Berlin – Színház és mozi

Szerencse is szükséges ahhoz, hogy sikerüljön jegyet kapni valamelyik népszerű esti programra. Nem szabad azonban semmit sem a véletlenre bízni, hozzáértő és kedves segítőtársak ülnek a Berlin Hotline telefonjainál (0 30/2500 25), akik felveszik a jegyrendeléseket, ezenkívül lehet még jegyeket telefonon előre váltani az Activ- Pointon keresztül is (0 30/24 04 15 00). Aki inkább moziba szeretne menni, ugyancsak gazdag kínálatból választhat: Cinema Paris (Kurfürstendamm 211.), Delphi Film- palast (Kantstrasse 12/a), Filmpalast Berlin (Kurfürstendamm 225.) vagy UCI Kinowelt Zoo Palast (Hardcnbergstrasse 29/a), hogy csak a legnevesebbeket említsük.

■ Renaissance Theather. Kívülről jelentéktelen, viszont a 20-as évek színházépítészeti remeke. Igényes bulvárdarabokat, kortárs műveket játszik. Hardenbergstrasse és Knesebeckstrasse sarok.

■             Volksbühne. Egyesek számára Frank Castorf botrányszínháza, mások szerint modernebb, mozgalmasabb, mint bármelyik másik. Rosa-Luxemburg-Platz.

■             Tribüné. Az 1919-ben alapított színház rövid ideig az avantgárd irányzathoz tartozott. Napjainkban sokszínű műsortervében klasszikus színművek éppúgy szerepelnek, mint dalestek, irodalmi kabarék, revüprogramok. Otto-Suhr-Allee 18.

■             Hebbeltheather. A világ minden tájáról érkező csoportok előadásaira épülő színház. Új zenei irányzatok, modern táncszínház, avantgárd előadás. Strese- mannstrasse 29.

■             Grips Gyermekszínház, melyet örömmel keresnek fel a fiatalok és a felnőttek is, mert olyan aktuális kérdéseket dolgoz fel, mint amilyen a kábítószer-fogyasztás, az idegengyűlölet vagy a munkanélküliség – közérthetően, de nem gyermetegen. AKonacr Strasse 22.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük