Arcachon szálláshelyek, öböl strandja a Riviéra helyett

Arcachon

A zsúfolt Francia Riviéra helyett ajánlható. A Côte d’Argent egy körülbelül 200 km hosszú partszakasz, turisztikailag a legjelentősebb település itt Arcachon. Egyfajta központja is a térségnek különlegesen jó adottságokkal. Több mint ötszáz online szállás ajánlat egész évben, ez mutatja, hogy erős. Ide elsősorban nem nézelődni, hanem pihenni, semmit-tenni jönnek az emberek. Aki a a kedvenc hobbiját is tudja űzni közben, jógázik, fest vagy táncol, annak jobban, önfeledtebben telik az idő az üdülése alatt. A város Gironde megyében az Aquitania régióban található. Ősi, gasconyi nyelven Arcaishon.

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

7.42 km2-es területű önkormányzat, állandó lakosú település.

Nyáron strandoló és sétáló emberek tömege, dugig telt jachtkikötő, éjszakai élet, szórakozóhelyek, élőzenés éttermek, sokban hasonlít más nyugati üdülőhelyhez ezáltal. Elő- és utószezonban roppant csendes, télen rá se ismernénk.

Szállás (üdülés) ajánlatok keresése, összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Arcachon szállások itt. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A strandok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Lássunk pár kiemelten jó helyet:
– 30 m²-es tiszta apartman az Arca-Studio ** itt (kifejezetten jó helyen a kikötő közelében, nem véletlenül a párok és mindenki kedveli)
Residhome Arcachon Plazza **** itt (régi hely, közelíti a luxus igényeket, 1-2-3-4 főre 25-33-35 m²-es egységek, reggeli külön kérhető, központi elhelyezkedés)
– 25 m²-es teljesen felszerelt mini-apartman az Apartment Feodorowka itt (2 főre jó, túl hangos a vendégek szerint a környéke)
– A Joli T2 proche de la mer szintén keresett, pedig nem olcsó, 32 m² apartmanja feltehetőleg tökéletesen megfelel az igényeknek, kilátás az erkélyről, jó felszereltség)

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online:
Bordeaux (központja autóval 66 km, kis szakaszon díjmentes autópálya, 60-70 perc), Biscarrosse, Lacanau, Andernos-les-Bains, Lacanau-Océan, Gujan-Mestras, Mimizan-Plage, Biscarrosse-Plage, La Teste-de-Buch, Gastes, Cap-Ferret, Mérignac, Pyla-sur-Mer, Le Moulleau, Bélisaire, Le Piquey, Le Canon, La Hume és Taussat-les-Bains.

Repülőterek távolsága a központtól 54 perc körüli út autóval, Bordeaux repülőtere (Mérignac Airport – BOD).

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Arcachon távolsága kb. 2008 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 20 óra autópályákon haladva fennakadások nélkül. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 26-27 óra (2048 km), bizony több nap.

Közigazgatásilag mindössze 7.56 km²-es terület, a város teljes területén 2016-ban 11121 fő volt az állandó lakosság.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
A tengerparti strandja több kilométeres, széles (olykor 500 méter), egy-egy homokdomb közel 100 méter magas. A várostól délre található a Dune du Pilat, Pilat-dűne, híres hely, 60 millió köbméter homok, ami lassan növekszik, és betakarja a szomszédos erdő szélét idővel. Sokan Európa legnagyszerűbb homokos strandjának érzik, Dune de Pyla (Pilat Beach in Pyla-sur-Mer, Plage), annyi biztos, hogy érdekes rákeresni, és aki erre jár, annak látnia kell szép időben. Évi több milló látogatóra fel vannak készülve:
Téli, száraz szélviharban kerüljük el, akkor félelmetes (vihar videó részlet itt).
– Alap adatok: en.wikipedia.org/wiki/Arcachon
– Wikipedia útikalauz angolul a térségről: en.wikipedia.org/wiki/C%C3%B4te_d%27Argent.
– Turizmus, rendezvények, konferenciák, koncertek, minden információ egy helyen: www.arcachon.com/en/index.html – Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek.

Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Arcachon-i szállások minden ajánlata ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok ajánlatok az egész világból. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.xn--mto-bmab.fr/arcachon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.