Aarhus szálláshelyek, hotel és utazási élmények

Aarhus – kevés olcsó, dán ‘luxus’

A viking kor emlékeit őrző egyetemi város, Skandinávia és Dánia „legidősebbje”, a viszonylag ritkán lakott Jütland szigetén fekszik, Jütland fővárosaként emlegetik, a térség sport és kulturális központja, ami jelentős nemzetközi eseményeknek adott már helyszínt sok esetben. Az önkormányzatának teljes, 98.36 km²-es területén 285273 fős állandó lakosság élt 2022-ben.

Hotelek, apartman és olcsó szállás a városban, szálláskereső egyéni vendégek részére, plusz értékelések / friss vélemények: Aarhus – szállások ITT. A luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden együtt.

A 2 csillagos olcsó hoteltől a méregdrága 4 csillagos hotel lakosztályokig minden van Aarhusban. 1-2-3-4 csillagos szálloda kategória, szép hotelek a középkategóriás áraktól az 5 csillagos házakban megszokott magaslatokig.

Kiemelten keresett szállások például
– DBU Hotel & Kursuscenter (2016.-tól foglalható olcsóbb szállás, oktatási központ)
– Guesthouse Aarhus (címe: Vejlegade 10.4, 8000 Arhus, Dánia, szoba kétszemélyes ággyal)
– Danhostel Aarhus (két-, három- és négyágyas elhelyezés, szép környezet, jó személyzet, lehetne kényelmesebb)

DBU Hotel

Városok, további települések a környéken, távolság és a szállások online: Viby 4.8 km, Brabrand 6.2 km, Kasted 8.5 km, Hørning 12.7 km, Sabro 13.3 km, Odder 20.6 km 2, Skanderborg 21.8 km 2, Rønde 23.5 km, Låsby 24.8 km 2, Ry 28.8 km 2, Ebeltoft 29.4 km 3 és Randers 36.7 km 4. Továbbá: Skødshoved Strand, Skæring, Egå, Brabrand, Beder, Hasselager, Sabro, Risskov, Stavtrup, Tilst, Edslev és Trige.

Diákszállás, olcsó csoportos szállás kollégiumokban, hostel-ekben kereshető télen-nyáron. A szállodákhoz képest ez kis kedvezmény, spórolási lehetőség.

Látnivalók, tudnivalók útikalauz magyarul alább:
Aarhus jórészt a kikötő körül épült ki, ennek köszönheti, hogy elsősorban iparilag vált fontossá. Kereskedelmi jelentőségét a folyamatos külső támadások dacára képes volt máig megőrizni, noha a 17. század folyamán német hadjáratok, majd svéd megszállás sújtotta. Ráadásul a rettegett pestisjárvány szintén tizedelte lakosait, és tűzvészek pusztítottak a területén többször.

A 19. századra viszont olyannyira megnövekedett népessége, hogy Dánia második legnépesebb településévé nőtte ki magát. Évente közel 8000 hajó horgonyoz le kikötőjében. Elsősorban mezőgazdasági termékek exportjára szakosodott, a Ceres sörfőzde termékeire Németország, Lengyelország mellett az angolok vevők.

A 15. században épült Szent Clement székesegyház a város legmagasabb, legjelentősebb temploma, a legnagyobb templomi orgonával. De nemcsak az orgona, a csodálatos oltár megér egy misét. Szintén kihagyhatatlan látnivalókkal szolgál az 1100-ra datálható Miasszonyunk templom, a város legrégebbi temploma, altemplomában Skandinávia legrégebbi kőkriptájával.

Aarhusban a modern, a mai, egyszóval a jelen és a régi, a múlt ad randevút egymásnak, mely különleges atmoszférát teremt, és remek lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. Ez a megállapítás áll a székesegyház mellett fekvő Latin Negyedre. És ha már jelent említettünk, az Arne Jacobsen építész által tervezett városháza, egyike Dánia legjelentősebb modern épületeinek.

A nevezetességek sorából nem érdemes kihagyni a királyi család nyaralóját sem, lenyűgöző rózsakertjével egyetemben, igaz utóbbit elzárják a kíváncsi szemek elől, ha a Marselisborgi kastély ura otthon tartózkodik.

A közeli repülőtérre nehéz eljutni Budapestről, és ide drágábbak a repülőjegyek általában mint a magszokott fapados járatokon. Repülőterek távolsága a belvárostól: Aarhus (kód: AAR) 30.2 km, Odense (ODE) 75.6 km és Billund (BLL) 80.7 km. Autóval még költségesebb az út, így a buszos út a legolcsóbb, Eurolines és kisbuszos európai járatokra bejelentkezve kedvezményes előfoglalási árakon. Hajóval megközelíthető, így érdekes hajós kirándulásra befizethetünk errefelé. Kikötője ma már nem olyan jelentős mások gigantikus méretűvé növekedése, az átrendeződések miatt.

Hotel keresés és foglalás magyarul : Aarhus szálláshely népszerűségi lista- Dánia, árak vélemények és képek együtt. Kiadó apartman, magánszállás, szoba és ágyak

A város térképe zoomolható nagy felbontásban, StreetView fotók és megosztott képek a GoogleMaps-on egyre jobb minőségben érhetőek el az interneten.

Utazási cikkünket olvashatták, Magyarországról ritkán jutunk el a távoli Aarhusba. Szálláshely ajánló, népszerű hotelek a drága Dániában. Utazás busszal most jóval olcsóbb lehet mint repülővel vagy autóval a nagy távolságok és a benzin árak miatt.

látnivaló szobor

látnivaló szobor

Időjárása, aktuális hőmérséklet, csapadék, páratartalom, szél, illetve előrejelzések: www.metoffice.gov.uk/weather/forecast/u1zr2rdew#?date=2023-05-01.
Egyeteme nemzetközi weboldala rengeteg hasznos és érdekes információval: international.au.dk/.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük