Antwerpen hotelek, jó szállások az ajánlóban

Antwerpen (hollandul is, vagy Antwerp angolul) Belgium egyik legfontosabb városa, az azonos nevű tartomány székhelye.  A legtöbben egy Benelux körutazás vagy egy Belgiumi körutazás keretében jutunk el oda Magyarországról (busszal).

Kevesen tudják, hogy a világ legsikeresebb hotelfoglalási internetes cége (szállásfoglalás online) Hollandiából, a közelből indult ki, szinte minden egyes kiadó szobát fotóval és árral láthatunk velük. A korábbi vendégek értékelései segítenek, azonnali díjmentes visszaigazolást kapunk a hotel minden elérhetőségével, és csak ott kell fizetni érkezés után.

Szálláshely az olcsó hoteltől ~10000 Ft/fő/éj (turista hostel, diák vagy munkásszálló) az előkelő 5 csillagos prémium hotelekig (gazdagság, kilátással és királyi szolgáltatással) magyarul: Antwerpen szállások online összehasonlítása ITT. Ide is jönnek túrázók vagy hátizsákos kirándulók ritkán, egy vendéglátó család megoldhatja az olcsó alvóhelyet.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek:
• Hyllit Hotel 5 ***** (rangos 5 csillagos, közel a vásárlóutcákhoz)
• Lindner Hotel & City Lounge Antwerpen (történelmi gyémánt negyedben)
• Express By Holiday Inn Antwerp City North ***, Ramada Plaza Hotel ****, Crowne Plaza vagy a Hilton Hotel ****(+).
• Lindner Hotel & City Lounge Antwerpen ****(pályaudvarától 5 perces séta, a történelmi negyedben épült, wellness)
• Antwerp City Center Hotel 3 *** (70 szoba luxus érzéssel, kiváló elhelyezkedéssel a városban, baráti társaságoknak ideális)
• Park Inn by Radisson Antwerpen 3*** (közkedvelt 59 szobás szálloda közel a központi pályaudvarhoz üzleti vendégek és pároknak vonzó)
• Magánszállások, apartmanok és szobák: B&B Yellow Submarine, Suites@FEEK, vagy a B&B A2 (a rendkívül jó hely, személyzet, kedvező árakon)…

Az itteni szobák, szállodák nagyon szépek. Sokszor reális, hogy más országban egy csillaggal felsőbb besorolást kapnának. Olcsóbb szállás kategóriából a Hotel Antwerp Billard Palace és a De Strael Residence. Sok esetben ultra drága egy nem is olyan jó helyen lévő butique hotel vagy vendégház. Elit árkategória pl.: Small Luxury & Boutique Hotel De Witte Lelie, Huis Ergo Bed And Breakfast, Hotel Julien vagy a Le Tissu Hotel.

Városok, közeli települések, környéke szállás ajánlója: Mortsel 6.6 km 1, Edegem 7.8 km 1, Vremde 7.9 km 1, Boechout 8.0 km 1, Aartselaar 9.6 km 1, Brasschaat 9.8 km 3, Beveren 11.6 km 2, Lier 14.0 km 6, Puurs 17.5 km 1, Bornem 18.2 km 1, Sint-Niklaas 20.5 km 4 és Mechelen 20.7 km 14.

Repülőterek, saját repülőtér: Deurne (ANR) 4.4 km, továbbiak távolsága: Zaventem (BRU) 35.5 km – Brüsszel, Eindhoven (EIN) 71.5 km, Rotterdam Airport (RTM) 82.5 km, Brussels South (CRL) 84.4 km és Liège (LGG) 96.3 km.

Magyar leírás a városról:

Flandria, Belgium három régiójának egyike. A város Scheldt folyó jobb partján helyezkedik el, kijárása van az Északi-tengerhez. Kulturális és gazdasági szempontból is régóta fontos városa a Benelux Államoknak. Óriási teherszállításhoz és olajfinomításhoz kapcsolódó forgalommal rendelkező kikötője egyike a világ legnagyobbjainak, Európában a második legnagyobb Rotterdam után. Világhírű kikötőjén túl, Antwerpen nevezetes még gyémántcsiszoló negyedéről, híres szülöttjéről, a festőzseni Rubensről, és persze a finom, legalább 70 %-os kakaótartalmú, belga csokikról, pralinékról.

A város történelme a gallo-román civilizációig nyúlik vissza. A 10. század végén a Scheldt folyó képezte a római birodalom határát, a város pedig Flandria grófságával szemben határprovinciaként funkcionált. Nagyobb jelentőségre a 15. században tett szert, ekkor épültek kereskedő házai is, egy Anglia nemzete számára épült házat kiemelten is említenek a források. Ekkor vált a város a külkereskedelmi gazdaság központjává, Brugest is messze túlszárnyalva. A 16. században az Alpoktól északra eső városok második legnagyobbjává nőtte ki magát, melyben jelentős szerepe volt a kor felfedezéseinek. Ez idő tájt Antwerpen kikötőjében könnyítettek terhükön a borssal és fahéjjal megrakodott Portugál hajók is. Antwerpen ugyan nem volt szabad város, 1406-ban holland Brabant kebelezte be, és Brüsszel felügyelete alatt állt, az uralkodó bank-arisztokrata oligarcháknak köszönhetően, akik nem folytak bele a város külkereskedelmébe, mégis messze földről vonzotta a kereskedőket. Antwerpen három fellendülést is megtapasztalt ebben a században. Az elsőt a borspiac eredményeképp, a másodikat a Sevillából érkező, amerikai ezüst okozta, a harmadikat pedig, a Cateau-Cambersis egyezményt követő stabilizálódás után, a textilipar felvirágzása. A 16. század a reformáció vallásháborúiról is nevezetes volt, melyek erőszakos összeütközéseket szültek. Margaret régensnőt, Párma hercegnőjét félreállították, helyére Alva herceget szánták. 1572-ben a 80 éves háború kitörésével, a kereskedelem Antwerpen és a Spanyol Bilbao kikötője között lehetetlenné vált. 1576. novemberében a spanyol katonák kifosztották a várost. 6000 lakost mészároltak le, 800 házat égettek fel, és több mint 2millió sterling kárt okoztak. Antwerpen lett a holland felkelés fővárosa. Bankszektorát egy generáción át Genova és Amszterdam ellenőrizte, így utóbbi lett az új kereskedelmi központ. A Münszteri egyezményben deklarálták az Egyesült Provinciák függetlenségét és kikötötték, hogy a Scheld- folyót le kell zárni a hajózás elől. Ez tönkretette Antwerpen kereskedelmi aktivitását is. A tiltás 1863-ig számított jogerősnek, bár a tilalmakat a francia uralom alatt, és abban az időben, amikor Belgium a Holland királyság része volt, felfüggesztették. Míg az 1800-as évek a mélypontot jelentették a város életében, 1903-ban Antwerpen elsőként adhatott otthont az Atlétikai Világbajnokságnak. 1920-ban itt tartották a Nyári Olimpiát is. A II. világháborúban a várost a németek foglalták el, Antwerpent csak 1944. szeptemberében szabadította fel a brit hadosztály. A németek ezután megkísérelték lerombolni kikötőjét, rakéták ezreivel támadták a várost. A kikötő lerombolását tekintve nem jártak sikerrel, sok lövedék a város más területére hullott. Antwerpen súlyos károkat szenvedett, modern stílusban épült újjá.

Repülőjegy, járatok és utazás árak:
Most a fapados repülők elterjedésével sokan repülnek ki Belgiumba (Brüsszel), ahol egy ismerős autója vagy egy bérelt autó 4-5 nap alatt el tud minket vezetni a piciny Belgium fő városaiba egymás után, szépen sorjában.

Szállások keresése: Antwerpen szálláshelyei – olcsó B&B magánszállás, apartmanok (kiadó lakás, szobák, házak és olcsó ágyak hosszútávra is), kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) ITT kereshetően. A legjobb árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok, elő és utószezoni akciók, last minute, vasárnapi akció.

Hostel olcsó ágyak, ifjúsági, diák-szállás, munkás vagy turista szállás: Alias YouthHostel Antwerp stb.: www.jeugdherbergen.be/antwerpenE.htm.

Zoomolható a város térképe:
[geo_mashup_map]

Antwerpen

A fenti antwerpeni szállás ajánló, térkép és látnivalók leírása. Hogyan utazzunk? Éttermek, vásárlás vagy a nevezetességek körül kirándulhatunk egy szép napot. Segítsen Ön is ötleteivel, kérdéseivel és válaszaival!