különböző korok régi román népi építészetében gyönyörködhetünk.

Aki vásárolni szeretne, Bukarest híres bevásárló utcáját, a városközponthoz közel fekvő, Calea Victoreit keresse, mely luxus butikjaival és divattervezők üzleteivel várja az érkezőket. Vagy a metróval megközelíthető Unirea Shopping Mall-t, a város igazi bevásárlóközpontját.

A kultúra barátai feltétlen keressék fel a híres Nemzeti Operát, mely pazar kínálattal várja vájt fülű vendégeit.

Bukarest Airport – repülőtér

A otp-airport.ro oldalán sok információt megtalálunk angol nyelven, hasznos információkat még mindig inkább más angol nyelvű utazási fórumok tartogatnak. Bucharest Baneasa repülőtér nagy repülőtér Romániában. 9 km távolságra található a várostól. Rövid fapados kirándulásokra, hosszú hétvégékre népszerű. Baneasa reptér kódja BBU, két terminálja van. Az olcsó légitársaságok, járatok működnek erről a repülőtérről. Blue Air, Wizzair, GermanWings stb.

Budapest Bukarest távolsága 830 km, az utazás autóval már elég fárasztó, mivel nincsen végig autópálya, sokszor meg kell állni, és nem túlságosan biztonságosak az utak. A legjobb egy luxus buszjárat vagy egy repülő Ferihegyről.

A román főváros szálláshelyekben közepesen gazdag, bukaresti hotelek itt, hotelkereső: A hotel ajánlatokat rendezve, napi árakkal ITT találjuk, profi szállodakereső oldal.

1-5 csillagos hotel ajánló, apartmanok luxustól a turista típusig. A szobát itt foglalja:
Hotel foglalás ingyen magyarul – Garantáltan jó árak. Kevés utazási iroda tud a nyomukba érni, és csak érkezés után kell fizetni.

Időjárás adatok, romániai előrejelzések, aktuális jelentések és a román fővárosi webkamerái: www.timeanddate.com/weather/romania/bucharest.

Nagy Bukarest (Gara de Nord) webkamara kép, folyamatosan frissülve: www.jurnalul.ro/webcam/gara-de-nord-24.html.

Zoomolható térkép, a főváros és környéke GoogleMaps műholdképeken:
[geo_mashup_map]

Bucharest – Baneasa repülőtér a legnagyobb repülőterekhez tartozik a következő országban Románia. A repülőteret Bukarest városba utazó utasok használják, amely 9 km távolságra van. A repülőtér a városba irányuló rövid kirándulásokra is népszerű. Bucharest – Baneasa repülőteret BBU kóddal is megtalálhatja. A Bucharest – Baneasa repülőtéren két terminál van.

Az olcsó légitársaságok főleg nemzetközi járatokat működtetnek erről a repülőtérről. A repülőtér egy csomópont Blue Air és Wizz Air légitársaságok szamára. GermanWings légitársaságoknak van járatuk BBU repülőtérre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.