Arnoldstein szállások lista és útikalauz magyarul

Arnoldstein

A Wörthi tótól mindössze 37 km-re található az autópálya közelében Ausztriában, Szlovénia/Olaszország közvetlen szomszédságában (hármashatár). Az önkormányzat teljes, 67.47 km²-es területén 2023 januárjában a lakosság 7042 fő volt.

Ausztriában a Gail völgyében jelentős állomás Arnoldstein. Az alsó Gail völgy központja. A hosszúra nyúlt város a tengerszint feletti 581 méteres magasságban van. A régi falu fölött merednek az egy valamikori bencés apátságnak romjai. Bambergi Szent Ottó püspök alapította 1106-ban. Működése 1773-ban szűnt meg és az épület 1886-ban leégett. Azóta romos. A hozzá tartozó templom Szt. Lambert nevét viseli, gótikus.

A következő piros linken keresztül megkapjuk a jó áron és ténylegesen foglalható szálláshelyek listáját magyarul. Garantáltan kedvező egyéni árak a felsorolt szállások esetén: Arnoldstein szállás, panzió vendégház és hotel, apartman árak leírással ITT – kis szálloda, kemping-üdülő és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére ungyanez az online hotelkereső kínálja a szabad szobákat.

Népszerű arnoldsteini szállások, panzió vagy hotel például:
– Ferienhaus Kramser (nyaralóház, szobák, két hálószobás apartman és családi lakosztály egészen 7 főig)
– Wallner – Genusswirt mit Atmosphäre (központi helyen 15 szoba, közte családi szoba, Wifi internet, síbusz a közelben)
– Hotel Restaurant Südrast Dreiländereck (étterem és óriási vendégház-panzió, gyakorlott vendégszerető személyzet)

Arnoldsteinnek ólombányája van. A várossal szemben magasodó Villach-i – Alpok oldalában 1348-ban roppant hegyomlás történt, 16 községet temetett be. A kövekkel elárasztott völgytalp talaján, később két kis falu épült. Ezek nevükben ma emlékeztetnek a régi katasztrófára: Unterschütt és Oberschütt ( szabadfordításban : Alsóhordalék, Felsőhordalék). A meredek omlásos sziklafal messzire látszik.

ArnoldsteinA három karintiai Feistritz közül a Gail völgyének jutott egy. Üdülőhely, téli sportok központja; pünkösd hétfőjén itt szokás a lovas „Kufenstechen”.

Arnoldstein és Feistritz között az utak ismét kettéválnak: nyugat felé folytatódik a Gail – völgyi országút s vasútvonal, déli irányban pedig a 17-es országúton a nemzetközi vonaton az olasz határra érünk. Az utolsó osztrák község Thörl 648 méter magasan van. A hágó nem jelentékeny emelkedésű, mert egy patakvölgyet követ. Az olasz határállomás Tarvisio (Velence, Róma és Tireszt felé).

Az Arnoldsteinből kiinduló Gailtalbahn első vasútállomása: Nötsch. Szépen fekvő község a Villachi – Alpok lábánál, fölötte egy 1253-ban épült s azóta több ízben átalakított várkastély a Wasserleonburg emelkedik. Mutatós oszlopos udvara, kapubejárója, kápolnája van.

A vasút és az országút rövid távra észak felé tér el, megkerül egy kis erdős dombot, a Gail folyó e domb déli oldalán folyik. Közbül a kis Presseggersee terül el a dombsor alján. Kellemes üdülőhely, vize 20-25 fokos, van strandja, pihenő rétje, lehet vitorlázni, csónakázni, horgászni.

Arnoldstein megközelíthető repülőgéppel Budapestről, valamint autóval a Budapest-Arnoldstein E71/M7 és az A2-es úton 575 km, 5 óra hosszú út ez folyamatos haladással szabályosan (jó, normál időben és forgalomban).

Közeli, környékbeli város és falvak (települések) online foglalható hotel szállás kínálata, távolságuk a központtól: Heiligengeist 7.9 km, Nötsch 8.2 km 2, Riegersdorf 8.6 km, Feistritz an der Gail 8.6 km, Kranjska Gora 9.2 km 20, Bleiberg ob Villach 9.2 km 3, Tarvisio 9.7 km 10, Warmbad Villach 10.4 km 2, Gozd Martuljek 11.7 km 2, Camporosso in Valcanale 12.6 km, Villach 13.2 km 14 és Sankt Niklas an der Drau 13.5 km.

Önkormányzati hírek, szálláshelyek részletes listája és elérhetőségek: www.arnoldstein.gv.at/. Panzió szoba, olcsó magánszállás, apartman (kiadó szoba, lakás vagy ház), kis családi szálloda,  nyaraló villák, turistaház B&B ágyak, sátorhely vagy olcsó diák-szállás ITT kereshetően. A legjobb árak szálláskereső online rendszerek nélkül közvetlenül. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok. Az oldalsó szálláskereső a környék kínálatát segít áttekinteni.

Arnoldstein szállások lista:
1. Hotelek:
Hotel „Südrast Dreiländerecke”
E-Mail: office@suedrast.at

Vendégházak – Gasthöfe
Gasthof/Pension Fertala
E-Mail: fertala.morolz@utanet.at

Gasthof/Pension „Neuwirth”
E-Mail: gasthof-neuwirth@aon.at

Gasthof Strass-Stüberl
E-Mail: strass-stuberl@hotmail.com

Gasthof Wallnerwirt
E-Mail: wallnerwirt@aon.at

Frühstückspensionen
Frühstückspension Grum
E-Mail: office@pensiongrum.at

Ferienhäuser & Ferienwohnungen
Ferienwohnung / Atelier „Galerie 7“
E-Mail: a.radl@galerie7.at

Ferienhaus „am Rosenteich”
E-Mail: ferienhauskugi@sc-net.at

Ferienwohnung Eder

Ferienwohnungen Latzel
E-Mail: fe-wo.latzel@aon.at

Ferienwohnung „Leikam”
E-Mail: office@hausromana.at

Ferienwohnungen „Mair”

Ferienhaus „Merlin”
E-Mail: michor.seltschach@aon.at

Ferienwohnungen “Tra i confini”
E-Mail: info@traiconfini.com

Ferienwohnungen Zankl
E-Mail: franz.zankl@gmx.at

Gästehäuser
Gästehaus „Anita”
E-Mail: office@lientschnig.at

Gästehaus „Helene”

Gästehaus „Ilse”
E-Mail: palle.k@utanet.at

Gästehaus „Theresia”

Gästehaus Waldy
E-Mail: k.waldy@aon.at

Turisztikai iroda, útikalauz és térkép begyűjtéshez: www.visitvillach.at/de/arnoldstein.htmll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük