Bogotá látnivalói: szállás és utazás Kolumbia

Bogotá Kolumbia fővárosa, óriási kb. 7 millió fős lakosságával a dél-amerikai ország legnagyobb városa. Ebben az óriási városban sok szálláshely közül választhatunk. Minden kategóriában jó választékot találunk.

Az összes szállás ajánlata szépen rendezve kereshető: Bogotá Szálláshelyek ajánlatai kereshetőek ITT – több mint 100 helyre Colombia, Bogota hotels az összes online foglalási rendszer közül a legjobb árakat kikereső rendszer.

A legtöbb szálláshely magyarul is foglalható jó áron: Bogotá hotelek, apartmanok ITT. A szállások közül kb. 50-en várják itt is a hozzájuk érkező vendégek foglalásait. A szállodák közül elérhető árú és a népszerű a Cosmos 100 Hotel & Centro de Conveciones*****, drágább luxus szálloda a Cite Hotel*****. Egy újabb kis hotel a Arlington Place***. Üzleti utazóknak is kiválóak a belvárosi apartmanok wifi-vel, jó közlekedéssel és a repülőtér könnyű, gyors elérhetőségével.

Bogotá legnépszerűbb, jól ismert szálláshelyei:
A központtól alig 5-6 km-re található Hotel Bacata és a Hotel Andes Plaza 4 csillagos hotelek; szép, modern, olcsóbb a Hotel Cerro Plaza Monserrate 1 csillagos-, illetve a Casa Villa Ines két csillagos vendégházak. Az 5 csillagos kategóriában. Nagyon változatosak az árak Pl.: Hotel Casa Medina és a Grand House Hotel is erről tanúskodik.

További kolumbiai települések a térségben online szállás ajánlatokkal: La Calera 4, Cota 3, Chía 3, La Bella Suiza 2, Santandercito 2, Chipaque 1, Choachí 1, La Loma 1, Mosquera 1, Fómeque 1, Puente del Común 1 és Bojacá 1 db foglalható hotel ajánlattal.

– A legmagasabb árakat a 2010 júniusában nyitott Jw Marriott Hotel-nél láttuk, ez az új hotel még sok top üzletember kedvence lehet.

– A legalacsonyabb árakat a Casa Villa Ines, Alameda Hotel, Hotel Cerro Plaza Monserrate és a Platypus Hostel házában találtuk.

A szálláshelyek kiválasztását segíti a foglalási oldalon található térkép, leírás és néhány kép.

Érdekesnek, hasznosnak találta az oldalunk? Kérjük, hogy mentse el a kedvencek közé, és mikor döntött, elkezdi a foglalását, akkor innen indítsa a foglalását!

Budapest és Bogotá távolsága 9874 km légvonalban az online távolság számítóval.

Repülőjegyek
Olcsóbb, akciós oda-vissza repülőjegyet 310 ezer Ft-os áron már kaphatunk. Repülőjáratok: Continental Airlines, Air France és a United Airlines Inc. Átszállások: Düsseldorf, Newark, Frankfurt. A kb. 20 órás repülős utat átszállással tehetjük meg. A luxus, business class kategóriában 1-2 millió Ft-os jegyárakat is találunk. Az olcsó utazások kedvelőinek egy-egy charter járat jelenthet picivel olcsóbb megoldást például Spanyolországból vagy Londonból kiindulva.

A bogotai repülőtér weboldala: www.elnuevodorado.com – taxi transzferek és tömegközlekedés árak.

Látnivalók, nevezetességei:
– Hivatalos turizmus oldal (spanyol és angol): www.bogotaturismo.gov.co. A város természetesen fontos kultúrális, turisztikai és kereskedelmi központ. Az aktuális események, programok leírása mellett sokat segítenek a különböző utazási fórumok élménybeszámolói.

– Útikalauz (Guide), idegenvezető online, hogy a fő látnivalóit ne szalasszuk el utunk során: www.fodors.com/world/south-america/colombia/bogota/sights.html!  Másutt is leginkább így angolul találunk jó leírásokat. Sok jó információt kínál az angol Wiki is, ahol a közbiztonság, a bűnözés, történelem és a klíma és a földrajz tekintetében is sokat tanulhatunk.

Kolumbiába kevesen érkeznek Magyarországról nyelvet tanulni. A helyi utazási irodák ajánlatai kirándulások, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése terén hasznos lehet.

Bogota lakosságának összetétele viszonylag új statisztikák szerint: kb 68%-uk mesztic, 20%-uk fehér, 10%-uk fekete, mulatt és zámbo, 2%-uk indián. A lakosság 90%-a római katolikus, 2,4%-a analfabéta, 95,5%-uk csak 8 osztályt járt ki.

Időjárás és meteorológiai előrejelzés: news.bbc.co.uk/weather/forecast/293.

Zoomolható térkép, a kolumbiai főváros és környéke GoogleMaps műholdas térképe:

Ez volt a Bogotá szálloda és repülőjegy kereső cikk magyar utazóknak. Apartmanok, luxus szálláshelyek és olcsó vendégház kategóriák is a belvárosban. Minden ajánlat, all Bogota hotels.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük