Belső-Mongólia és Ningxia utazás Kínában

Kína északi részén a szibériai határtól a Góbi sivatagig félkörívben található az egyik legnéptelenebb terület. Nem igazán ismert ez a vidék, a mai napig nehezen megközelíthető. A terület peremén fejlettebb, városias település Hohhot és Baotou. Peking belvárosához képest ezek persze teljesen más világok.

Baotou füstös iparváros, atomreaktorokat is találhatunk itt. Közelben van tibeti kolostor is, neve Wudang Zhao. Chengjisihan Ling városában Dzsingisz Kán Mauzóleuma minden nap látogatható.

Pici tartomány itt Ningxia Hui Autónóm Terület, a kínai muszlimok, a huik népes nemzetiségének lakóhelye ez.

Délebbre található Yinchuan. Itt található a Ningxia Múzeum is. Xi Ta pagoda kilátást kínál a városra.

Szállás, szálloda árak, Itt nézz körül a szállás ajánlatok között! Yinchuan szállás ajánlatai ITT: hotel, apartmanház, vendégház, a teljes hotel árlisták kereshetően. Kattintson az előző piros linkre! Garantáltan a legjobb árak

Xi Xia Wangling lenyűgöző. Zhongwei városa (szintén több vallású), a Gao Miao templom itt található. Errefelé Nagy Fal romokat is meg lehet tekinteni a Tengger-sivatag peremén.

Télen a nagy hidegekben jégszobor kiállítás és sportok közül a jégvitorlázás érdekes programlehetőség itt.

Yinchuan, Ningxia időjárása és meteorológia, hőmérséklet és csapadék előrejelzések: www.wunderground.com/global/stations/53614.html – jól érthető hír rendszeren.

Zoomolható térképe, a várostérkép és a környék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük