Trivago szállás árak vélemény blog-fórum: nemzetközi

Trivago.hu, trivago.com, trivago.at, ettől hangos a TV, a reklámok szó szerint megállíthatatlanul törnek előre, ez egy árkereső, akciós nyaralóhely és városi szállás ajánlat összehasonlító rendszer. Nagy pénz van az utazásban és a turizmusban, ezt érezhetjük. A pénzügyileg forrongó nyugat-európai területeken, az USA-ban vagy Japánban a munkásszállás árak is az egekben vannak a korábbi értékekhez képest.

A trivago német cég ötlete 2004-ben született meg, majd a weboldal élő története 2005-ben indult.

A Világ Szálláshelyeinek foglalható ajánlatainak online listája, gyakorlatilag az egész Föld: Ágyak, hotel szobák, kempingek, kiadó lakások és üdülő villák ITT kereshetően. Az internetes egyéni online és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, nyaralás csomagok, városlátogatások, olcsó és luxus elhelyezés, magas napi árak és speciális akciók együtt.

Hotel foglalás

Ilyenkor joggal gyanakodhatunk, hogy egy újabb közvetítő cég mit tud hozzáadni az online szállás keresés szolgáltatáshoz.

Több mint egy millió hotel (szállás, ~1.400.000) árösszehasonlítás gyorsan. Ezt kevesen tudják a világon. A fő neveket biztosan ismerjük, Booking.com (Priceline Group), Airbnb (~150 millió felhasználóval 2008 óta). A legjobb ár szöveg részben igaz. ‘Találd meg az ideális szállást a legjobb áron!

Manapság a fejlett free-sale szoftverekkel egyszerre zárják le (nyitják ki) az összes szálláshely foglalási rendszeren a napokat a szállásadók. Itt főleg a trükkös megjelenítéssel (például a per főre leosztott ár), adók (áfa, idegenforgalmi adó) külön megjelenítése árnyalja a képet.

Gyakorlatilag azt találtam, hogy egy konkrét szálláshely esetén elsőre egy kamu akciós árat jelenít meg, valójában az évek óta fix árat akciósnak hazudja (mint egy élelmiszer boltban, ahogy azt sokszor láthattuk életünk során). Egy speciális erkélyes szobára olyan alacsony árat ad, amit azonnal lefoglalnék én is. Egy hálótermi 6-8 ágyas elhelyezésnél pedig a csoportárat mutatja, ami igaz, de nem mindegy, hogy mikor, mennyi időre és kivel zárnak össze.

A fentiek szerint nem lehetséges, hogy több mint 200 foglalási oldalról összegyűjtött árakat hasonlít össze, amikor egy nagyvárosi szállodát egyetlen nagy rendszer teljesen fel tud tölteni, és 20-40 partnernél többet hosszútávon a kis szállodáknak sem érdemes a partnerek között tartani, a nagy szállodák és szállodaláncok esete más, ahol az elképesztően nagy elvárásokhoz elképesztően sok partner tartozik. A buszos csoportok árait leírni se szabadott sok ideig, annyival a portai árak alatt voltak (40-70% kedvezmény), Budapesten ez valószínűleg a mai napig működik (15-25 euró/fő/éj).

A Trivago a leírás szerint az Expedia tulajdona, ami egy olyan gigantikusan nagy cégcsoport része, amit elképzelni is nehéz, 1996 óta rengeteg adatot megmozgattak a számítógépeiken. Pl.: CarRentals.com, CheapTickets, Classic Vacations, Ebookers, Egencia, Expedia.com, Expedia Affiliate Network, Expedia Local Expert, Expedia CruiseShipCenters, Expedia Global Partner Solutions, HomeAway, Hotels.com, Hotwire Group, Orbitz, Travelocity, Venere.com és wotif.com, ahonnan ismerhetjük.

Felmerül a kérdés, hogy mi a céljuk. Én ahogy látom, ezen a piacon a szinten tartás is óriási eredmény, stabil profitot hoz. Miért az intenzív reklámozást választották marketing eszközként? Az Airbnb elszáguldott mellettük, és még a jogászok támadásait is kiállta.

A magyar nyelvű piac érdekes, nálunk meglehetősen jól működnek a TV reklámok, ami talán a fiatal nyugdíjasokkal is összefügg, illetve van egy nagyon aktív egyedülálló réteg nálunk, aki a szabadidejét utazásokkal tölti. Kompenzálás vagy unatkozás? Egy biztos, hogy bármerre járunk Európában, vagy egy magyar utazóba, vagy egy magyar vendégmunkásba botlunk.

A Trivago-ról a nemzetközi vélemények egyenesen lesújtóak, alig találni elégedett hangokat.

Rövidre fogva engem nem győzött meg, túl sok évet töltöttem az utazási ipar online vizein. Ez egy olyan villámgyors rendszer, ami biztosan jól működik, de sok utazási célpont esetén nem szükséges. Jobban járunk egy közvetlen foglalással, vagy a másik hasonló rendszerrel.

2
Szólj hozzá!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Balla AttilánéGábor Recent comment authors
  Subscribe  
Visszajelzés
Balla Attiláné
Vendég
Balla Attiláné

A Trivagot csupán tv reklámokból ismerem! Kérem, vegyék ki a reklámszövegből az “…. ugyanazért a szobáért…! kifejezést!
Nincs többféle ajánlat UGYANAZÉRT, legfeljebb is ‘ugyanolyan’ szobáért!
A helyes magyar beszéd fontos!