Akharnai szálláshelyek és útikalauz

Akharnai vagy Acharnae (Αχαρναί, Acharnes) egy kb.75 ezer fős lakosságú görög város. A görög élet színes, zsúfolt, mediterrán világából biztosan sokat láthatunk itt.

Közepes méretűnek számító város Görögországban. Ez a legnépesebb város Kelet-Attika-n. Északi részén csodálatos erdős Parnitha területek és parkok vannak. Az egyenlítőtől északra helyezkedik el, keleti részén a Greenwich Prime Meridian található. A környékbeli települések is turisztikai látványosságokban gazdagak, ezért feltétlenül járjuk be a környéket is, Ano Liosia, Iraklion, Koukouvaounai. Az Akharnai önkormányzat 2011-es reformján azt a döntést hozta, hogy összefonódik a Thrakomakedones településsel. Varympompi Akharnai egy negyed részét elfoglalja. Akharnai-ban óvodák, általános iskolák, középiskolák, posta, bankok és múzeumok is találhatók. A múzeumok csodálatosan szép értékekkel rendelkezik a múltból. A régészeti kiállítás megtekintését senki ne hagyja ki, aki ebbe a városba utazik. A Népművéseti Múzeum is lehetőséget ad arra, hogy tájékozódjunk a hagyományos kultúra világáról. 1977-ben építette a görög Hegymászó Egyesület. A Görög Kulturális Minisztériu úgy határozott, hogy a egykor egy épületben lévő régészeti és néprajzi stílusokat kettéválasztják. Ebben a Régészeti Múzeumban található a mai napig a Folklór egyesület is. Ezek az épületek klasszicista stílusban épültek és fantasztikus látványt nyújtanak és a város főterén találhatjuk őket. Itt vásárlási lehetőséggel, és a közeli étteremben hazai specialitásokkal várják a turistákat. Az 1999-ben történt szörnyű földrengés nyomai ma már nem találhatók, a felújításokat – néhány kivétellel – már elvégezték. A városban több szálloda is található, ahol minden igényünket kielégítik. Saját étteremmel, bárral, szórakozási lehetőségekkel és nem utolsósorban kényelemmel várják az oda utazókat. Ilyen szálloda például a Acharnis Kavallari Hotel Suites, Parnis Palace Hotel Suites, Hotel Des Roses, Hotel Chris.

Az oldalsó szállás, apartman és hotel kereső segít a közelben, környéken szálláshelyet találni egyéni és kis csoportos utazók részére.

Akharnai városába a legkönnyebben repülővel juthatunk el az Athéni Nemzetközi Repülőtérre.

Budapest és Akharnai távolsága 1456 km. Ez nagy távolság, így érdemes egy szép vendégházban, kis hotelben éjszakáznunk útközben.

Látnivalók, nevezetességei, kulturális események, programok:

Időjárása és előrejelzések: 1. Meteorológiai adatok részletesen: menidi.meteoclub.gr, tömören: www.mesasola.gr/weather/14.html.

Zoomolható műholdkép és térkép sok információval:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük