Berlini eseménynaptár, program ajánlók

A programokról informálódjon turistairodákban, a havonta megjelenő Berlin Programokban és a helyi sajtótermékekben. Az alábbi lista ízelítőt ad a legjelentősebb eseményekből.

Január: Berliner Neujahrslauf: 4 km-es futás a városon át, a Brandenburgi kaputól indulva; Sechs-Tage-Rennen: hatnapos bicikli- verseny a Velodromnál; Internationale Grüne Woche: étel- és mezőgazdasági vásár a világ minden tájának specialitásaival.

Február: Internationale Filmfestspiele Berlin: február elején megrendezett neves nemzetközi filmfesztivál.
Március-április: Festtage: komolyzenei fesztivál húsvét táján a Staatsoper Unter den Lindenben (2011 -tői a Schilletrheaterben).

Május: Theatertreffen: német, svájci és osztrák színházi fesztivál német nyelven; Karneval dér Kulturen: háromnapos zenés és táncos multikulturális fesztivál Kreuzbergben.
Május-szeptember: Museums InselFestival: éjszakai programok (filmek, koncertek, színházi előadások) három színpadon, a Museums- inselen, a Kulturforumon és a Museen Dahlemben.

Június: a Berlini Filharmonikusok szabadtéri komolyzenei koncertjei a Waldbühnében. Christopher Street Day: a legnagyobb európai meleg és leszbikus fesztivál piacokkal, ételekkel, előadásokkal.
Július-augusztus: számtalan szabadtéri fesztivál városszerte, a sörfesztiváltól a Köpenicker Blues & Jazzfestivalig.
Szeptember-október: Berlin Marathon; Musikfest Berlin: jelentős nemzetközi kamarazenei fesztivál.
Október-november. Tag dér Deutschen Einheit (október 3.): ünnepségek, parádé a német újraegyesítés emlékére; Oktoberfest: sör- és ételfesztivál; JazzFest Berlin: hagyományos és avantgárd dzsesszfesztivál.

December: Winterzauberés Weihnachtsmärkte: hagyományos karácsonyi vásárok a Potsdamer Platzon, a Breitscheidplatzon és a város számos pontján. Szilveszteri buli a Brandenburgi kapunál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük