Vörös-tenger útikalauz és hotel szállás

A búvárkodás paradicsoma, 29 C-os vízhőmérséklet, luxus szállodák elérhető áron egész évben, ez most vagy újra a Vörös-tenger környéke.

Az Indiai-óceán beltengerét képező, 450 000 km² területű Vörös-tengert Afrika és Ázsia között találjuk. Az 1900 kilométer hosszú és 300 kilométer széles tenger nevét, mely a görög Erythra Thalassa kifejezés egyenes fordítása, egy különleges tengeri moszatnak köszönheti, mely alját vörösre festi. A Szuezi-csatornával a Földközi-tenger köti össze. Partján nyolc ország fekszik, északon Egyiptom, Izrael és Jordánia, nyugaton Egyiptom, Szudán és Eritrea, keleten Szaúd-Arábia és Jemen, délen pedig Dzsibuti és Eritrea.

Hotel szállás egyénileg települések vagy régió szerint kereshető az oldalsó keresővel. Legnépszerűbb helyek, városok például Eilat, Aqaba, Taba vagy Nuweiba. A repülőjegy kereső is sokat segít, illetve a charter járatok titkairól a sok magyar búvár/fotós is tud segítséget adni. A sport, búvár szálláshelyek kimondottan olcsóak a kiemelt időszakokon kívül. A meglepően jó ellátás miatt sokan hetekig itt maradnak Jordánia ‘eldugott’ részein.

A Vörös tenger mellett található országok és városok hotel listája, online frissített aktuális akciós szálloda árak (last és fist minute)

Egyiptomban városok szerint is kereshetünk hoteleket. Szaud-Arábiában szintén és a szomszédban: Jemen (Yemen – Aden stb.).

Ha Egyiptomban járunk az ország ókori csodáin és nevezetességein túl a Vörös-tenger partvidékén, mely elsősorban szép korallzátonyairól, gazdag víz alatti világáról és rengeteg halfajáról ismeretes, is érdemes körülnéznünk kicsit. A nem túl zsúfolt parton felüdítő kirándulásokat tehetünk, és persze néhány felkapott üdülőközpontot is találunk itt.

A kiváló szállodák és vendégház szálláshelyek („apartman”, kiadó lakás, szoba vagy ház) között biztosan találunk a kedvünkre valót.  Aki ide saját kis hajóval jut el, annak is lehet néhány kellemes éjszakát szereznie kényelmes nagy ágyakon persze megfelelő társasággal, saját vagy fizetett masszőrrel. Az arab világ sokakat magával ragad, pedig egy európai embernek ez igazi dimenzió váltás.

Egy hozzászólás a(z) “Vörös-tenger útikalauz és hotel szállás” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük