Berlin élete, németországi értékek

A Prenzlauer Berg (fiatalok találkozóhelye ma) underground klubjai és színházai a német főváros kultúrális életéhez tartozik. A szép épületek, a filharmonikusok koncertjei a műkincsekkel telített múzeumok mind érdekesek.

A fal leomlása után Berlinben nagy erővel kezdtek a belváros átformálásába, ezek után válhatott ismét méltó központjává az országnak.

Berlinben is a helyi rádiók értesítenek a forgalmi akadályokról, útépítésekről, ahogy ezt máshol is megszokhattuk.

Berlinben izgalmas élni, dolgozni vagy turistának lenni is. Sok fiatal művész is érkezik ide, a nyüzsgés tényleg megállíthatatlan az év nagy részében.

A külvárosban kicsit nyugodtabb éttermek, sörözők várnak ránk, ilyet találhatunk a közeli Wannsee-tónál is, nyáron olykor a strandok is megtelnek itt, így kellemes vízi sportolásra is van lehetőség.

Berlinben a kihagyhatatlan célpontok az Alexanderplatz, az állatkert (Tiergarten) mellett mindenképpen elsétálunk, Filmhaus, Fimmuseum Berlin, Musikinstrumentenmuseum, Neue Nationakgalerie (Nemzeti Képtár), Husemanstrasse (NDK), charlottenburgi kastély és számos kiállítás képes tízezres tömegeket csalogatni minden évben. A Potsdamer Platz és környéke üzletei és éttermei is nagyon népszerűek.

További érdekességek, hasznos infók, cikkek:
Szállás ajánló, olcsó és luxus (~11 euró-tól)
Látnivalók és képek, történelem, fotók (2011) stb.

Potsdam, az egyik legközelebbi nagyon híres és szép város.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük