Brighton szálláshelyek és utazás tippek

Brighton a Sussex déli partján fekvő város, Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelye. Wellness szolgáltatások, tengerparti strand várja az ide érkezőket. A nyaralás főszezonban megtelik, a klíma miatt viszonylag népszerű területe Angliának.

Kattints a következő linkre, egyénileg foglalható hotel, hostel, panzió, apartman és egyéb szállás: Brighton & Hove szállások, hotelek foglalás magyarul ITT. Garantáltan jó árak, kényelmes és gyors internetes szálláskereső jó feltételekkel.

Last minute és előfoglalási utazás ajánlatok összegyűjtése Brightonban: brightoni hotelek, szállások ITT. Szoba, magánszállás, kiadó szép szoba, lakás, apartman konyhával, kis szálloda, vendégház és turista- diákszállás-kollégium ITT kereshetően. A árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok az egész világból.

Kedvelt hotelek, brightoni szállás szolgáltatók:
4 csillagos: Thistle Brighton, Hilton Brighton Metropole és Mercure Brighton Seafront Hotel
3 csillagos: Queens Hotel & Spa , New Madeira, Best Western The Brighton Hotel és Kings Hotel
Egyéb jó: Urban House & Urban Retreat Spa, 27 (internet, Wifi-vel), Boydens Guest House (kiváló vendégház)
5 csillagos: The Claremont (kényelems és stílusos szobák jó elhelyezkedéssel magas áron)

Városok és továbbik közeli szállások száma, környéke: Hove 2.3 km 1, Rottingdean 7.8 km 1, Hassocks 10.4 km 1, Lewes 10.7 km 4, Lancing 12.6 km 1, Newhaven 13.9 km 1, Steyning 14.2 km 1, Henfield 14.5 km 1, Worthing 15.5 km 9, Burgess Hill 15.9 km 3, Bolney 18.0 km 1 és Haywards Heath 18.1 km 1.

Repülőterek távolsága – londoniak közel: Gatwick (LGW) 36.1 km, Heathrow (LHR) 75.9 km, London City (LCY) 77.2 km és Southampton (SOU) 85.6 km.

Brighton és Hove 1997-ben összefogott egymással és létrehozták közös önkormányzatukat, mely 2000-ben, a millenniumi ünnepségek keretében, city státuszt kapott a királynőtől. A város, mely a 18. században vált keresett üdülőhellyé, melyben jelentős szerepe volt a vasúthálózat megépítésének 1841-ben, ma 8 millió turistát vonz évente. Két egyeteme és egy orvosi iskolája van.

Leírás magyarul, látnivalók és nevezetességek:

Anglia földbirtokkönyve Bristelmestune-nak nevezi. 1514 júniusában Brighthelmstonet a franciák porrá égették az Anglia és Franciaország között dúló háborúban. Csak a Szent Miklós-templom egy része és a jelenleg sikátoroknak nevezett városrész élte túl a pusztítást. Brighton 1780-ra a grúz teraszok kialakításával kezdte kihasználni a tenger jelentőségét, olyannyira, hogy a halászfaluból lassan divatos üdülőhely vált. A város növekedése, első látogatása után csak tovább ösztönözte IV. György királyt, hogy pártfogolja Brightont. Szabadideje jelentős részét a városban töltötte és felépítette a királyi pavilont is kormányzósága kezdetén. A vasúthálózat bevezetésével a város lakossága is megnőtt. Számos jelentős látnivaló épületén a viktoriánus korszak hagyta bélyegét, beleértve az 1864-ben épült Grand Hotelt és az 1899-ben emelt Pier palotát is. Az 1873 és 1952 közt történt határváltozások jelentősen növelték Brighton területét, az újonnan bekebelezett településeken új lakótelepek jöttek létre. Az 1928-as bővítés során újabb falvakat építettek be, a második világháború után pedig Woodingdean egyes területein épültek tanácsi lakások. Újabban a városközpont megújítása olyan divatos arcot kölcsönöz Brightonnak, amilyennel legutóbb a kormányzóság időszakában dicsekedhetett.

A Királyi Pavilon tulajdonképp egy királyi palota, mely a régenshercegnek adott otthont az 1800-as években, indiai stílusának és keleti lakberendezési tárgyainak köszönheti hírét. Az épületet 1849-ben vásárolta meg a város 53000 fontért.

A Brighton Pier (eredetileg „A Brightoni Tengerészeti Kastély és Kikötő”) 1899-ben nyílt meg. Borsos áru vidámpark, éttermek és árkádos csarnokok várják az ideérkezőket.

A Nyugati kikötőgát 1866-ban épült, 1975-ben bezárták, azóta is vár a felújításra. Egyike az Egyesült Királyság két első osztályú kikötőjének, bár 2003-ban kétszer is tűzvész sújtotta. Helyére egy 183 méter magas kilátótornyot szeretnének emelni, mely kivitelezését a londoni óriáskerék tervezőjére, Marks Barfieldra bíznák. A terveket a tanács 2006-ban hagyta jóvá, így elképzelhető, hogy az építkezés 2009 elején meg is kezdődhet.

Brigthon legrégebbi épülete a 11. században épült Szent Miklós templom, közismert nevén az „anyatemplom”. Egyéb említésre méltó templomot, beleértve a St Bartholomew-t és a Szent Péter-templomot, Brighton szívében, az „Old Steine” névre hallgató forgalmas szigeten találunk, a Lewes Road, és a London Road között. Mindazonáltal tudnunk kell, a 2001-es népszámlálás szerint Brighton a legkevésbé vallásos hely Angliában.

A tengerparton bárok, éttermek, éjszakai és szórakoztató negyedek várják az érkezőket, elsősorban a mólók körül. Londonból vonattal kevesebb, mint egy óra alatt elérhetjük a várost. Brightonban nudista strandot is találunk Kepmtown délkeleti részén. A város kavicsos strandjait Kék zászlóval is jutalmazták tisztaságukért.

A Fekete Szikla nevű szabad strand 1978-as bezárása óta, Brighton keleti részén találhatjuk Európa legnagyobb jachtkikötőjét (Marina Village mesés vitorlázó és modern motoros hajók).

Brighton Marina Village port

Errefelé gördeszka parkot és egy graffiti falat is létesítettek, valamint további beruházásokat is terveznek a jövőben. Errefelé egy sportkomplexumot is találunk, ahol a strandröplabdától a frizbizésig minden megengedett. Fantasztikus dolgok vannak a parton, érdemes ide látogatni, ez egy emberi mégis mesés vidék.

Brightonban az éjszakai élet is pezseg, több mint 400 söröző és szórakozóhely várja a mulatni vágyókat. Számos helyen élő zenét is hallgathatunk, például a Brigthon Dome-ban, ahol a 80-as években az ABBA is fellépett. Az egyik legjelentősebb zenei esemény a városban a szabálytalan időközönként ismétlődő „Big Beach Boutique”. 2002-ben például a Fat Boy Slim adott koncertet a parton.

Minden év májusában Brigthon ad otthont a Brigthon Fesztiválnak, mely az Edinburghi után, a második legnagyobb művészeti fesztivál az Egyesült Királyságban. Körmeneteket, szabadtéri látványosságokat foglal magában, nem ritkán pirotechnikai eszközök bevonásával, de a színház, a zene és a képzőművészet is fontos részét képezi a nagyszabású eseménynek. A Brightoni Fringe Fesztivál párhuzamosan fut a Brighton Fesztivállal, ez a második legnagyobb Fringe Fesztivál a világon. Kemptownnak és Hanover régiónak is megvannak a maga hasonló utcai fesztiváljai, a Kemptown Karnevál, és a „hannoveri nap”.

Ezenkívül Brightonban bajuszversenyt is rendeznek, ahová az Egyesült Államokból és Németországból is sokan neveznek. Indulni Dali bajusz, kecskeszakáll és teljes szakáll, valamint szabadstílus kategóriákban lehet.

Brighton múzeumai közé tartozik a Brighton Múzeum és Művészeti Galéria, a  Játék és modell Múzeum, a halászati múzeum. Érdemes őket felkeresni gyerekkel is.

A város nevezetes színháza a Királyi Színház, mely 2007-ben ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. Brighton hagyományszerűen részt vesz a filmiparban is, a Duke of York’s Picture House 1910 óta működik.

Vásárolni a Churchill Square-en érdemes, mely egy fedett bevásárló központ, 44 ezer négyzetméteres padlófelülettel, több mint 80 üzlettel, több étteremmel és 1600 személygépkocsi-parkolóhellyel várja a turistákat. A komplexum az 1960-as években épült, eredetileg egy nyitott, többszintű sétálóutcás bevásárlóközpontnak szánták, de 1998-ban átépítették és bővítették, így ma már nem nyitott.

Szállás keresés Brightonban:Brighton & Hove szálláshelyek keresése magyarul ITT – brightoni hotel szobák keresése.

Zoomolható műholdkép, GoogleMaps műholdkép és térkép sok információval:

Időjárási, és előrejelzések, hőmérséklet adatok: news.bbc.co.uk/weather/forecast/2132.

Egyetem oldala, szakok, képzések, programok és események stb.: www.brighton.ac.uk/.

Jachtok a parton

Jachtok a parton

Ez volt a Brighton & Hove szálláshelyek, apartman és hotel listák legjobb árai cikk. Csomag és napi last minute keresés. Nevezetességei, szálloda ajánló, programok és térkép.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük